Ne goruyorsunuz

Badem ağacının aşılanması gerek abi buda göz veya kalem aşısı gerek başka şekilde olmaz onun yerine de yeni fidan dik 5 senede verir en fazla aynı olur daha kolay .
Bademim şuan sattım abi antepden toptancı aldı kuru Yemişçi sayesinde tanıştık sattik şuan elimde kendi bademim yok seneye başım üstüne Allah verirse
Kayısı bahçem yok ama ondan bulabilirim esnaftan
Allah razı olsun kardeşim bilği için teşekkürler.
Allah nsp ederse inşallah mevsimi geldiğinde almak isterim . işin güçün rast gide düşünmen yeterli.

fiyat dengesizliği
türkiyede ortalama ücret: 3 500 tl ise
avrupa ülkelerinde: 3 500 avro

kira avrupa ülkelerinde 2000 avro olsun
türkiyede 2000 tl olsun

elde kalan para 1500 (lira/avro)

elektirik, su, yakıt, telefon fatura ödemeleri nerede daha pahalıdır

türkiyede fındık, kg 90 tl
avrupa ülkelerinde fındık, kg 20 avro
(avrupada fındık fiyatı türkiyedekinin 5 te biri)

1 avronun 10 tl olduğunu bir tarafa bırakın,

sizce kim daha ucuza alıyor yiyecekleri, içecekleri, giyecekleri, arabayı, seyahati, tatili, vb
nerede hayat daha pahalı, nerede hayat daha zor şartlar altında yaşanıyor?
iş bulmak nerede daha zor?
işsizlerin sayısı nerede daha çoktur?
Yiyecek içecek konusunda burdan bakılırsa doğru .
Şimdi benim iki tane amcam İsviçre'de onlara soruyorum nerede hayat daha kolay diye onlar 70 li yıllar da gitmişler bizim gittiğimiz dönemlerde iyiydi diyorlar . Şimdi karşılaş tırın diyorum orada köklü bir işin yoksa işçi olarak şuanda para kazanmak buradan daha zor olduğunu söylüyorlar . Çünkü hiç birşey yapamıyorsun herşey denetimli pazara gidip kafana göre birşey satamazsin diyor mesela amcamın biri Avrupa'dan emekli mesela oradan ne alırsa Türkiye'de yatırım yapar burada evi var . Trakya da çiftçilik yapar malkarada tarlaları var . Ektirir bictirir gider gelir

Yiyecek içecek konusunda burdan bakılırsa doğru .
Şimdi benim iki tane amcam İsviçre'de onlara soruyorum nerede hayat daha kolay diye onlar 70 li yıllar da gitmişler bizim gittiğimiz dönemlerde iyiydi diyorlar . Şimdi karşılaş tırın diyorum orada köklü bir işin yoksa işçi olarak şuanda para kazanmak buradan daha zor olduğunu söylüyorlar . Çünkü hiç birşey yapamıyorsun herşey denetimli pazara gidip kafana göre birşey satamazsin diyor mesela amcamın biri Avrupa'dan emekli mesela oradan ne alırsa Türkiye'de yatırım yapar burada evi var . Trakya da çiftçilik yapar malkarada tarlaları var . Ektirir bictirir gider gelir
Tarlaları bizim buralardaymış, malkaranın hangi köyünde acaba ?