New Holland td65d 4/14 inç aydın pulluk

Merhaba..

Arkadaşım. Ekmek tekneni güzel, bitimsiz ve bol bereketli günlerde kullan.

Şimdi bu forumda yazacağım ilk yazıma geleyim..

Aşağı yukarı 1 aydır forumda yazılan konuları takip ediyorum. Nihayetinde bu gün üye olup, kafama takılan bilmediğim soruları sorup öğrenmeye karar verdim.

"Bilmediğim konular" derken.. Aslında bu konuda (tarım) belkide aranızda en cahili benim. :) Ama bir delilik edip, hayvancılığa merak sardık ve en sonunda gerçekleştirmek için bayağı bir atılım yaptık. Bakalım artık.

Arkadaşlar.. Sizden öncelikli olarak öğrenmek istediğim konu; yerimiz Kırklareli de ve geneli hafif meyilli (%5 diyorlar) sulak bir arazi. Buraya yonca (veya İtalyan Riyegras)ve arpa ekmeyi düşünüyoruz. Koyunculuk için önereceğiniz başka ürün var ise, lütfen onuda söyleyin. Birde, Bunun için önerebileceğiniz traktör (yakıt? marka? güç? vs.) ve aletler hangileri olabilir?

Teşekkürler. Herkese bol kazançlar.
Öncelik arazi kaç dekar fazla sulak değilse yulaf arpa yonca için sulu ve toprakda taş olmayacak traktör konusunda arazi az ise mf 265 285 fiat 70 66 60 56 başak 2073 ekipman konusunda pulluk kazayağı tırmık mibzer patlatma gibi ekipman yeterli bence

Belki saçma gelebilir sizlere affola ama td65d td75d den iyidir, tabi bu benim nacizane fikrim görerek inceleyerek bu fikre düştüm td75 murtat kelimesiyle özdeşiyor 75 ortada kalıyor zayıf yakıt çok bizim burda ya 65 derler ya 90 lık.. Bu arada benim yavrular bunlar 3 ü bir arada 😁
0edfee483f87553bb7c91ba55e5ab4d4.jpg