keyifleri yerinde görünüyo arada böyle ev önlerinde gezindilermi yeter.yok benim değil amcamın inşaat halinde ustalar yokken saldım oraya
keyifleri yerinde görünüyo arada böyle ev önlerinde gezindilermi yeter.yok benim değil amcamın inşaat halinde ustalar yokken saldım oraya
Hobi için yapılıyorsa zararına yap günlüğü 5liraya gelsin hayvanlar mutlu sen mutlu ol her çeşit yem ver kuru üzümden mercimek zamanına. Ben ticari yanına bakarım ticari hesap böyle . Bir zamanlar 6 koyumu vardi bir dal saman yediklerini bilmem.mera ile çok para kazanirsin çok doğru ama ben kar amaçlı bakmiyorum benimki hobi her yıl kurbanımı kesiyorum dolapta kuzu etim hiç bitmez (not: kuzu etini çok severim )ayrıca sattığım kuzular adaklar kurbanlar bana harçlık koyunlarım için her yıl 20dekar yer ekiyorum buğdayın ambara girmesi 4bintl 150 samanda 500tl saya temizliği suyu inesi de 1000tl olsa gunluk maliyet bana 1tl
Hobi için yapılıyorsa zararına yap günlüğü 5liraya gelsin hayvanlar mutlu sen mutlu ol her çeşit yem ver kuru üzümden mercimek zamanına. Ben ticari yanına bakarım ticari hesap böyle . Bir zamanlar 6 koyumu vardi bir dal saman yediklerini bilmem.
Koyun kapalı alanda bakılmaz gezmesi lazım hem eti için hemde sağlıklı olması için içerde baktınmı gider çok olur dışarıda sabah akşam 2 3 4 saat gezdirip ot yeşillik yemesi lazım büyük başa göre hem bakması kolay hem o kadar yemez büyük başa bakıyorsan sağlam nakit paran olcak küçük başa 3 tarafını tel örgü yada duvar üstüne bir çatı onu açık olsun yatar ama ahıra heryeri kapalı her gün kalırsa olmaz benim düşüncem küçük baş güzeldir bende dusunuyom 40 50 tane
Doğrudur hesap yapmışsındır Lakin yanlış bir hesabım var Buğday hayvan yiyeceği değil �nsan yiyeceğidir Onun için buğdayını sat hayvan yemi almanı tavsiye ederim.konuyu görünce hesap yaptım yoksa kar zarar hiç düşünmem buğday koyunlara daha iyi bence yoksa 9ton buğdayı satsam 9ton yem alırım
Arpa buğday ekiyoruz önceden baktık koyuna kuyruklu ve merinos sonra büyük başa döndük büyük baş kışın sıktı eder ama koyun o kadar yemez yani bide yılda 2 gere kuzu alma oluyor 2 3 oluyor ıyi bakıldimi kırma kırdırcan arpa esmesi yani birazda yonca saman kuzu yemi alcan yılda 40 50 taneye masraf en fazla 20 25 milyar 1 yılda içerde bakmadık biz dışarda kenarı çevrili yerde kaldıKaç dönüm yem bitkisi yetiştiriyorsunuz? kaç tane koyun bakıyorsunuz şuan? yem bitkisi ne kadar masraf ettiniz? yem bitkisi satışlarınız ne kadar? İçerde koyun beslemeden ne kadar zarar ettiniz?
Bir 40 50 kilo koyun yem ihtiyacı günlük 4 5 kilodur 200 250 kg olan büyük basın 25 30 kg dır ve günlük 3 yada 2 gere şu içirilmeli ve yanında sürekli olmalı kaya tuzu yada satın tuz alınıp önünde devamlı durmalı tuz ihtiyacı giderilmeli sabah akşam 2 öğün baktınmı yeter
Dediğimi yanlış anlamayın ama yukarıda yazdıklarınızdan birşey anlamadım. sadece 4-5 Kh yem yer koyun demişsiniz bunu anladım ozaman 4 koyun günde 1 yonca balyesi yer Allah rızası için bir deneyin yiyeceklermi hadi ben anlamıyorum. Ben hiç koyun beslemedim bilmem (!) 4 tanede koyun alın günde 1 balye yedirin 10 gün boyunca yedirin Rekorlar kitabında yeriniz hazır bu kadar iddalıyım
Okuyorum , seyrediyorum, sonuc :
Kapali koyunculuik olmaz, batar !
Mera olmazsa olmaz, mera varsa coban var. kacar, calismaz, koyuncu batar !
Televizyonda seyrediyorum, kendi cobanligini yapan 200 koyun sahibi gecinemiyorum, zarardayim der , batar !
Arkadaslar bu koyunculukta para var mi ? Varsa nasil kazanilir ?
Televizyonda seyrediyorum, kendi cobanligini yapan 200 koyun sahibi gecinemiyorum, zarardayim der , batar !
usta güdümünü kendiniz yapmanız gerek.bu ülkede insanlar asgari üçretle geçiniyor 200koyunu bakımını kendi yapınca 8 9 ay disarda otlatınca para kazanır birçok meslekten fazla kazanır
usta güdümünü kendiniz yapmanız gerek.
arpa ekmeniz gerek ikinci bir çobanlık yapacak ev içinden insan gerek.
mümkünse yoncada ekmek gerek.
ülkemizde koyunculuk maaşlı çobanla çok zor.
kapalı bakımlarda çok kolay değil karlılık çok azalıyor.
kimse kazanmıyor demiyoruz isterseniz çobanla çalışıp iyi paralar kazanabilen bir abimin facebook linkini buraya atabilirim.
ustam ben çok öyle hesap kitap yapmam ama en basitinden artmadan yetmez derler kendi tarlanıza ektikten sonra karlılık artıyor.200 koyun için ne kadar yere hangi ürünü ekmeliyiz? çobansız olmaz mecbur coban yada aile işletmesi kuracaguz
200 koyun için ne kadar yere hangi ürünü ekmeliyiz? çobansız olmaz mecbur coban yada aile işletmesi kuracaguz