OKUMAK MI YOKSA HAYVANCILIK MI

Sizce Okumak mı Doğa mı

• Kullanılan toplam oy
    236

Ynt: OKUMAK MI YOKSA HAYVANCILIK MI

bantun111 link=topic=80307.msg955309#msg955309 date=1420816280' Alıntı:
Kardeşim okumak ayrı koyun güdmek daha bir ayrı evinde avlunda çiftlik hayvancılık sütçü inekçiliği yapması başka birşey hepsinin iyi yanları var Hocam dünyaya 1 kere gelip şu zihniyet e bakmıyorum bakanlarıda birşey demiyorum 18-20 yaşında içecek gezecek yiyecek vs 25 yaşına kadar devam edicek süreç sonrasında hayata atılacak Belki asgari ücretle veya sözleşmeli memur olup Maaaş almaya başlıyaack 1-4 bi zaman sonra aylık yetmeyecek ve babasından yediği paralar aldıgı telefonlar gittiği mekanlar bu seferde ekonomi dönmeyecek belki evli is hanımı da çalışır çifter maaş alıp geçinip giderler fakat öyle yüksek vs zor durumlarıda olur taksitler artar vsvs 36 ay a 20 bin e 30bin e araba veya 60 a a taksit yaptıyorlar bu seferde maaşdan düşüyor bu sefer ihtiyaçlarda daralma oluyor benim demek istediğim okuyacaksa 18-20 YAŞINDA

GEZMEK DİĞİLDE SÜREKLİ AMA SÜREKLİ ÇALIŞIP TIP OKUYUP VEYA YÖNETMEN SANATÇI ARTİST yetenek Varsada bunları olsun Bunlar zorlugu Var şöhret olanlara Sorabilirsiniz araştabilirsiniz BASIN YALANLAR DOLANLAR DAHA ÇOK SAYARIM Ama deliler gibi Çalışıp Tıp hakim savcı olabilenler varsa okusun Artık onlar bile işten Meslekten atılıyorlar DEVLET DEVLET OLMAKTAN ÇIKTI hocam onun için ben tavsiye etmiyorum tabi bu imkanları varsa etmiyorum ha hiç yeri damı çiftliği boş arsası ekkn trakötkr ekipman vs Hiç bir durumu olmayan birisi OKUSUN VAR GÜCÜ İLE DURUMU OLANLAR YERİ SAPI SAMANI OLANLAR TAVSİYE ETMİYORUM YUKARIDAKİ ARKADAŞTA BİR ZAMANLAR MİLLET E MUHTAÇTI ŞİMDİ İSE ONA MUHTAÇ OLANLAR WAR DEVİR BÖYLE

HESAB I KİTABI AKIL I KULLANANBİLİRSEN ZENGİN OLURSUN

FAKAT KENDİ İŞİNİN PATROUNU OLURSAN KİMSE KARIŞANIN YOK İNSANLARLA UGRASMIYORSUNUZ EKONOMİ DAHA YÜKSEK VSVS :) HOCAM KONUŞULUR BU KONU HAKKINDA SABAHA KADAR KONUŞULUR :)
[/quote

şu durumda yazdıklarından anlayabildiğim senin yaşın bayaa bir gençsin. okuyana da mana bulmaya başladın inşallah bu düşüncelerini 20 yıl sonra da korursun.
o gösterdiğin örneklere pek katılmıyorum.bizim buralarda bir veteriner abimiz vardı. bir gün bakmış hayvanlarında salgın hastalık peydahlanmış. bütün hayvanlarını ve birikimleri heba oldu. Allah kimseye vermesin.
sana yazılacak o kadar çok laf varda Allah yolunu açık etsin.

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=80307.msg955320#msg955320 date=1420818324' Alıntı:
hangisinin hakkını vereceksen o.........

amin
okuyana mahana bulmuyorum eğer İmkanları gerçek sölüyorum varsa Dediğim gibi Bağ ' ı bahçesi Tarlası ve bu aşamalar gelecektede iyi bir düzen getirecekse okumasın tabii olup da okuyanlarda var amcamın olguna şahidim 70-80 dönüm üzüm yetişriolar 2 kardeşler %50 bölüşülecek fakat Üniversitede okuyor İktisad ' da banka maliye vs ne olursa artık okursanda geleceğin parlak olur fakat dediğim gibi hocam Çok çalışılması gerek Ben bin tl- bin 500 tl 2bin tl ile sadece bu tl ile büyük şehirlerde geçimini zor zor geçindiren kişilere konuşuyorum fakat ellerinde digil ama olaya farklı açıdan bakarsak Böyle şehirde tek Maaş eşi De çalışmıyorsa Ek işlere gitmesi gerekiyor Ha şu var eğer büyük şehirde rahatça yaşamak istiyorsa daha çok çalışıp daha iyi ekonomi gerekli

Ben mahana aramam hocam okuyanlara kaç trilyon insan okuyor fakat Dediğim şu

Elindeki İmkanlar Varsa Bağ,bahçe Evi ' de hazırsa babadan yapıldı ise veya yapılacak ise Traktör tarım vs Sapı samanı yeri çiftliği Boş arsları var İse okumayı tavsiye etmiyorum ve konuyu baştan Beri bu açıdan Değerlendiyorum hocam Böle olupta okuyanlar okusun ortak a Verir Kaar daha çok Artar ama Kendisi olursa Ne biliyim BUNLAR BENİM DÜŞÜNCEM HOCAM [/size][/font][/center]

Buradan doğrudan yönlendirmek onun tamamen hayatını etk,ileyeceği için yanlış olur bence hem okuyup hemde hayvancılığa başlayabilirler,yani okumuş kültürlü ufku açık hayvancı olmak daha doğru diye düşünüyorum.

DeHLiZ link=topic=80307.msg955233#msg955233 date=1420803529' Alıntı:
Yılmaz Fenonemdir bu paylaştığın :D

Bir de senin o dediğin okumanın yanındaki nimetler :D Kimi de kızların yanında okumak gibi görebilir tabi :D Gelene git demek bize yakışmaz [emoji14]
3 yıllık akademik hayatımda edindiğim tecrübe Mühendislikte bu işler yok.
3 yıl oldu ne gelen var ne giden.

Islenmeden cikicaz vesselam

eeemreee link=topic=80307.msg955595#msg955595 date=1420879392' Alıntı:
3 yıllık akademik hayatımda edindiğim tecrübe Mühendislikte bu işler yok.
3 yıl oldu ne gelen var ne giden.

Islenmeden cikicaz vesselam
Emre öyle deme mühendislerde de kimsede olmayan bir özellik var. Örümcek adam gibi oluyorsunuz bir süre sonra :) anladın sen onu hehehehe

DeHLiZ link=topic=80307.msg955597#msg955597 date=1420880026' Alıntı:
Emre öyle deme mühendislerde de kimsede olmayan bir özellik var. Örümcek adam gibi oluyorsunuz bir süre sonra :) anladın sen onu hehehehe
Fen Edebiyat yollarında helak olan ne arkadaslarimi gördüm. Binada tırmanacak duvar bırakmadı çocuklar artık .

Hükümet buna el atmali artık.

hacimmet link=topic=80307.msg955578#msg955578 date=1420877368' Alıntı:
Buradan doğrudan yönlendirmek onun tamamen hayatını etk,ileyeceği için yanlış olur bence hem okuyup hemde hayvancılığa başlayabilirler,yani okumuş kültürlü ufku açık hayvancı olmak daha doğru diye düşünüyorum.

Aslında O Dediğinizde olur hocam :) Fakat artık Diplomayı al Girersin bir yere Zihniyeti war :) Dediğim gibi amcaolgu öle yapıyor DURUMLARI SÜPER ama Okuyor Belkide ilerde ortak vericek Bağlarıda Bilmiyorum Ben Durumları Olan birsinin Okumasını Çok tavsiye etmiyorum boşuna Zaman kaybı Para dan Ekonomiye zarar yani Yaşamak sa Gezmek tozmak Sa gider O Zengin olan biriside okumaya gitmez durmu iyi olupta okumaya giden çok çok az bulunur söliyim :) AMA KARARLARI KENDİ VERSİN OKUMAK ELİNDE BAŞKA İMKAN YOKSA ÇARE OKUMAKTIR Ben Bunu Kastediyorum AMA DURUMU VARSA KURSUN YAPSIN KENDİ İŞİNİ

DeHLiZ link=topic=80307.msg955597#msg955597 date=1420880026' Alıntı:
Bir dakika ya bende mühendisim ama sınıfta 5 erkek 25 kız vardı :D Tabi bunda bölümünde etkisi vardı. Üniversitede sen ne arıyorsan onu buluyorsun olay bu kadar basit ;D

doganbey1 link=topic=80307.msg956047#msg956047 date=1420938470' Alıntı:
Bir dakika ya bende mühendisim ama sınıfta 5 erkek 25 kız vardı :D Tabi bunda bölümünde etkisi vardı. Üniversitede sen ne arıyorsan onu buluyorsun olay bu kadar basit ;D

heee makine değildi tabi sizin herhalde :D O makine ve inşaatçılar için geçerli genelde :p Sizin de abartıymış ve Doğan :D bizim diş hekimliğinde 1 ' e 1 ' di. Beni de 1 erkeğe 2 kız ortalaması var diye kandırmışlardı :p

DeHLiZ link=topic=80307.msg956048#msg956048 date=1420938698' Alıntı:
heee makine değildi tabi sizin herhalde :D O makine ve inşaatçılar için geçerli genelde :p Sizin de abartıymış ve Doğan :D bizim diş hekimliğinde 1 ' e 1 ' di. Beni de 1 erkeğe 2 kız ortalaması var diye kandırmışlardı :p

Kimya mühendisliği ve bölümünde kızlar genelde çoğunlukta. Fakat şuda var bakımlılık olayı pek yok :D Yan binada İİBF kızları vardı. Onlar tamamen ayrı bir şey ;D

doganbey1 link=topic=80307.msg956050#msg956050 date=1420943393' Alıntı:
Kimya mühendisliği ve bölümünde kızlar genelde çoğunlukta. Fakat şuda var bakımlılık olayı pek yok :D Yan binada İİBF kızları vardı. Onlar tamamen ayrı bir şey ;D

hocam amaç okumak mı kız mı :D Kız için ünivesiteye giden para yemeye gider diye düşnüyorum okumak ayrı kız için gitmek de ayrı Hayvancılık Daha bi ayrı :D

doganbey1 link=topic=80307.msg956050#msg956050 date=1420943393' Alıntı:
Iibf 17 km uzakta ama yine giden arkadalarimiz var biz cbu luler FEF i tercih ediyoruz

doganbey1 link=topic=80307.msg956047#msg956047 date=1420938470' Alıntı:

Proses ' ine kurban :D

okumakmı yoksa hayvancılık mı...köymü antalya mı
bende bu kardeşim gibi kendime bu soruyu sormaya 2003 te başladım 2011 e kadar.. tercihim hep köydü..tarla, traktör ,hayvanlar,köpeklerim.atım, dağlar avlar dı...
her seferinde babam köyde durmada oku yada neiş yaparsan yap buyük şehirde yap dedi..aile hep okuma taraftarı yani..abim okul ilçe il birinciliği hukuk fakültesi derken..buda abisi gibi okur dediler zorla..köyde traktör kullanırken antalyada jetsky tekne kaptanlığı.tabi köy çocuğuyuz elimizden he iş gelir.köyde magazinde izlediğimiz herşeyin orda içindeyiz..bi nevi benim için zevk sefa devri.gerçeği ise kayıp yıllar günahlar..
sonra baba zoruyla memlekette cemaat yurdu..ardından 2 yıllık turizm meslek yüksek..yazları otel devam..okul biter otelde kadroya kalma yükselme orta düzey yöneticilik..bu arada açık öğretim 4 yıllk işletme fakültesi biter..
tabi bu arada babadan habersiz hayvancılık planları..kazandığım parayla bi tane john deere 2130 traktör kepçe ve römork alıp köye getirdim..yıllık izinleri hep ekin ve hasat zamanı alırdım köyden kopmadım hiç..
fakülte bitince ogün tecili bozdurup kısa dönem askerlik ve köye dönüşş..babada anladı artık ne ypsa ben köyden gitmicem..2011 evde 6 sağlım inek kalmış,6 inek parası tarla borcu.. peder emekli..
önce 4 inek aldım sayı 10..sülalade silaj makinası yok o sene alıp piyasaya çalış borcunu ödedim..
2013 de balya makinası hibeli aldım..çok az kaldı borcu....tkdk dan tıbbı aromatik.b.den tüm eksik malzemeyi tamamladım..15 dekar çok güzel ama bieaz pahalı tarla aldım..sezonda boşluk hiç yok hele balya zamanı sabah 6 marşa vur gece yarılarına kadar..
şuan 15 sağlım toplamda 30 hayvanım var 60.000 lirada borcum..

2003 te olsam şimdi..hiç düşünmeden 4 yıllık açıköğretim yazarım ve hayvancılığa geçerim..
2011 de değil 2003 te başlasaydım daha çok farklı olurdu diyorum..

çok uzun oldu ama kardeşime belki faydası olur..yada bu soru hep benim sorum olduğu için bu kadar uzadı:)

Ben kendimi bildim bileli hayvanlara karşı aşırı ilgiliyim. İnanılmaz bir hayvan sevgisi var. Köy hayatını çok seviyorum, köye gidince aklıma bilgisayar filan gelmiyor. Ama Ankara ' ya gelince bilgisayarın başından kalkmıyorum. Ha neye bakıyorsun derseniz hayvan ilanlarına, hayvancılıkla tarımla ilgili bilgilere makalelere bakıyorum yine :D.

Benim normalde veteriner olmam lazımdı, tam benlik bir meslek. Fakat lisede bölümü yanlış seçince veterinerliği kazanmak zordu, bu sebeple zorlamadım :D. Artık yüksek lisansımı veterinerlik fakültesinden alacağım. Üniversite sınavına ilk girdiğim sene işletme bölümü kazandım. Ha mezun olduktan sonra bana uyan bir meslek sahibi olacak mıyım? Muhtemelen olamayacağım. Çünkü bir sistem var kurulmuş, biz de içinde toz tanesi kadar bir şeyiz milletin işini yaparak ömrümüzü harcıyoruz. Hiç değilse insan sevdiği işi yapmalı bir defa geleceği dünyada... Benim seveceğim bir meslek yok işletme bölümü mezunu olunca. Şimdi soracaksınız niye okuyorsun madem böyle düşünüyorsun diye. Sevdiğim işlere vakit ayırabileceğim meslekler bu bölümde mevcut. İş saati, ücreti, tatili belli olan meslekler. Yani mevcut mesleğim dışında ilgi alanlarıma da vakit ayırabileceğim meslekler var. Türkiye ' nin her yerinde devlet dairesi var. Bu sebeple hayvancılık yapacağın ilçede de çalışma imkanın var. Bunlar büyük avantaj.

Tabi her şey planladığı gibi gitmeyebilir ancak ben kafamda sistemi kurdum. Hem normal mesleğimi hem de hayvancılığımı yapabileceğim bir şekilde tam olarak uyuyor. Baktım idare edemiyorsam da birisinden vazgeçme gibi imkanım da olur. Tek işe bağlı kalmamış oluruz.

2 mesleğin avantajı çok tabi. Ama herkese uymayabilir bu dediklerim.

Biraz uzattım ama okuyacaksa ya seveceği bir meslek için okusun ya da yapmak istediği diğer işlere en çok hangi meslekte vakit ayırabiliyorsa o mesleğe göre okusun. Kısaca okusun... Ben de okuyorum. 3. sınıf oldum ne gezdim ne de karı kız derdim oldu. Arkada göl var, okula başlamadan önce balığa giderim diyordum yemin ederim daha bırakın gölü gölün yoluna giremedim :D. Benim tek bir amacım var okulu kazasız belasız en kısa sürede bitirip çabucak mesleğe atılmak ve sonrasında asıl istediğim ilgi alanım olan hayvancılığa girmek :D. Allah ' a şükür kazasız belasız da ilerliyorum, bölümde ilk 20 kişi arasındayım. En zor sene 3. sınıf. İlk dönemi kayıpsız atlattım, 2. dönem kaldı. 4. sınıf daha kolay.

Hayvancılık ve köy hayatı için okuyorum kısaca :D. Biraz mantıksız gibi ama düşününce çok mantıklı :D. Bir defa hayvandan kazandığını hayvana kullanırsın, kendi geçimini maaşınla karşılarsın. Bu bile büyük nimet.

İdealleri olmayan bir çocuksa da okumasın. Ama siz ona okuma imkanını verin, ileride beni okutmadınız diye sitem etmesin...

Ben geçen yıl üniversiteyi bitirdim. Tıbbi Laboratuvar Teknikeriyim, Balıkesir ' de işe girdim, 891 TL maaş. İki ay çalıştım iki ay sonra hastane satıldı işsiz kaldım. Geri Bergama ' ya döndüm. Çalıştığım zamanlarda babamdan iki ayda da para istemek zorunda kaldım. Bu yüzden devlet memuru olmadıkça özelde çalışmak istemiyorum. Üniversiteyi de ikincilikle bitirdim. KPSS ' den 74 aldım. Öğrencilik hayatımda hep başarılı oldum. Ama Tek pişmanlığım ziraat mühendisliği ya da veterinerlik okumamak oldu. Köyü inanılmaz çok seviyorum keçilerimiz var tarla var biraz elimizde. Devlet memuru olursam köyden giderim ama olamazsam köyde keçileri saanen yapıp süt keçiciliği yapmak istiyorum. Ayrıca bağ bahçe işi yapacağım bu yaz. Sofralık domates barbun ekim satacağım.

Okumak gerçekten çok iyi, okuduğuma hiç pişman olmadım insana ayrı bir olgunluk katıyor. Mesela üniversiteye gitmeden önce diyordum köyden gideyim de ne olursa olsun. Ama şimdi köyde yaşamak gibisi yok diyorum. Seviyorum köyü. Ama eğer tavsiye istersen önce okulunu oku sonra karar ver. Bence topraktan kopma kendi mesleğini yapsan bile.