mazottaki artis hakkinda ne dusunuyorsunuz

Ynt: mazottaki artis hakkinda ne dusunuyorsunuz

hukumet uretmeyın der cıkar nede olsa dısardan getırmek daha ucuza mal oluyor bızım gırdı malıyetımızın yuksek olmasını gormuyorlar
benım kısısel dusuncem bugun boşbakana sorsan mazotun kac lıra oldugunu bılmez destekleme verırken cok bırsey verıyoruz zanneder once tarım bakanının degısmeı yerı geldıgınde cıftcının hakkını ne pahasına olsa savunacak bakanın atanması lazım

Valla 3 senedir bu sitedeyim 3 senedir ayni seyleri konusuyoruz. Eminimki icimizden yüzlercesi burda bunlari yazarken secimlerde biseylere kanip yine oy veriyor. Aramizda 30 torba kömüre muhtac brilerinin oldugunuda sanmiyorum ama dedigim gibi. Kimi kömüre kaniyor, kimi baska bi cikari icin, kimi dKindar sandigi icin kimi bilmem ne icin. YUkardada biri yazmisti. Kafasina suc sicinca piyango alan bi millet agzina sicanida bas taci yapiyor... Dünyada politikladan bizim kadar baska bir millet olduguna inanmiyorum. Bi kere tartismayi bilmiyoruz. Sidmdi burda yazacazya aman sunu konusmayalim aman bunu konusmayalim.. KOnusmaya konusmaya batiyoruz.

arkadaşlar yola devam derler.
faizler neredey di nereye indi derler.

adam yapıyor derler.
muhalefetde lider yok derler.
liderin de ne oldugunu bilmezler.
kendileri konularda nekadar liderler sormak lazım...
türkiyenin başkentini istanbul sananlardan,
başbakanın, bakanların adını bile bilmeyenlerden,
bir ekmegin kaç lira oldugunu bilmeyenlerden,
mazota, benzine,gaza zam geldiğinde alıştık diyenlerden,

devlet köylüye yardım ediyor ,
köylü nankör bide ağlıyor diyenlerden
pazarda dometisi,patlacını alamayınca öldük diyenlerden
köylünün ne çektigini bilmeyenlerden,
nefayda gelir ki..........
yola devam batan batsın çıkan çıksın.........
bana degmeyen yılan bin yaşasın derler yola devam derler.....buda yetmez bidaha bidaha derler..
fazlada konuşunca önce uyarırlar sonra bir kılıf bulurlar .......sonu belli.........

köylü link=topic=60347.msg657596#msg657596 date=1354564227' Alıntı:

adam yapıyor derler.

bana degmeyen yılan bin yaşasın derler yola devam derler.....buda yetmez bidaha bidaha derler..
fazlada konuşunca önce uyarırlar sonra bir kılıf bulurlar .......sonu belli.........
helal olsun abi herşeyi açık ve net anlatmışsın alk-*s

mazotlar mazot değil cogu yağ fiyatlar fiyat değil cok ciftci motoruna mazot koyamıyor citfci borç batağına saplanmıs ne yapacagını bilmiyo ciftciyi bu duruma düşürenlerin allah belası versin ciftciden beter olsun bizi bu hale getirenler

fetullah aksu link=topic=60347.msg657432#msg657432 date=1354550773' Alıntı:
devlet vergi sistemini değiştirmedikten sonra fukaranın kullandığı ne varsa üstüne bindirmeye devam edecek.Bu sistemi değiştirip koç gibi ağaların cebine dokunmaya cesaret edecek bir babayiğit gelmesse kim gelirse gelsin en kestirme yoldan akaryakıta,telefona,elektriğe ve bunun gibi emtiyaya zam devam edecektir şüpeniz olmasın beyler.
bence de çok doğru söylüyorsunuz Türkiye geliri vergi yoluyla sağlanıyor herşeyi özelleştirdiler şimdi de halkın üstüne yukleniyorlar

satocan58 link=topic=60347.msg657574#msg657574 date=1354562880' Alıntı:
Valla 3 senedir bu sitedeyim 3 senedir ayni seyleri konusuyoruz. Eminimki icimizden yüzlercesi burda bunlari yazarken secimlerde biseylere kanip yine oy veriyor. Aramizda 30 torba kömüre muhtac brilerinin oldugunuda sanmiyorum ama dedigim gibi. Kimi kömüre kaniyor, kimi baska bi cikari icin, kimi dKindar sandigi icin kimi bilmem ne icin. YUkardada biri yazmisti. Kafasina suc sicinca piyango alan bi millet agzina sicanida bas taci yapiyor... Dünyada politikladan bizim kadar baska bir millet olduguna inanmiyorum. Bi kere tartismayi bilmiyoruz. Sidmdi burda yazacazya aman sunu konusmayalim aman bunu konusmayalim.. KOnusmaya konusmaya batiyoruz.
dediğinize katılıyorum biz böyle susarsak bu hiç bir zaman değişmeyecek ama artık insanlar herşeye göz yumar olmuş eğer eskiden de böyle susulsaydi şimdi yaşantımız olmazdi büyük devletlerin köpeği olurduk

dünyanın en pahalı mazotu ve benzinini biz neden kullanıyoruz.

en pahalı gübreyi neden biz kullnıyoruz.

gübresiz ekimi neden biz daha çok yapıyoruz.

biz ürünlerimizi neden ucuza satıyoruz .
biz neden hasat zamanı ithal ediyoruz.

biz inegi.koyunu, samanı,eti,arpayı,buğdayı,nohutu,pirinci,soyayı,mısırı,şekeri vs vs neden ithal ediyoruz.
şeker pancarında neden kota var.

sormak lazım.

köylü link=topic=60347.msg657596#msg657596 date=1354564227' Alıntı:

adam yapıyor derler.

Güzel demişsinizde bunun için birşey yapmak gerekmiyormu

ne yapıcaz hayvan gübresi ile çalışan traktör yapılmasını bekleceğiz haa tabi hayvacılıkta ölüyor değilmi en iyisi osurukla çalışan bir traktör yapılsın en iyisi kuruyu yer yer çalışırız zuha-*-s

mazot 5 tl bile olsun almaya razımyım yeterki olsun mazot benzin bulunsun sen eskiden mazot kuyruğunda beklemeşsin,ben mazot kuyruğunda beklerdekn üstelik jandarmadan dayak yedim diyen bile var.Sanki bu hükümet zamanında mazot kıtlığı son buldu başkaban geçen sene eskişehirde inönü zamanında halka verilen ekmek karnesini gösteriyo_Oysaki orada başbakanın elinde salladığı karne ile savaş zamanında olsada devlet vastandaşının karnını doyurmuş.formdan bi arkadaşımız vardı banlandı akp ve tümosan fanatiği çok sevdiği traktörünün deposunu yarıyarıya mazot yağ karışımı koyduğunu yazdı bu formda.Yine kütahyada doğal gaz kuyruğunda bekleyen amcamın çilesini tepkisini göstermek istiyor televizyoncu ama 'yaşlı amcamın, Allah başbakandan razı olsun gelecek zammı önceden söyledide zamsız doğal gaz alabileceğiz'diyor Halbuki bu zammı bize reva görenlerin Allah belasını versin demesi gerekiyor bu düşüncede olan insanlar olguğu sürece durmak yok 4.3 tl ' den mazot almaya devam.

Çiftçi sayısının Avrupa ortalamasına düşürülmesine katkıda bulunduğu için yüksek fiyatlı mazot almamız gerekiyor... Aksi durumda olsaydı şimdiye kadar gemilere verildiği gibi çiftçilere de vergisiz mazot uygulamasına geçilmesi gerekiyordu.