Kaç hayvan kaç dönüm?

yani ilhan bu tarla olaylarınıda dıyorsun ki sahibinden gibi yerlel almaktansa bir arabayay binip köylerde iç çalışma yapıp araştırmak mantıklı doğrumu ?
köylerde ilk önce bu işleri koşturan 100tl için babasını satmaya hazır tipler var bunlara ulaşmak gerek anlattıklarına fazla kulak asmadan no bırakılır 20tl gibi bir masrafla bir karnı doyurulur tarla satma olasılığı olan kişilerin haberi size gelir.
biraz zalim bir yöntem gibi gelebilir ama bir nevi tarla emlakçısı köylüler var baba tarla satacak olur cocuğundan önce o emlakçı dayı duyar.

yav bu tarla alma işi felan çok farklı olaylar 2 trılyon parası olan adam on numara yapar bu işi araştırmana felan gerek yok inek doğuracak yemi dökeceksin sana para gelecek bu kadar kolay bu işlerde para konuşur

yav bu tarla alma işi felan çok farklı olaylar 2 trılyon parası olan adam on numara yapar bu işi araştırmana felan gerek yok inek doğuracak yemi dökeceksin sana para gelecek bu kadar kolay bu işlerde para konuşur

önuımuzdeki yıl yapıcam şimdi bir projemız var inekten tek farkımızı süt vermiyoruz :)))

bu işde bitsin bırakıcam başlarım muhendisline evlenmeyey vakit yahu önce hemen bir düğün ardındanda ya yurt dışına yerleşicem yadad türkiyede kalıcam ama her halukarda bu işi yapcam şehir istemiyorum

köylerde ilk önce bu işleri koşturan 100tl için babasını satmaya hazır tipler var bunlara ulaşmak gerek anlattıklarına fazla kulak asmadan no bırakılır 20tl gibi bir masrafla bir karnı doyurulur tarla satma olasılığı olan kişilerin haberi size gelir.
biraz zalim bir yöntem gibi gelebilir ama bir nevi tarla emlakçısı köylüler var baba tarla satacak olur cocuğundan önce o emlakçı dayı duyar.

ilhan şu meşhur masum köylü hikayeside hiç oldu heralde :))))) şehirlerde hep söylenır köyü masumdur temizdir safdır :)))))) ha birde derlerki köylü milletin efendisidir vallaha hiç öyle durmuyoya dahah çok şehirdekiler patronluk yapıyo

ilhan şu meşhur masum köylü hikayeside hiç oldu heralde :))))) şehirlerde hep söylenır köyü masumdur temizdir safdır :)))))) ha birde derlerki köylü milletin efendisidir vallaha hiç öyle durmuyoya dahah çok şehirdekiler patronluk yapıyo
köylü süper masum değil.
ama cahil hiçmi hiç değil.
bu hayvancılık işlerine girmeden şuan çalıştığınız işin şartlarını konuşalım bence
ben elektronik teknisyeniyim lise mezunuyum kendi işimi yapmak için geçen perşembe işimden ayrıldım tazminat vs almaksızın kerpiçtende olsa ahırlar boş.
önümüzdeki haftalarda köye yerleşicem fakat hayvancılık yapmayı hiç düşünmüyorum birkaç hobilik hayvan bakabilirim.
işçi olmaktan sıkıldıysan patron olmayı dene bence.
en azından hayvancılık yapacaksan bu işin içinde kavrulmuş birini maddi açıdan koru oda seni bu işin öğrenilirken olan zararlarından korusun.

önuımuzdeki yıl yapıcam şimdi bir projemız var inekten tek farkımızı süt vermiyoruz :)))

bu işde bitsin bırakıcam başlarım muhendisline evlenmeyey vakit yahu önce hemen bir düğün ardındanda ya yurt dışına yerleşicem yadad türkiyede kalıcam ama her halukarda bu işi yapcam şehir istemiyorum[/QUO

başarılar dilerim

şimdi bilgisayar mühendisine hayvancılık konusunda yaptığı hatayı anlatmak çok daha kolay olaya dijital bakıp yem ahır ilaç şu bu gibi durumları lookup table oluşturup oradan çağırdında çok kısıtlı sıkıştırılmış bir hayvancılık politikan olur.
fakat hayvancılıkta girdi çıktı dengesi tamamen analog değerlerle olur.
pid gibi düşün üç cambazı bir ipte oynatmak gibi.
tavsiye konusunda doğru adamı bulmanın yolu hayvancılık yapacağınız bölgede bu işi yapan borçlanmayan sermayesi olmadığından büyüyemeyen birini çatınız altında maddi bir himaye ile danışman ve mikro ortak olarak çalıştırmak.
kurmak istediğiniz ölçekte işletme için bölgesel imkanları çok iyi değerlendirmek gerek 200 hayvan çok ciddi yük.
şöyle düşünün 200 hayvan için 800 dekar slajlık mısır yeter dedik ve bölgenizde yağışlar tane dolmadan geldi tarlaya biçime girilmez halde kıra vurdu bu durumda ne yapmak gerekir bunu şablon mantıkta size nasıl çözebiliriz bölgesel risklere göre kış dönemi politikası belirlenir.
amaç sizi asmak değil kendinizi asmanızı engellemek.
Ama ayık olmak gerekir abi ben şunu bilirim elin adamı ekmek yedirmez her türlü götürür ama güvenilir biri olursa olur .

Ama yinede bence herkes kendi işini . Bir işi nasıl yapacağını bilmek kazanmanın yarısı gerisi Allah'ın takdiri.

Bilmese bile illaki öğrenir ama demir gibi dövüle dövüle ucuza öğrenemez

Ama ayık olmak gerekir abi ben şunu bilirim elin adamı ekmek yedirmez her türlü götürür ama güvenilir biri olursa olur .

Ama yinede bence herkes kendi işini . Bir işi nasıl yapacağını bilmek kazanmanın yarısı gerisi Allah'ın takdiri.

Bilmese bile illaki öğrenir ama demir gibi dövüle dövüle ucuza öğrenemez
ustam bahsi geçen 200 hayvan tek kişi değil.
hayvanların bakımı tarlaların bakımı bunlar kimseye güvenmeyip tek kişi her işe koş olacak iş değil.
tek kişi o kadar hayvanın kızgınlığı doğumu ile başa çıkamaz.

muhammed kardeşim,
ben 60 yaşında inş müh. proje işi yapıyordum. 1985 de bilgisayar aldım ve mesleki programlarımı (betonarme ve çelik) üzerine yazılım yaptım ve projeler yaptım. 2 çoçuğum bilgisayar müh. 1 elektrik elektironik müh evlendiler. 2016 yılında hazineden 195 dönüm yer kiraladım. Takım yoktu başkarına işçilik yaptırdım. 2017 de takımları aldım kendim ilk defa traktöre bindim ve tarlamı işçi olmadan kendim ektim. hayvancılık konusundada çok araştırma yaptım. bunun yanında yaptığım süt, bes,, koyuncukluk üzerine ahırlar yaptım. bu arada onların tercübelerini ve yapılan ahırlardan maksimum verimin nasıl alınması gerekli diye arştırdım. ayrıca ziraat ve veterine teyze oğulları var onlarla yapılan görüşmeler neticesinde rasyon programıda yazdım.
senin yapacağın iş için ise bilen biri ile işe başlaman. bu sitede günlük 3 saatimi geçiriyorum tüm yorumları okuyorum.
bu sitede ilhan, yusuf, cemal, ismail arkadaşların herhangi biri ile 5 veya 10 süreli ortaklık yaparsan pişman olmazsın bunların bilgileine güvene bilirsin.
diğer arkadaşlar yanlış anlamasınlar aklımda kalan bu isimler..
Allah gönlünüze göre versin. İnşaallah..

ustam bahsi geçen 200 hayvan tek kişi değil.
hayvanların bakımı tarlaların bakımı bunlar kimseye güvenmeyip tek kişi her işe koş olacak iş değil.
tek kişi o kadar hayvanın kızgınlığı doğumu ile başa çıkamaz.
Ama birde hiç birşey bilmedigini söylüyor yani kim ne derse ona inanacak
Yolunacak kaz misali işine gelen yanına gelecek aman sizin mahalleler den uzak tut[emoji5] 200 hayvan bilmeyene çok zor rahat 5 sene aynı yerde sayar tabi geriye gitmez inşallah temennimiz başarılar dileriz

Ama birde hiç birşey bilmedigini söylüyor yani kim ne derse ona inanacak
Yolunacak kaz misali işine gelen yanına gelecek aman sizin mahalleler den uzak tut[emoji5] 200 hayvan bilmeyene çok zor rahat 5 sene aynı yerde sayar tabi geriye gitmez inşallah temennimiz başarılar dileriz
uyarı için sağol usta. [MENTION=74375]muhammed6[/MENTION] bursa Mustafakemalpaşa civarı hayvan almak istersen kesinlikle köylerden ve direk o köyde doğmuş dedesi bile hayvancılık yapmış olduğundan emin olandan al.
bizim ilçe athırsızının ana vatanıdır.
sanal çiftliklere destekleme almaktan gasp derecesinde dolandırıcılıklarla piyasada kötü bir ünvana sahip bir mahallemiz var.
bu yüzden sshibinden gibi sitelerde çok ilanı olan tiplerden uzak durman en önemli tavsiyedir.

muhammed kardeşim,
ben 60 yaşında inş müh. proje işi yapıyordum. 1985 de bilgisayar aldım ve mesleki programlarımı (betonarme ve çelik) üzerine yazılım yaptım ve projeler yaptım. 2 çoçuğum bilgisayar müh. 1 elektrik elektironik müh evlendiler. 2016 yılında hazineden 195 dönüm yer kiraladım. Takım yoktu başkarına işçilik yaptırdım. 2017 de takımları aldım kendim ilk defa traktöre bindim ve tarlamı işçi olmadan kendim ektim. hayvancılık konusundada çok araştırma yaptım. bunun yanında yaptığım süt, bes,, koyuncukluk üzerine ahırlar yaptım. bu arada onların tercübelerini ve yapılan ahırlardan maksimum verimin nasıl alınması gerekli diye arştırdım. ayrıca ziraat ve veterine teyze oğulları var onlarla yapılan görüşmeler neticesinde rasyon programıda yazdım.
senin yapacağın iş için ise bilen biri ile işe başlaman. bu sitede günlük 3 saatimi geçiriyorum tüm yorumları okuyorum.
bu sitede ilhan, yusuf, cemal, ismail arkadaşların herhangi biri ile 5 veya 10 süreli ortaklık yaparsan pişman olmazsın bunların bilgileine güvene bilirsin.
saydıgın kişiler yaptığı işi tam manasıyla yapanlar abı bızler klavyenın başında ancak yazıyoruz

muhammed kardeşim,
Sagol abim Allah razi olsun ellerinden operim bi faydamiz oluyorsa ne mutlu bizlere

45 adet inek 50 adet kesime gitcek dana 11 adet dişi buzağı 14 adet erkek buzağı toplam 120 adet toplam 250 dekar (1000metrekare) arazimiz var yılda iki kez mısır 5kez yonca 4 kez Fiğ biçimi yapıyoruz ayrıca caramba ryegrass korunga
akucgul gibi karışım dan mera yapıyoruz ben yıllık ekimi sölücem yaz kış olarak .Yazın 50 dekar mera 120 dekar silajlik 40dekar danelik mısır 40 dekar arpa ekiyoruz.Kışın 50 dekar mera 100 dekar yonca 100 dekar Fiğ ekiyoruz.Gayet yetiyor.Telefondayım pek düzenli olmadı k.b

Güzel paylaşım olmuş teşekkürler yıllık karınız ne oluyor açık besi de mi yapıyosunuz yoksa eski usulle mi

Sagol abim Allah razi olsun ellerinden operim bi faydamiz oluyorsa ne mutlu bizlere

cemal sana bikaç soru sorayım bari ya :)))) şimdi cemal iki yüz hamile süt ineği aldım tamammıı

mera alanı çiftlik vs bunları sayma şimdilik yani boş arazi olarak meramız var birde ahır vs var tamammı

10 adet işin ehli eleman aldım bilmiyorum nekadar maaş alırlar 3000 tl versek +1000 de sigortaya saysak+1000 de yemek gibi giderlerine saysak bir eleman 5000 tlye gelir net .

ekstra elektrik su gbi giderlerimiz olur bunlarda aylık 5000 tuttuğunu düşünüyorum belki tutmnaz bıle .

yemi hazır aldımızı düşünüyorum balya balya olanlardan yani mısır yonja fılan nekadar aylık gıder bilmiyorumda 20000 tl gittini düşünüyorum .

herşeyi fazla fazla yazdık heralde değilmi

elemanlardan 1 tanesini şöfor olarak alırız arabalı tutarız 1000 tl fazla maaş veririz süt getırmöe götürme işi için neyse topralıyoruz

toplam giderimiz bir aylık
işciler =5000*10=50.000
elektrik su=5000 tl
yem parası =20000 tl

ara toplam=50000+5000+20.000=75000 tl

peki kazancımız nedir aylık olarak ?

200 süt ineği holstein sertifikalı hakıkı cins

1 inek gunluk en kötü =20 litre süt verir

gunluk 20*200=4000 tl eder.(litresini 1 tlden verdımızı sayıyorum )

ayda 4000*30=120.000 tl eder

yani toplam aylık elimize geçen parar 120.000 tl .

sonuç ?

giderler=75.000 tl
kazanç=120.000 tl

120.000-75.000=45000 tl

10.000 tlde ekstra göktaşı fılan düştü çiftlimize ona sayalım :)))

35.000 tl .

çekemiyen köylülerin bazıları gece yarısı bed duaya çıktı + kör buzağı buyusu yaptılar tabı benım hayır dualrımla onların şerri karşılaşınca anca 5000 tl çıktı benden

toplam 30.000 tl net elimde kalır

bak cemal kem gözlere kadar hesap yaptım :)))) şimdi, bu kazançlı olmazmı

trakkulup.net

cemal sana bikaç soru sorayım bari ya :)))) şimdi cemal iki yüz hamile süt ineği aldım tamammıı

mera alanı çiftlik vs bunları sayma şimdilik yani boş arazi olarak meramız var birde ahır vs var tamammı

10 adet işin ehli eleman aldım bilmiyorum nekadar maaş alırlar 3000 tl versek +1000 de sigortaya saysak+1000 de yemek gibi giderlerine saysak bir eleman 5000 tlye gelir net .

ekstra elektrik su gbi giderlerimiz olur bunlarda aylık 5000 tuttuğunu düşünüyorum belki tutmnaz bıle .

yemi hazır aldımızı düşünüyorum balya balya olanlardan yani mısır yonja fılan nekadar aylık gıder bilmiyorumda 20000 tl gittini düşünüyorum .

herşeyi fazla fazla yazdık heralde değilmi

elemanlardan 1 tanesini şöfor olarak alırız arabalı tutarız 1000 tl fazla maaş veririz süt getırmöe götürme işi için neyse topralıyoruz

toplam giderimiz bir aylık
işciler =5000*10=50.000
elektrik su=5000 tl
yem parası =20000 tl

ara toplam=50000+5000+20.000=75000 tl

peki kazancımız nedir aylık olarak ?

200 süt ineği holstein sertifikalı hakıkı cins

1 inek gunluk en kötü =20 litre süt verir

gunluk 20*200=4000 tl eder.

ayda 4000*30=120.000 tl eder

yani toplam aylık elimize geçen parar 120.000 tl .

sonuç ?

giderler=75.000 tl
kazanç=120.000 tl

120.000-75.000=45000 tl

10.000 tlde ekstra göktaşı fılan düştü çiftlimize ona sayalım :)))

35.000 tl .

çekemiyen köylülerin bazıları gece yarısı bed duaya çıktı + kör buzağı buyusu yaptılar tabı benım hayır dualrımla onların şerri karşılaşınca anca 5000 tl çıktı benden

toplam 30.000 tl net elimde kalır

bak cemal kem gözlere kadar hesap yaptım :)))) şimdi, bu kazançlı olmazmı

trakkulup.net
Abi benim işim tarim tarla toprak makina
Genelde sebze ekeriz kavun karpuz domates ve hemen hemen butun sebze ve kislik marul karnibahar ispanak hepsi mevcut birde kiraclara arpa bugday ekeriz ama hayvancilik ile hic bi bilgim yok birde tavuk ciftliginde calisiyorum ayda 3 5 gun hepsi o yardimci olmak isterdim ama hayvanciliktan pek anlamam ☺