Ne goruyorsunuz

Kabuklu fındık fiyatı şu an 24 -25 tl , bir kilo iç fındık için ortalama 2 kğ (randımana göre) kabuklu fındık gerekir sadece maliyeti 50 lira civarı. Burada biz kabuklu fındık sattığımız fabrikadan rica minnet 60 tl ye içi fındık alıyoruz, Normalde ortalama perakende olarak 75 tl ye satıyorlar. Bu açıdan baktığımızda iç fındık fiyatı normal gibi aslında sorun şu maalesef ülkemde alım gücü düşük. Bu fiyatlardan insanların alıp doya doya yemesi mümkün değil. Aynı şey Antep fıstığı içinde geçerli...

2012 haberleri, Türkiye'de fındık borsası kuruldumu kurulmak isteniyormu ?

Resimler ve ekler

• Screenshot_20210110-000919.png
    Screenshot_20210110-000919.png
    126 KB · Görüntüleme: 1
Bu ve ya başka birşey başka ülke ile kıyaslamak çok doğru değil bunun bir çok etmeni var et avrupa'da ucuz bizde pahalı fındıkta bu tablo üzerinden tersi oldu bunu dünya ülkeleri dolarla kıyaslıyor asgari ücreti bence oda tam yansıtmıyor bence önemli olan halkın refahı ve ülkenin dünyadaki etkisi örnek vermek gerekirse ben brodvay le perişanKen adam mersedes le gezıyor

Yine tl üzerinden hesaplar yapılmış....

ALMANYA 2021 ASGARİ ÜCRET; AYLIK 14.283,56 Türk Lirası (1.584 EURO) & SAATLİK 9.50 EURO (85,67 Türk Lirası)

TÜRKİYE 2021 ASGARİ ÜCRET : AYLIK 2.825.90 Türk Lirası (312 EURO) & SAATLİK 1.3 EURO ( 12 Türk Lirası)

ghg.jpg
not : resimdeki fiyatlar 1 ay öncesine ait,türkiyedeki ürünlere minimum 300 tl daha zam geldi.

Almanyadan ulkemize tatile gelen gurbetci ablanin ''milletimiz cok nankör ben turkiyede herseyi bol bol aliyom kral gibi tatil yapiyom bögürmesi geldi😶''gözümün önüne benim.gördügüm bu
O abla yalan soyluyo. Bende gurbetciyim. Turkiyede para bitmeye basladimi gôzumuz yolda oluyo.inanmayin boyle lerine.Burda cok az kisi mercedes BMW audi gibi buyuk arabalara binebilir gercekten. Cogu izin zamani alir izin bitince satar.cunku bu arabalarin herseyi pahali dir.

Peki almanyada asgari ucret ne kadar brüt 1480 euro ele geçen 1070 kadar euro peki şimdi hangisi ucuz
1500 euro asgari ücretle bizim 2800 tl den daha fazla şey alıyorlar.

Resimler ve ekler

• trak1.jpg
    trak1.jpg
    54.9 KB · Görüntüleme: 9
  • trak2.jpg
    trak2.jpg
    160.7 KB · Görüntüleme: 11
  • trak3.jpg
    trak3.jpg
    133.9 KB · Görüntüleme: 10
  • trak4.jpg
    trak4.jpg
    116 KB · Görüntüleme: 11
  • topra1.jpg
    topra1.jpg
    283 KB · Görüntüleme: 10
  • topra2.jpg
    topra2.jpg
    158.3 KB · Görüntüleme: 11
  • Eo45QjgXMAQs0Aj.jpg
    Eo45QjgXMAQs0Aj.jpg
    199.1 KB · Görüntüleme: 10
Herkes köyünde ne bolsa onu yesin yapacamız birşey yok
Ben 80 TL'ye fındık yemem
Ceviz badem kayısı çekirdeği ucuz buralarda
Kabullenmek bir erdemdir. Kusura bakma ama ben erdemli olamayacağım senin kadar kardeşim. Malatya, antep, çorum en önenlisi rize (çay) çok ama çok uzak bana o yüzden yemiyeyim içmeyeyim öylemi. Edirne ye bulgar yunan daha yakın. Benim ülkemde üretilen alkollü içecekler orada çok ama çok ucuz ve aracılarla bile edirneye gelişi marketlerden daha ucuz. Denklemi kurabilirsen ve hak verebilirsen seninde trol olmadığına inanıp senden özür dileyeceğim hadi bakalım sevgili kardeşim emre...