Ne goruyorsunuz

Ben marketten daha fındik almislıgım yok ama yazın tarlamin kenarinda 12 ocak findik var tam olgunlaşmaya başlayınca yemeye bi basliyoruz tam kuruyunca kadar yetiyor taze yemesi daha guzel oluyor bikackiloda dibine dokülenler oluyor onlarda kısin yetiyor
Cemal abi sen taze taze ye afiyetler olsun. Sen almazsan o almazsa marketçi nereden kazanacak. O zaman tarım da yapma nasılsa senin ürettiğini afrikada zaten üreteğiz olmadı ithal ediyoruz zaten. Bırakın allah aşkına demogojiyide gerçekler ya görün söyleyin göremiyorsanız da saçma sapan boş yorumlar ile kendinizi kandırmayın.

Kabullenmek bir erdemdir. Kusura bakma ama ben erdemli olamayacağım senin kadar kardeşim. Malatya, antep, çorum en önenlisi rize (çay) çok ama çok uzak bana o yüzden yemiyeyim içmeyeyim öylemi. Edirne ye bulgar yunan daha yakın. Benim ülkemde üretilen alkollü içecekler orada çok ama çok ucuz ve aracılarla bile edirneye gelişi marketlerden daha ucuz. Denklemi kurabilirsen ve hak verebilirsen seninde trol olmadığına inanıp senden özür dileyeceğim hadi bakalım sevgili kardeşim emre...
TL değersiz olduğu için orada daha ucuz olyuyor
Onların alım gücü bize göre yüksek kendi paraları ile bizim ürünleri daha ucuza yer içer ersencim
Hepsi neysede şu trol lafı ne oluyor benim yazdığım la ne alaka
Adamın söylediği yalnış yurt dışındaki ni TL ile çarpıyor daha pahalı diye düşünüyor ama öyle değil

Dediğim gibi gidip orada yaşamadan ne desek boş orada aldığın asgari ücretin yarıdan çoğu almadan vergiye felan kesilir dıyorlar burda vergi alımı daha değişik ama şu var onların halkı gezıyor yıyor içiyor biz eve hapis oluyoruz kaç senedir bir Karadenizi gidip gesemedim

Dediğim gibi gidip orada yaşamadan ne desek boş orada aldığın asgari ücretin yarıdan çoğu almadan vergiye felan kesilir dıyorlar burda vergi alımı daha değişik ama şu var onların halkı gezıyor yıyor içiyor biz eve hapis oluyoruz kaç senedir bir Karadenizi gidip gesemedim
Almanya'da asgari ücret le calican sayısı %19 bizde %43.birde asgari ücret altı çalışan sayımız 3 milyon kişi. Gelde çık işin içinden

Bazen Tmo dan alıyorum 500 gramlık vakumlu paketlerde en son 30 tl idi ama gercekten elek altı tadı güzel ama küçük...
Anadolu kuruyemiş v.s gibi kuruyemişcilerden alırsanız 90 tl ile 140 tl arasında fiyatı var.

Kıyaslamayı sadece alım gücü ile yapmak yanlış çalışma şartlarını, özlük haklarını, yaşam şartları v.s gibi birçok kalemi bir araya getirerek yapmak en doğrusu olur...

Konuya bak arkadaş,
Biri kuyuyabir taş,atmış, bütün forum çıkarmaya çalışıyor,
Almanlar gibi yaşayamadık, yaşayamayız.
Paralarının değeri bizden çok iyi,
Şu varki, son yillarda,, eskisi gibi değiller.
Tüm avrupanın nasibi kesildi.
Başta fransa olmak üzere,çok endişeliler.

Haaa bu arada bizde konuda,
Birbirimizi FINDIK gibi yemesek iyi olur. :)

Konuya bak arkadaş,
Biri kuyuyabir taş,atmış, bütün forum çıkarmaya çalışıyor,
Almanlar gibi yaşayamadık, yaşayamayız.
Paralarının değeri bizden çok iyi,
Şu varki, son yillarda,, eskisi gibi değiller.
Tüm avrupanın nasibi kesildi.
Başta fransa olmak üzere,çok endişeliler.

Haaa bu arada bizde konuda,
Birbirimizi FINDIK gibi yemesek iyi olur. :)
Neden yaşayamayız ,2000 yılında asgari ücretle bugünkü asgari ücret aynı,400 dolar civarında. Sorgulamak lazım nerede hata var

Almanya'da asgari ücret le calican sayısı %19 bizde %43.birde asgari ücret altı çalışan sayımız 3 milyon kişi. Gelde çık işin içinden
Aynen sadece fındık almakta yada arabada da değil belki bir ispanya yada İtalya ile kıyaslayabiliriz ama Almanya İn yanından bile geçemeyiz tarımla alakalı olduğu için söylüyorum bayer markası gıbı bir tane bile markamız yok marka neredeyse bizim ülke kadar zengin derim daha ne deyim

Herkes köyünde ne bolsa onu yesin yapacamız birşey yok
Ben 80 TL'ye fındık yemem
Ceviz badem kayısı çekirdeği ucuz buralarda
İste tamda sorulması gereken soru bu bizim neden alim gucumuz dusuk,cevapta cok basit,tarim sanayi teknoloji satamiyoruz.sabah aksam ekonomi haberi dinliyoruz hepimiz ekonomist olduk,elimizdeki para nasıl degerlenir elimuzde ucup gitmesin diye ugrasiyoruz,bu devlet vergiyle donuyor neyse fazla girmeyim ,batı bizi kiskaniyor boş beles bi laf.icraat gerek bize o findigi 80 tlye herkes alabilmeli ben boyle dusunuyorum.

Neden yaşayamayız ,2000 yılında asgari ücretle bugünkü asgari ücret aynı,400 dolar civarında. Sorgulamak lazım nerede hata var
Neresinden tutarsan tut hatalarla dolu herşey, hatanın en basiti biz insanlarız siyasete girmek gibi olmasın hem yakınıyoruz şöyle böyle diye hemde 20 yıldır aynı şeyler.
Adil abi asgari ücret artsada zamlarda onunla paralel artiyor ve alım gücü değişmiyor, asgari ücret isterse 4000 olsun otomatik herşeye zam bindirirsen millet yine alamaz,

almanın yediği fındık,

Hacı Mehmet COŞKUN köyüne fındık bahçesi kurmaya sebep oldu. milli gelire katkı böyle olur.​

hacı koyun saymaya uğraşma, fındık tanesini sayarak uyu. iyi ve güzel uykular, hayırlı geceler.
Abi güzel temenniler için teşekkürler . Fındık bahçesi işi bizim memlekette olaçak iş değil abi.
Uyurkende inanki eşe dosta sevdiklerime dua işinden . koyun saymaya gerek kalmıyor .birde vijdanen kafam rahat yastığa başımı koyduğumdan şükür uykuda problemim yok.

400 gr fındık A101 de 36 TL. Bun dan 3 yıl önce İngilizcemi geliştirmek için katıldığım canlı chat sitesinden İspanyol ve Hindistanli arkadaşlarım olmuştu. O zamanlar bile ispanyadan kötü durumda idik. Domates bile ispanyadan pahalı idi. Bu duruma çok üzülmüştüm. O zamanlar bahane olarak domatesin çok ihraç edilmesi gösteriliyordu.
O zamanlar Hindistandan iyi durumda durumda idik.

Şu an bir İtalyan firmasında çalışıyorum. Romanya da da fabrikamız var. Rahatlıkla alım gücü karşılastirmasi yapıyoruz. Avrupadaki gıda fiyatları asgari ücrete oranladigimizda inanılmaz ucuz.
Adamlar iş çıkışı 1 kafeye gidip 1 dilim pizza 1 bira veya 1 kadeh şarap veya 1 kahve içse maksimum 4 - 5 euro para ödüyor. Bizde en az 30-40 TL. Şu an fabrikada asgari ücretin ucerinde maaş alan bir arkadaş bile ev kirada olduğu için gıdadan kesmek zorunda kalıyoruz diyorlar. Dün market manav alışverişi yaptım. 3 kişi lik bir aile için gittiğim yer A101 toplam 185 tl ödedim. Bu gidişte bu kış zorlu geçecek.

Peki almanyada asgari ucret ne kadar brüt 1480 euro ele geçen 1070 kadar euro peki şimdi hangisi ucuz
Tabloya göre sence arada ne kadar fark var??? Hiç oralarda bulundunmu bilemiyorum ancak ben bir çok kez bulundum. Bundan 10 sene önce de onların alım gücü bizim kat ve kat üstümüz dü şimdi de kat ve üstü. Anlamadıysan şöyle özetliyim. Avrupa bizim gibi 5. Dünya ülkelerinden kaliteyi ucuza alıp ucuza ülkesine sokar ve besler. Antalya seralarının kaliteli malları avrupaya gider vasıfsız ürünleri ülke içinde paylanır ve hale düşer sonrası allah kerim tüccarların insafıyla tezgaha düşer. Ondan sonra allah kerim!!! Avrupa ile bizi kıyaslayamazsınız. Örneğin onlar 3 maaşla araba alır sen motosiklet alamazsın. Tabi bu yandaşların en sevdiği yorum. Onlar 1 maaşıyla 10 tane temizlenmiş kuzuyu alır sen 1 kuzu alamazsın. Hemde sen kendin ürettiğin kuzuyu alamazsın. Onlar deniz aşırı ithal ettiği 10 kuzuyu bir maaşıyla alabilir. (Şahsımız üstüne alınmasın) bu ülkede çapsız zihinler olduğu sürece bir halt olmaz bizden. ÜRETME TÜKET diyorum aydın arkadaşlar anlar diye ümit ediyorum...

Resimler ve ekler

• 4D4882D1-4385-4840-B231-47F799936147.png
    4D4882D1-4385-4840-B231-47F799936147.png
    413.6 KB · Görüntüleme: 9
TL değersiz olduğu için orada daha ucuz olyuyor
Onların alım gücü bize göre yüksek kendi paraları ile bizim ürünleri daha ucuza yer içer ersencim
Hepsi neysede şu trol lafı ne oluyor benim yazdığım la ne alaka
Adamın söylediği yalnış yurt dışındaki ni TL ile çarpıyor daha pahalı diye düşünüyor ama öyle değil
Yahu memleketinde ne yetişiyorsa onu tüketsin diyorsun ya o na atıfta bulunuyorum ama algılanmamış sanırım. Daha da anlatsam algıdan tartışmaya gitçek mevzu. O yüzden, zaten amaç dışı açılmış bir konuyu daha da uzatmaya gerek yok.

Yahu memleketinde ne yetişiyorsa onu tüketsin diyorsun ya o na atıfta bulunuyorum ama algılanmamış sanırım. Daha da anlatsam algıdan tartışmaya gitçek mevzu. O yüzden, zaten amaç dışı açılmış bir konuyu daha da uzatmaya gerek yok.
Diğer ülkede nasıl daha ucuz oluyor açıkla dedin açıkladım degilmi
Sendeki akıl herkezde var .
Kendini bukadar allame sanmana gerek yok
Sonra döndün menlekinde ne yetisiyor sa onu yiyin dememe getirdin ondan sonra zekice algılanmamış diyorsun
Bende isterim herkes gönlünden geçeni yesin içsin ben 80 TL'ye alamam anlamında söylemedim . Almayı aza indirerek talebi düşürmeye çalışırım ben tek başıma yapacağım bu benim bir birey olarak
Benim yetiştirdiğim badem çiftçiden kabuklu alışı 12 TL 1 kg de 400 gram iç verir oda 30 TL'ye iç almış olur kuru yemiscide 90 TL
Pandemi sürecinde bir ekmeği 5 TL ye satan bir maskeyi 10 TL ye satanda müslüman güya buna üzülürüm . Pizzanın yanında şarapsız 30 TL de versin yesin pizzasina bunada üzülmem .

Diğer ülkede nasıl daha ucuz oluyor açıkla dedin açıkladım degilmi
Sendeki akıl herkezde var .
Kendini bukadar allame sanmana gerek yok
Sonra döndün menlekinde ne yetisiyor sa onu yiyin dememe getirdin ondan sonra zekice algılanmamış diyorsun
Bende isterim herkes gönlünden geçeni yesin içsin ben 80 TL'ye alamam anlamında söylemedim . Almayı aza indirerek talebi düşürmeye çalışırım ben tek başıma yapacağım bu benim bir birey olarak
Benim yetiştirdiğim badem çiftçiden kabuklu alışı 12 TL 1 kg de 400 gram iç verir oda 30 TL'ye iç almış olur kuru yemiscide 90 TL
Pandemi sürecinde bir ekmeği 5 TL ye satan bir maskeyi 10 TL ye satanda müslüman güya buna üzülürüm . Pizzanın yanında şarapsız 30 TL de versin yesin pizzasina bunada üzülmem .
Emre kardeşim sana uzun zamandır sormak istediğim bişey var.
belki 30 yıllık badem ağacı var çokta iri badem oluyor ama gel görki içi acı bu saatten sonra bişeyler yapılabilirmi .içi tatlı olması için.
diğer sormak istediğimde sen şuan ürettiğin bademi vede kayısı cekirdeğini toptanmı satıyorsun .
her ikisindende elinde varsa üçreti neyse tüketim amaçlı gönderebilirmisin .

Emre kardeşim sana uzun zamandır sormak istediğim bişey var.
belki 30 yıllık badem ağacı var çokta iri badem oluyor ama gel görki içi acı bu saatten sonra bişeyler yapılabilirmi .içi tatlı olması için.
diğer sormak istediğimde sen şuan ürettiğin bademi vede kayısı cekirdeğini toptanmı satıyorsun .
her ikisindende elinde varsa üçreti neyse tüketim amaçlı gönderebilirmisin .
Badem ağacının aşılanması gerek abi buda göz veya kalem aşısı gerek başka şekilde olmaz onun yerine de yeni fidan dik 5 senede verir en fazla aynı olur daha kolay .
Bademim şuan sattım abi antepden toptancı aldı kuru Yemişçi sayesinde tanıştık sattik şuan elimde kendi bademim yok seneye başım üstüne Allah verirse
Kayısı bahçem yok ama ondan bulabilirim esnaftan

fiyat dengesizliği
türkiyede ortalama ücret: 3 500 tl ise
avrupa ülkelerinde: 3 500 avro

kira avrupa ülkelerinde 2000 avro olsun
türkiyede 2000 tl olsun

elde kalan para 1500 (lira/avro)

elektirik, su, yakıt, telefon fatura ödemeleri nerede daha pahalıdır

türkiyede fındık, kg 90 tl
avrupa ülkelerinde fındık, kg 20 avro
(avrupada fındık fiyatı türkiyedekinin 5 te biri)

1 avronun 10 tl olduğunu bir tarafa bırakın,

sizce kim daha ucuza alıyor yiyecekleri, içecekleri, giyecekleri, arabayı, seyahati, tatili, vb
nerede hayat daha pahalı, nerede hayat daha zor şartlar altında yaşanıyor?
iş bulmak nerede daha zor?
işsizlerin sayısı nerede daha çoktur?

Ya şimdi emre aslında orada latifede yaptı biraz ama biraz da türkiyede de bazı uygun fırsatlar var mesela ben gidip kuruyemişçiden almıyorum 10 kg ceviz aldım 20 TL olsa 200 lira kuru üzüm al Nevşehir de en ıyısı 25 lira çekirdek 13 TL mesela fındık biraz her yerde pahalı yanı ucuza mal etme yollarıda var ha bunlar bizim için geçerli herkes için bunu idda etmek saçma olur. Ama aynı kuruyemişçideki kaliteyi de 40 TL ye yaparsın kuruyemişçide 100 TL