Ynt: OKUMAK MI YOKSA HAYVANCILIK MI
delioğlan link=topic=80307.msg983793#msg983793 date=1426781249' Alıntı:
Kardeş okumaya niyetliysen maddi sıkıntıda yoksa veterinerliği kazanabilirsen oku, dediğini yine yap , hayvancılık yapcaksan meraya dayalı süt sığırcılığı yapmaya çalış, 15 20 yle bile başlasan elde ettiğin düveleri sakın satma, çok ihtiyaç olmadıkça, etçi sperma veya boğa kullanarak yap, buzağıyken değil 14 aylıkken malı kestir ve böle büyü, biz 8 sene hayvancılık yaptık, kendim gıda mühendisyim ve 1 seneye bende başlıyorum inş tekrar, bu işteki para çoğu işte yok, yeterki bilgili ol, doğru ırkı besle, 8 sene yaptık hep kar ettik, 350 kilo gelen dana 8 milyar ediyo şimdi, buzağı kendinden ve etçi ırk olursa 6 kesin kalır , yarın çok değil senede 20 dana kestirecek kapasiten olsa 120 milyar hiç bir yerde bu maaşı vermezler, okusanda yap okumasanda yap, korkma ama mera varsa bizimki gibi dahada süper olur, rahmetli babam ziraat bankasında bu işlerin kredisini verirdi, çok arkadaşı zengi oldu küçükten başlayıp hele biri 10 başla başlayıp 400 başa çıkmıştı, kırşehir ankara yolunda hala çiftliği var.korkma yap derim ben ama büyümeyide kafaya koy, selamlar
Evet 10-20 Hayvan İle başla işletmeni çok maraf temelden atmana gerek yok ama birazda işçi istemeyen sistemli olsun herşey insan gücü %30 olsun
Bilgili ol
Korucuyu hekimlik yap
Düzenli besle
Çok titiz ve temiz besle
Elinden geldiğince işçi alımı yapma
Ve durumun yettiğince yer kirala ek biç
Hazır ucuza gliyorsa A kalite kullan
Sürekli hesab kitab yap
Sürekli büyümeyi hedefle.
Hocam Evet 10-20 Hayvan alıp Hiç satmassan 4-5 sene sonra 100 ' e Yakın düvesi danası buzası toplam oluyor.
o 400 Tane dediğin kişi 1 sene sonra 800 olur
işletmeyi büyütürse daha 2 sene sonra 1500lere çıkar hiç satmassa
Zaten şuan 30 Kg süt veren bir inek Doğru düzenli titiz bilgili beslenmeyle yaklaşık Sadece süt ' den Kaar ' ı 2015 yılı Polis maaşına tam denk
+ Desteklemer + gübre si hariç
Hayırlısı neyse o olsun ben şuan vetereinerin yanında kurs almaya başladım çiftlere dolaşmaya başladım aguustos ayında 15+1 ile başlıcam 1 ' i Simentel yağlı onuda istiyen olursa eş dost ' a Ve şuan 1 ay sonra sezonlar açılıyor çalışıp para kazanıo ilk olarak 50-60 bin ' e maliyet oluucak olan güzel bir işletme açık sistem Üstü kapalı sadece yanlarıda çevreside geniş duuvarlarla çevreli bir boş arsada orayada oda çadık kçük bir oda yatıp kalkmak için
Orda baslicaz
Fakat küçük çiftleriminizin köylerde eski düzenle beslediği hayvanlar kapalı dam havasız ahır ful kapalı koku asit. Hem günah hem diyorlar süt veriyoruz sütçüden yem alıyoruz kaar ' ı yok Böyle diyenler hep kaybedenler ben 2 yıldır araştırmacıyım ve zaman geldi yavas yavas 1 aydır Çalışıyuru çiftliklerde ve Çok iyi huzur var rahatım çok iyi hissediyorum Evet okumak araştırmak ' da başka bir konu fakat Ülkemizde En az 3000 BİN Tl maaş ve üstü Alanlar rahat geçinebiliyor kimse demesin paranın önemi yok die var.
Herşey geçimsiz
Kavgalar
Dertler
sorunlar
tasalar
Hepsi paradır ya zamanında kazanamayan ya zamanında agalık yapıp kaybedenler yada şuan sırf muhtaç olmamak için asgari ücretle çalışanlar Allah Kol el vermiş ama insnlarımızın çogu ya yaptıkları işten sıkılıp bıraktır ya güzel yapamadılar mesleklerini kaybedenler geçenler de 140 başlık işletmede 35 kişi çalıştıranı 74 kişiye 264 baş ' a çalıştırana 300 başlık son moderd işletmese 14 kişi çalıştıranıda gördüm hepsi Hesab kitab
Zorluuklardan kaçmak
O gübrenin pisliğin içine girmemek için ayrı ayrı işçi tutanlar Yazık be abi yazı o ' da insan o muhtaç diye sen patronluk yaparsan Allah tabi işini kaybettirir.
İnş ben güzel yaparım 30 baş ' a kadar kendim bakarım gibime geliyor zaten babam annem yrdımcı onlar ayrı tabi.
100 Kazanıp 50 ye Araba alanlar ve harcıyanlar da var bunlar kaybettiler.
gene 100 kazanıp 50 sini traktör üstünü hayvan temini edenlerde var yada hepsini hayvanlara işletme için yani
İşletme için kazandıgnı yatırım yapan da var Kazanıp zevk ' e veren ' de var Zevkler en son İlk Önce gelecek İlerde demezlermi tornların Dede bize ne bıraktın
Sizede hayırlı bol kazançlar dilerim