Limited slip balatalarini duzenli olarak degistiriyor musunuz?

Ne ezberi hemşerim ya ben o traktörleri kullanıyorum da konusuyorum üstüne de mühendisim
Bu kafayla 😑 ne mühendis oldun bılmeden yorum yapmışsın ve ustunede mühendisim diorsun sen neyın mühendisi sin kaldırım mı ?

Ezbere konuşmayın ya NH dedıgın marka belden kırmalı donus sistemını cıkartan bir firma öle boş bi firma deıl saydığın markalar guzel olabılır ama NH den kalıtelı oldugunu da kum soluyor 🤔 buna nasıl karar verebılıyorsun 🙂

Bana kalırsa Lsp düğmeliden daha kullanışlı tabi iyi çalışıyorsa
Çünkü çekeri kullanırken batınca sağ sol yapmak gerekiyor bu sırada ön diferansiyel Düğmeli veya basmalı sistemde arıza yapabilir

Ayakla basmalı bildiğin patinaj pedalı iki kademeli ilk kademe arkaları ikinci kademesi önler ile beraber komple kilitliyor 8 yıldır kullanıyorum bende veya başka bir kullanıcıda bi arıza duymadım köyde 4 tane var aynı motordan ayağını kaldırınca geri atıyor kilitli kalmıyor
Bende same kullanıcısıyım 14 yıllık.Benimde ayakla basmalı ama o dediğiniz 2 kademe yok varsada ben hiç farketmedim.benim ayak basılan yer kilitli bastın mı aysğını çek atmaz anca uç kısmına vurman gerek

Bende same kullanıcısıyım 14 yıllık.Benimde ayakla basmalı ama o dediğiniz 2 kademe yok varsada ben hiç farketmedim.benim ayak basılan yer kilitli bastın mı aysğını çek atmaz anca uç kısmına vurman gerek
Seninki kullanılmaya kullanılmaya küflenmiş çalışmaz sizin traktör tiger serisi mi tiger serisinde o pedaldan ön difrensiyele giren bi mil var aşağıya kadar basınca pedala o mil hareket eder ön difrensiyel kilitlenir bak dene

Doğrudur aynı şey sonuçta basınca ön arka kilitliyor geri atmama olayı seyrek kullanıldığı için dışarıdaki hareket eden parçalar da paslanma kaynama olmasından dır yoksa atar geri wd 40 gibi bişey le alıştırmak lazım

Doğrudur aynı şey sonuçta basınca ön arka kilitliyor geri atmama olayı seyrek kullanıldığı için dışarıdaki hareket eden parçalar da paslanma kaynama olmasından dır yoksa atar geri wd 40 gibi bişey le alıştırmak lazım
Atıyor zaten ama bizimki basınca pedalın ucundaki kancalarla kitlenir ayağını üstünde tutmana gerek yok.çıkarmak istediğin zaman uç kısmanıa hafifçe dokandın mı kancalar kurtulur boşa çıkar pedal

Explorer benimki ama 2 kademe yok.bastın mı hem arkayı hem önü kitler
Senınkı önleri kitlemeyebilir difrensiyele baglantı mılı olacak
Tiger serisinde ve bahce motoru natural Deutz keylıne de var arkadaşin dediği gibi yarımm basınca sadece arkalar tamm basınca o ön aks daki mılı cekıyor ve tam kıtlenıyor . Tam kıtleyınce manevra yapmak sakıncalı ama ..

Ayrıca limited slip dugmelı olmaz o sistem otomatik..

dümeli olanlar yüzde yüz kıtleme yapar bir ara Tümosan 5255 lerde vardı dume ye basınca hidrolik sivi ile on diferansiyel leri kitlıyordu şimdi sanırım o sistemdennn vazgecti tamm bılmıyorum ama artık tümosan yenılerinde yok galıba ..

Arkadaşlar bir de şunu belirteyim düğmeli çifceker ve diferansiyel kılıdi olan motorların hepsi lsd on diferansiyel sistemine sahıptir yüzde yüz kıtleme yapmaz önleri 👍 manevrada otomatik atar sonra tekrar devreye kimisi giriyor kimisi girmıyor. 👍

Arkadaşlar bir de şunu belirteyim düğmeli çifceker ve diferansiyel kılıdi olan motorların hepsi lsd on diferansiyel sistemine sahıptir yüzde yüz kıtleme yapmaz önleri 👍 manevrada otomatik atar sonra tekrar devreye kimisi giriyor kimisi girmıyor. 👍
Düğmeli otomatik kıtlemelı bir traktör de 4 WD ve dif lock açık halde manevra yapınca motora zarar gelmez ama mekanik kıtlemeli olanlarda zarar verir

Senınkı önleri kitlemeyebilir difrensiyele baglantı mılı olacak
Tiger serisinde ve bahce motoru natural Deutz keylıne de var arkadaşin dediği gibi yarımm basınca sadece arkalar tamm basınca o ön aks daki mılı cekıyor ve tam kıtlenıyor . Tam kıtleyınce manevra yapmak sakıncalı ama ..

Ayrıca limited slip dugmelı olmaz o sistem otomatik..

dümeli olanlar yüzde yüz kıtleme yapar bir ara Tümosan 5255 lerde vardı dume ye basınca hidrolik sivi ile on diferansiyel leri kitlıyordu şimdi sanırım o sistemdennn vazgecti tamm bılmıyorum ama artık tümosan yenılerinde yok galıba ..
14 yıldır kullanıyorum gerçek 4×4 dediklerinden benimki.mille kitler pedalı açmayınca bırakmaz bunları biliyorum.ama 2 kademeyi hiç duymadım

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt