OKUMAK MI YOKSA HAYVANCILIK MI

Sizce Okumak mı Doğa mı

• Kullanılan toplam oy
    236

Ynt: OKUMAK MI YOKSA HAYVANCILIK MI

Küçükken Dedem Bana O Zamanlar Hayat Bilgisi Kitabında Yazan Bi Sözü Söylerdi Aynen Şoyle; Dedem Bana Oku Yaz Adam Ol Dedi Bende OOkudum Yazdım Adam Oldum. Ardında Her Zaman 'Sende Okuyup Yazıp Adam Olacan' Derdi Her Zaman Okuma Taraftarıyım Ha Şu Kesin Okumanında Hakkını Vericen Gerekirse Uykusuz Kalıp Sabahlara Kadar Ders Çalıştığın Olucak Buda Ayrı Ama Ne Yaparsan Yap O İşin Hakkını Vereceksin. Ha Okuyupta Doğduğun Yerden Büyudüğün Yerdende Kendini Koparmyacaksın Gerektiğinde Bir Ayağın Orda Olacak En Dogrusu Bu.

delioğlan link=topic=80307.msg983793#msg983793 date=1426781249' Alıntı:
Kardeş okumaya niyetliysen maddi sıkıntıda yoksa veterinerliği kazanabilirsen oku, dediğini yine yap , hayvancılık yapcaksan meraya dayalı süt sığırcılığı yapmaya çalış, 15 20 yle bile başlasan elde ettiğin düveleri sakın satma, çok ihtiyaç olmadıkça, etçi sperma veya boğa kullanarak yap, buzağıyken değil 14 aylıkken malı kestir ve böle büyü, biz 8 sene hayvancılık yaptık, kendim gıda mühendisyim ve 1 seneye bende başlıyorum inş tekrar, bu işteki para çoğu işte yok, yeterki bilgili ol, doğru ırkı besle, 8 sene yaptık hep kar ettik, 350 kilo gelen dana 8 milyar ediyo şimdi, buzağı kendinden ve etçi ırk olursa 6 kesin kalır , yarın çok değil senede 20 dana kestirecek kapasiten olsa 120 milyar hiç bir yerde bu maaşı vermezler, okusanda yap okumasanda yap, korkma ama mera varsa bizimki gibi dahada süper olur, rahmetli babam ziraat bankasında bu işlerin kredisini verirdi, çok arkadaşı zengi oldu küçükten başlayıp hele biri 10 başla başlayıp 400 başa çıkmıştı, kırşehir ankara yolunda hala çiftliği var.korkma yap derim ben ama büyümeyide kafaya koy, selamlar
Evet 10-20 Hayvan İle başla işletmeni çok maraf temelden atmana gerek yok ama birazda işçi istemeyen sistemli olsun herşey insan gücü %30 olsun
Bilgili ol
Korucuyu hekimlik yap
Düzenli besle
Çok titiz ve temiz besle
Elinden geldiğince işçi alımı yapma
Ve durumun yettiğince yer kirala ek biç
Hazır ucuza gliyorsa A kalite kullan
Sürekli hesab kitab yap
Sürekli büyümeyi hedefle. :)
Hocam Evet 10-20 Hayvan alıp Hiç satmassan 4-5 sene sonra 100 ' e Yakın düvesi danası buzası toplam oluyor.

o 400 Tane dediğin kişi 1 sene sonra 800 olur :) işletmeyi büyütürse daha 2 sene sonra 1500lere çıkar hiç satmassa
Zaten şuan 30 Kg süt veren bir inek Doğru düzenli titiz bilgili beslenmeyle yaklaşık Sadece süt ' den Kaar ' ı 2015 yılı Polis maaşına tam denk
+ Desteklemer + gübre si hariç
Hayırlısı neyse o olsun ben şuan vetereinerin yanında kurs almaya başladım çiftlere dolaşmaya başladım aguustos ayında 15+1 ile başlıcam 1 ' i Simentel yağlı onuda istiyen olursa eş dost ' a Ve şuan 1 ay sonra sezonlar açılıyor çalışıp para kazanıo ilk olarak 50-60 bin ' e maliyet oluucak olan güzel bir işletme açık sistem Üstü kapalı sadece yanlarıda çevreside geniş duuvarlarla çevreli bir boş arsada orayada oda çadık kçük bir oda yatıp kalkmak için
Orda baslicaz

Fakat küçük çiftleriminizin köylerde eski düzenle beslediği hayvanlar kapalı dam havasız ahır ful kapalı koku asit. Hem günah hem diyorlar süt veriyoruz sütçüden yem alıyoruz kaar ' ı yok Böyle diyenler hep kaybedenler ben 2 yıldır araştırmacıyım ve zaman geldi yavas yavas 1 aydır Çalışıyuru çiftliklerde ve Çok iyi huzur var rahatım çok iyi hissediyorum Evet okumak araştırmak ' da başka bir konu fakat Ülkemizde En az 3000 BİN Tl maaş ve üstü Alanlar rahat geçinebiliyor kimse demesin paranın önemi yok die var.

Herşey geçimsiz
Kavgalar
Dertler
sorunlar
tasalar
Hepsi paradır ya zamanında kazanamayan ya zamanında agalık yapıp kaybedenler yada şuan sırf muhtaç olmamak için asgari ücretle çalışanlar Allah Kol el vermiş ama insnlarımızın çogu ya yaptıkları işten sıkılıp bıraktır ya güzel yapamadılar mesleklerini kaybedenler geçenler de 140 başlık işletmede 35 kişi çalıştıranı 74 kişiye 264 baş ' a çalıştırana 300 başlık son moderd işletmese 14 kişi çalıştıranıda gördüm hepsi Hesab kitab
Zorluuklardan kaçmak
O gübrenin pisliğin içine girmemek için ayrı ayrı işçi tutanlar Yazık be abi yazı o ' da insan o muhtaç diye sen patronluk yaparsan Allah tabi işini kaybettirir.
İnş ben güzel yaparım 30 baş ' a kadar kendim bakarım gibime geliyor zaten babam annem yrdımcı onlar ayrı tabi.
100 Kazanıp 50 ye Araba alanlar ve harcıyanlar da var bunlar kaybettiler.
gene 100 kazanıp 50 sini traktör üstünü hayvan temini edenlerde var yada hepsini hayvanlara işletme için yani

İşletme için kazandıgnı yatırım yapan da var Kazanıp zevk ' e veren ' de var Zevkler en son İlk Önce gelecek İlerde demezlermi tornların Dede bize ne bıraktın
Sizede hayırlı bol kazançlar dilerim

Elimde Bir iki yıllık-Bir dört yıllık üniversite diplomam, dosya dolusu sertifika, diploma, kurs bitirme belgesi vs... var, 3 yıldır tarımla ugraşıyorum arpa ekiyorum, cesaret edebilirsem hayvancılıga girmek istiyorum aksaray ortaköyde ikamet ediyorum bana yakın olan arkadaşlar var ise hayvancılıkla ugraşan onlarla tanışıp işle ilgili bilgi almak isterim, kısaca özetlemek gerekirse okumak insana illa ki birşeyler katar fakat ben pişmanım saygılarımla...

Sempatiq1 link=topic=80307.msg983806#msg983806 date=1426782344' Alıntı:
Küçükken Dedem Bana O Zamanlar Hayat Bilgisi Kitabında Yazan Bi Sözü Söylerdi Aynen Şoyle; Dedem Bana Oku Yaz Adam Ol Dedi Bende OOkudum Yazdım Adam Oldum. Ardında Her Zaman 'Sende Okuyup Yazıp Adam Olacan' Derdi Her Zaman Okuma Taraftarıyım Ha Şu Kesin Okumanında Hakkını Vericen Gerekirse Uykusuz Kalıp Sabahlara Kadar Ders Çalıştığın Olucak Buda Ayrı Ama Ne Yaparsan Yap O İşin Hakkını Vereceksin. Ha Okuyupta Doğduğun Yerden Büyudüğün Yerdende Kendini Koparmyacaksın Gerektiğinde Bir Ayağın Orda Olacak En Dogrusu Bu.
Hocam Herkesin fikri ayrı ayrı yorumlar geliyor işte fakat 4 sene okumak yerine 4 sene birikim yaparım.. işimi kurarım veya bir işe başlarım büyürüm 4 sene masraf üvinversitede okumak kolay digil şuan fakat genede okuyan okusun Kimse okumassa olmaz herkes okursada olmaz polise avkuta özel güvenliğe temizlikçsine çöpçüsüne hurdacısına hepsi eşit olmak zorunda var olan şey yani

'Bu anketi oylayan olmuş mu acaba' diye meraktan oyladım. Benim gibi aynı tufaya düşen 22 kişi daha varmış.

sebazios link=topic=80307.msg984072#msg984072 date=1426807491' Alıntı:
'Bu anketi oylayan olmuş mu acaba' diye meraktan oyladım. Benim gibi aynı tufaya düşen 22 kişi daha varmış.
Sadece okumak diyende benim abi protesto ediyorum :)

KOPARANLI AHMET link=topic=80307.msg984074#msg984074 date=1426807781' Alıntı:
Sadece okumak diyende benim abi protesto ediyorum :)

Valla bak hiç dikkat etmemiştim. İlginç bi nokta.

Mesajların tamamı 'okusun' taraftarı iken oylamada sonuç başka çıkmış.

Ya yorum yapanlar oyalamadı, yada iki yüzlüyüz :D Başka aöıklaması yok.

KOPARANLI AHMET link=topic=80307.msg983995#msg983995 date=1426799306' Alıntı:
Burdan bu kadar bilgi ve fikir aldın hiçmi demiyorsun ilk etap temeli attım bir kaç resim çekip atıyım diye...
Saolsun herkes.
Şuan temeli attık avluya fakat bekliyoruz dondurduk gibi birşey Burası kasaba 4 bin nüfuslu Manisa eskiden büyük şehir digildi ve burası belediyelikti.Şimdi büyükşehir olunca Mahalle olduk ve her şey büyükşehire bağlı Hayvanları Köyden çıkarıp devletin hazine yerlerinden yer Verip tüm Hayvanlar Tavuk koyun keçi kuzu inek dana manda. Ne varsa çıkacak köy yerinden eğer yer alabilirsek oraya yapıca Genel seçimden 15 gün ' e kadar belli olucak dediler. Bekliyoruz 1 ' er dönüm yer vericekmiş galiba. fakat 5 Dönüm almayı üstünede 5 bin kadar para verip almayı düşşünüyoruz.Daha iyi olucaktır hayvan kapasite açısından yoksa çoktan başlanmıstı buraya böyle bir sıkıntı çıktı işte

bantun111 link=topic=80307.msg984173#msg984173 date=1426843302' Alıntı:
Saolsun herkes.
Şuan temeli attık avluya fakat bekliyoruz dondurduk gibi birşey Burası kasaba 4 bin nüfuslu Manisa eskiden büyük şehir digildi ve burası belediyelikti.Şimdi büyükşehir olunca Mahalle olduk ve her şey büyükşehire bağlı Hayvanları Köyden çıkarıp devletin hazine yerlerinden yer Verip tüm Hayvanlar Tavuk koyun keçi kuzu inek dana manda. Ne varsa çıkacak köy yerinden eğer yer alabilirsek oraya yapıca Genel seçimden 15 gün ' e kadar belli olucak dediler. Bekliyoruz 1 ' er dönüm yer vericekmiş galiba. fakat 5 Dönüm almayı üstünede 5 bin kadar para verip almayı düşşünüyoruz.Daha iyi olucaktır hayvan kapasite açısından yoksa çoktan başlanmıstı buraya böyle bir sıkıntı çıktı işte

Köyde evlere yakın olunca sinek , koku olur diyemi yapılıyormuş ?

poyraz2030 link=topic=80307.msg984180#msg984180 date=1426845140' Alıntı:
Köyde evlere yakın olunca sinek , koku olur diyemi yapılıyormuş ?
adamın evinde 100 tane koyun var 5 tane inek var 100 tane tavuk var hemde pislik içinde gübreleri pislilkleri ortada Evet hem koku tostcuların yanlarında öyle mesela koyun güdmeye gidiyor adam anayolun ortasından geçiriyor
sinek kokuevet.
o yüzden mahalle konforu için fakat mahalle 423 yıldır burada imiş ozamandan beri var yani

bantun111 link=topic=80307.msg984183#msg984183 date=1426845584' Alıntı:
adamın evinde 100 tane koyun var 5 tane inek var 100 tane tavuk var hemde pislik içinde gübreleri pislilkleri ortada Evet hem koku tostcuların yanlarında öyle mesela koyun güdmeye gidiyor adam anayolun ortasından geçiriyor
sinek kokuevet.
o yüzden mahalle konforu için fakat mahalle 423 yıldır burada imiş ozamandan beri var yani

çok eski köymüş o zaman. taşındığı iyi olur bence. Yalnız yeni arazi merayamı olucak hazine demişsiniz ama tapu felan olcakmı? kiramı? organize sanayiler gibi planlı olur belkide

poyraz2030 link=topic=80307.msg984187#msg984187 date=1426845908' Alıntı:
çok eski köymüş o zaman. taşındığı iyi olur bence. Yalnız yeni arazi merayamı olucak hazine demişsiniz ama tapu felan olcakmı? kiramı? organize sanayiler gibi planlı olur belkide
Evet çok eskilerden ama şuan yenilikçi yani kuruluş yılları ozaman.
Hazine yerleri zaten devlet yıllardır hiçbirşey yapmıyor ya ucuzdan 3-5 dönüm evet ucuzdan ve destekle vericek arazileri tapu olucakmı bilmiyorum ama istiyen her hayvanıcının oralara yakın oralarda olur hayvanacılık yapmak istiyenler ev zaten 1.5km uzakda gidip gelirim kalırım arada olursa daha iyi olur ya hem sıkıntı çıkmaz pek