Abdnin dümen suyuna göre inmiş çıkmış, ah bu suud lar yokmu , yine oyun içindeler.soğuk savaş döneminden kalma rus düşmanlığı alevlenmiş anlaşılan sibiryadan çıkan ham petrol maliyeti 42 dolar imiş rusyayı kara günler bekliyor.
Putin bu şekilde 6 7yil dayanırım demiş bu abd de kaya petrolü çıkıyor bütün mesele bununla alakali biraz daha maliyetli olduğu için Ruslar ihracat i artırma kararı almışAbdnin dümen suyuna göre inmiş çıkmış, ah bu suud lar yokmu , yine oyun içindeler.soğuk savaş döneminden kalma rus düşmanlığı alevlenmiş anlaşılan sibiryadan çıkan ham petrol maliyeti 42 dolar imiş rusyayı kara günler bekliyor.
Yani bu hamle ruslardan geldi o zaman.Putin bu şekilde 6 7yil dayanırım demiş bu abd de kaya petrolü çıkıyor bütün mesele bununla alakali biraz daha maliyetli olduğu için Ruslar ihracat i artırma kararı almış
Evet geçen yıl opec toplantısında Ruslar fazla üretim yapmama kararı almışlardı bu petrol fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu şimdi sudiler Corona virüsü nedeniyle aynı teklif i yapmışlar fakat kabul etmemiş aksine üretimi arttırmaya karar vermisler müşteri kaçırmak istemiyor hiçbiri buda abd nin kaya petrolü nu vuruyor ayrıca ABD de seçimler yaklaşıyor Trump en fazla oyu Texas bölgesinden alıyor en fazla petrol üretimi de bu bölgelerde yani bir tasta birkaç kuş vurmuş olacak RuslarYani bu hamle ruslardan geldi o zaman.
Şimdi bu olay böyle devam ederse çok büyük bir döviz ülkede kalır yılda 45 milyar dolar enerji ye gidiyor dışarı %30 daha az verildiği ni düşünürsek 13.5 cepte kalırHee bizde nasiplenelim dostum, putin çok yaşa .
Suç işliyorsun. Başın derde girer.Mersinde 5248 m3 kaçak akaryakıt yakalanmış...!!!
Ekli dosyayı görüntüle 45794
Sana bin dokunmaz bana beşyüz baskasına ikibin bi köprü otoyol tüp gecit menfez logar cevre düzenlemsi süs butkisi peyzaj önce parke sonra üstüne sıcak asfalt biri yapar öteki kaldırır gecmeyen aracında parası senden benden cıkar yap bozunda ülkede kalıp ki hazine ve maliyede ise yarar dişe dokunura kullansalar yamarlar birilerine şurda ne kaldı bir yıl sora erken secime para lazım mesele ince kardes konu vatansa sevdaysa bu ülkeye 18ay yaptık ama nasip olmadı yazmamış azrail al bayraklı tabuda ismimiziMaxot almayan çiftçilere küçük bi indirim, benim ettiğim bin lira zarar dokunmaz, ülke çiftçisinin vatandaşın cebinde parası kalsın. Bu konuda çooook yazarımda neyse , zaten faydası olmuyor.
Akaryakıt esadında ucuz , vergi yükümüz çok, herkez bitirsin , biz öyle çıkaracağız gibi, tabi başkaları akdenizdeki petrolü kurutmazsa.Anlamadığım konu şu;
Rus petrol üretimi arttırma kararı alıyor. İyide kardeşim koronovirüs sebebiyle zaten şuan akaryakıt kullanımı dip olmuş, daha fazla üretsen ne olacak?
Kime satacaksın? Ha illaki bu virüs olayı da geçecek ama şuan günlük olarak Rusya 150-200 m dolar zarar yazıyor.
Şu Akdeniz'deki gazı çıkartıp hem kendi ihtiyacımızı karşılayıp, hemde bir miktar Avrupa'ya bassak rus hepten batacak. Tabi Akdeniz'de gazı adam akıllı çıkartıp transfer yapabilmek için İsrail ve Mısır ile bir araya gelip bölgedeki sorunların önüne geçmek lazım.
Rustan aldığımız doğalgazı heryıl biraz daha aşağı çekiyoruz, LNG ile devam etmeye çalışıyoruz. Umarım böyle devam eder.
Suriye de son yaşadıklarımızdan sonra iyice nefret ettim ruslardan. Beter olsunlar.
Duzeltme 1100 liralıkBugun baktim bizim aldığımız petrolde 4.91 olmuş gecen hafta 5.52 den 110 liralık aldik
Nasıl 4 91 ya, bugun 5. 70 den asagı bir yer yok tu? Hangi istasyon bu?Bugun baktim bizim aldığımız petrolde 4.91 olmuş gecen hafta 5.52 den 110 liralık aldik