Ynt: OKUMAK MI YOKSA HAYVANCILIK MI
Köy dediğin yer Cennet!! Hele Kasaba ise Oh oh Sabahleyin kalk sıcak sıcak sobanın yanında Ekmeği kızart tere yağı hakiki yoğur süt zeyin hakiki Dimi Ben 5 sene Okuyacıgıma Hayvanla Mücadele ederim 6-7 inekle başlar 5 sene Para vermesin yeterki sağlıklı olsun Bulundugu ortam zaten en iyi şartlarda yapmaya çalışacaz açık sistemli Traktörle otomatik yem çoklu sağmal makina sogutma kazanı VsVs. Sistem güzel olcak.Tabi modern çiftlik gibi digil ama Kasaba standarlrına göre 1 nuumara.Dediğmi gibi 6-7 inekle başlar 6-7 Sene Mücadele ederim tedbirleri alırım Sadece 4 Kasa gübresi olsa ayda 400 TL O Bile yeter süt parasından kalırsada aileme verrim benim için sorun yok Sonrasında Büyük çiftliğe geçmek istiyoruum.
Orn123 link=topic=80307.msg973072#msg973072 date=1424354165' Alıntı:Ben geçen yıl üniversiteyi bitirdim. Tıbbi Laboratuvar Teknikeriyim, Balıkesir ' de işe girdim, 891 TL maaş. İki ay çalıştım iki ay sonra hastane satıldı işsiz kaldım. Geri Bergama ' ya döndüm. Çalıştığım zamanlarda babamdan iki ayda da para istemek zorunda kaldım. Bu yüzden devlet memuru olmadıkça özelde çalışmak istemiyorum. Üniversiteyi de ikincilikle bitirdim. KPSS ' den 74 aldım. Öğrencilik hayatımda hep başarılı oldum. Ama Tek pişmanlığım ziraat mühendisliği ya da veterinerlik okumamak oldu. Köyü inanılmaz çok seviyorum keçilerimiz var tarla var biraz elimizde. Devlet memuru olursam köyden giderim ama olamazsam köyde keçileri saanen yapıp süt keçiciliği yapmak istiyorum. Ayrıca bağ bahçe işi yapacağım bu yaz. Sofralık domates barbun ekim satacağım.
Okumak gerçekten çok iyi, okuduğuma hiç pişman olmadım insana ayrı bir olgunluk katıyor. Mesela üniversiteye gitmeden önce diyordum köyden gideyim de ne olursa olsun. Ama şimdi köyde yaşamak gibisi yok diyorum. Seviyorum köyü. Ama eğer tavsiye istersen önce okulunu oku sonra karar ver. Bence topraktan kopma kendi mesleğini yapsan bile.
Köy dediğin yer Cennet!! Hele Kasaba ise Oh oh Sabahleyin kalk sıcak sıcak sobanın yanında Ekmeği kızart tere yağı hakiki yoğur süt zeyin hakiki Dimi Ben 5 sene Okuyacıgıma Hayvanla Mücadele ederim 6-7 inekle başlar 5 sene Para vermesin yeterki sağlıklı olsun Bulundugu ortam zaten en iyi şartlarda yapmaya çalışacaz açık sistemli Traktörle otomatik yem çoklu sağmal makina sogutma kazanı VsVs. Sistem güzel olcak.Tabi modern çiftlik gibi digil ama Kasaba standarlrına göre 1 nuumara.Dediğmi gibi 6-7 inekle başlar 6-7 Sene Mücadele ederim tedbirleri alırım Sadece 4 Kasa gübresi olsa ayda 400 TL O Bile yeter süt parasından kalırsada aileme verrim benim için sorun yok Sonrasında Büyük çiftliğe geçmek istiyoruum.