motorlu testere tavsiyesi ? (hızar)

Ynt: motorlu testere tavsiyesi ? (hızar)

Arkadaslar ben de bir tane hafif motor sınıfı bir benzinli testere almak istiyorum. Piyasayı pek bilmiyorum ancak yaklaşık 1 aydır araştırıyorum. Genel özelliğim markaya önem veririm. Paramı boşa atmak istemiyorum ama bütçem de en fazla 600 TL ya da az üstü kadar. Bu nedenle Stihl ve Husqvarna ' nın hafif motor sınıfı testerelerine bakıyorum. Özellikle Husqvarna 236, Husqvarna 240e Series ve Stihl MS 170 gözüme çarpan makinelerdi. Yapacağım iş sadece kışlık yakmak için 10 a 10 cm kalas kesimi, ceviz dalı (10 cm capında), yaklasık 25 cm capında kütük filan kesecem. Amatörüm yani tamamen. Bu söylediğim makinelerle amacıma ulaşabilirmiyim, yoksa bunlar hafif mi kaçar. Bu makineler sizce nasıl? Siz olsanız hangisini alırsınız ya da başka makinelere mi bakayım acaba. İyi forumlar. bilm-*s

Kara0Murat link=topic=51974.msg795822#msg795822 date=1384700886' Alıntı:
Arkadaslar ben de bir tane hafif motor sınıfı bir benzinli testere almak istiyorum. Piyasayı pek bilmiyorum ancak yaklaşık 1 aydır araştırıyorum. Genel özelliğim markaya önem veririm. Paramı boşa atmak istemiyorum ama bütçem de en fazla 600 TL ya da az üstü kadar. Bu nedenle Stihl ve Husqvarna ' nın hafif motor sınıfı testerelerine bakıyorum. Özellikle Husqvarna 236, Husqvarna 240e Series ve Stihl MS 170 gözüme çarpan makinelerdi. Yapacağım iş sadece kışlık yakmak için 10 a 10 cm kalas kesimi, ceviz dalı (10 cm capında), yaklasık 25 cm capında kütük filan kesecem. Amatörüm yani tamamen. Bu söylediğim makinelerle amacıma ulaşabilirmiyim, yoksa bunlar hafif mi kaçar. Bu makineler sizce nasıl? Siz olsanız hangisini alırsınız ya da başka makinelere mi bakayım acaba. İyi forumlar. bilm-*s
Benim 268 lik husquarna var biraz ağır gelmeye başladı yanına birde küçük bir testere alayım dedim, Bir hafta önce 170 lik stıhl ve 236 husquarna arasında bir tercih yapayım dedim, satıcı sattığını övüyor ama tamircisi 170 lik stıhl in pek ayara gelmediğini söyledi zaten çinde yapılıyor, bende sadece kışlık odunumu keserim yılda bir, 268 liğide elden çıkarmak istemediğim için şimdilik beklemedeyim.

Kardes bizde husgvrna 272 var 3 yil oldu alali 1.100 tl ye aldk gormedi eziyet iskence yok tek tornavida dokunmadi az yakr cok is yapar güçç*-* güçç*-* alk-*s *098*-

slm aleyküm arkadaşlar şuanki piyasada satılan motorlu testerelerin tamamı çinde montaj ediliyor sebebi işcilik kendi ülkelerine oranla 10da1ine denk geliyor yani anlıyacanız bmv mercedes audi ford opel volvo gibi büyük araba fabrikalarıbile araçlarını orada toplatıyo kendi patentleri altında üretiliyor yani kalite aynı sadece işçilik maliyetini düşürmek çinde toplanıyordiye kalıtesiz değiller ülkemize zamanında girmiş bazı markalar sitil husgvrna dolmar vs bunlar isim yapmış bu ülkede bu isimler hiç bizaman değişmez ancak şu aralar yerel kanallarda hızar reklamları bayaa yoğunluk içerisinde ben bunlardan oleo mac castor secho ve diğer markalar hepsini araştırdım bunlar senede 3.5.10 sefer kullananlar için ideal makinalar ancak bunların içinde sitil husgvrna dolmar kadar kaliteli bir marka arkadaşlar kore malı hyundai 650 turbo motorlu testere bu markayı araştırıp adreslerinden meil yolu ile bilgi aldık ve internette araştırdık bu makına huyundai tarafından yapılmıştır ve çinde toplatılmıştır makinaya salamlık dayanıklılık uzun ömürlülük garantisini hyundainin kendisi vermektedir bu makina ayrı zamanda almanyadan sağlamlık dayanıklılık va uzun ömürlü ürün sertifikasını almıştır makinayı birzat getittirib inceledik ve test ettik sonuç hyundainin 650turbosu cerçekten mükemmel bir cihaz ürün ün yakıtının fazla oldunu yazan arkadaşlarımız var evet ilk geldinde mekine tamamen fabrika ayarlı oldu için banada fazla yakıyomuş gibi geldi servisine götürüp yakıtını ayarına ayrı zamanda ya pompası ayarınıda yaptırın gücünden hiç bir eksilme olmuyor çünkü turbo var acayip derecede kullanışlı bir makina ve hiç bir şekilde parça sıkıntısı yok 350 liraya bu makina gerçekten mükenmel tekrarlıyorum arkadaşlar bu ürün hyundainin kendi malıdır

ydincbayram link=topic=51974.msg783590#msg783590 date=1381320421' Alıntı:
Bu ara oleo mac 941c modelini bayağı methediyorlar. 600-650 TL civarında.
aynısından bende var elden düşme aldığım halde memnumum eski olemac lara pek güven olmaz tutmazdı gözümüz. yıllarca kesim işinde stihl 029 ve ms 360 kullandık dolmar kullandık bunlar cok baba motordur ama orman işini bırakınca hafif ve kullanışlı diye 250 liraya elden düşme aldım hiç bi sıkıntısı yok takıttada cok iddali 1 depo ile 0 29 la 9 yada 10 çam keser budardım bununla 14 13 ne kadar çıkıyo tabii stihlin vediği tad yok . 029 18 yıllık bir motor ve kesinlikle motor ellenmesi karburatör vs hariç

Olemac kullanıyorum bazen hiç gaz yemiyo yüke girince bayılıyor üzerindeki 'H' ve 'L' ayarlarının nasıl ayarlandığını bilen var mı? Anlatırsanız memnun olurum.

biri yakıt ' L' , diğeri hava 'H' ayar yeri. ikisini de sağa çevirerek sık. sonra h yazanı 1 tur geri çevir. ardından L yazan vidayı 3/4' yani tam turdan bir çeyrek geride bırak bu normal ayarı. yalnız hava filtren tıkalı, yağ fazla ise boğulur motor . L yi biraz fazla açarsan devir artar. gaz veriyon gibi çalışı. az yakar ama boğulma olmaz. bildiğim bu kadar. Ben ms 250 sthill de böyle ayar yapıyorum.

husgvrna 61 var bizde 1995 beri kullanıyoruz taş gibi motor.geçen ay piston çatladı değiştirdik 20 sene daha kullanırız.husgvrna alacak san brezilya alma..

bizimde 036 var komşu bi sefer motoru bozdu bir daha düzen tutmadı 3sefer motor komple değişti bu sefer de sadece piston değişti . Gaza ne kadar basarsan bas hiç tam devire cıkmıyor bosta bile cıkmıyor. Bunun bi ayarı varmı yoksa sorun motordamı deviri artırabilır miyiz

Elvan karbüratöru ayarlayamiyorlar duzen tutmicak birsey yokki karboratorde gaz ayarini iyi yapilmassa sifir motorlar bile adam akilli yüke girmiyor ustan o isten anlamiyor bul bi kastamonulu orman işi ile ugrasan cigerini söker motorun

bizim öyle bi orman ışi yok senede 30litre civarı anca yakıyoruz. Dün bilek kadar odundu 2depoluk vardı kesene kadar illallah dedirtti. Nerden ayarlanıyor ben yaparım onu

Yahu senin zincirinde problem olmasin bitikse eğesiz se en kral motorda kicini yirtsa kesmez karbüratörde o kadar kötü ayarlayamaz usta

Stillerde sol tarafta kapagi sokunce yan yana yada alt alta vidalar olur yayli onlardan rolenti ve devir ayari karisim ayari yapilir zincir cok onemli fakat. Bu islemi motor calisirken yaparsin sogukken yapma sakin motor isininca yapman gerekiyor

hayır zencirde yeni sorun zincir in kesmesi değil oduna vurmadan bosta bile tam devir çalışmıyor hep yarım gaz çalışıyor