Kaç hayvan kaç dönüm?

usta merak ettım çifçtçimisiniz siz

ah mehmet keşke olsa :)))

yok şuanda bir firmadad çalışıyorum ama yakın zaman içinde şehri terk edip sakin bir yerde hayvancılık yadad çiftcilik ile uraşmayı düşünüyorukm buyuzdende bol bol soru soruyorum .kafamda 200 büyük baş gebe süt ineği almak eleman tutucam tabı ufaktan bende yardım edicema ama benım ana işim sütün pazarlanmasına odaklanmak olucak ben ankaradayım bıktım şehirden

ah mehmet keşke olsa :)))

yok şuanda bir firmadad çalışıyorum ama yakın zaman içinde şehri terk edip sakin bir yerde hayvancılık yadad çiftcilik ile uraşmayı düşünüyorukm buyuzdende bol bol soru soruyorum .kafamda 200 büyük baş gebe süt ineği almak eleman tutucam tabı ufaktan bende yardım edicema ama benım ana işim sütün pazarlanmasına odaklanmak olucak ben ankaradayım bıktım şehirden
200 baş süt ineği baya zor bir iş yeni başlayan için
Ne gibi imkanlariniz var on hazırlık icin
Bilgi tecrube arazi bunun gibi

Bizim koyden birisi 250 baslik hayvan ciftligi yapiyo tamamini disardan karsiliycakmis oyle diyo yem saman yonca hepsini bende busene tam onum ciflik yaptigi yerin yanina yonca ekmeyi dusunuyodum bakalim anlasirsak hep ona veririm

arkadaşlar benim anladığım şu aslında köylülerimizin hiç birisi bilerek hesap yaparak bu işi yapmıyor.

elinde deden babadan kalma bol bol arazi olunca yani mal beleş olunca bol bol kafasına göre ekiyor.
ama yeni nesil artık koylere göç etme derdinde olunca o arsa almak yada kiralamak zorunda o hayvanları en cins olanından almak zorunda öyle ahmet emmi bana şu senin hayvandan versene on tane ben sana seneye yavrudan veririm ödeşiriz olmuyo. yeni nesil gidicek çatır çatır parasını bayılıcak alıcak hayvanını.ama köylüye bakıyorumda ne hesap biliyo ne kitap biliyo hayvan doğrumu yetiştiriyo yanlışmı yetiştiriyo pekde umrunda değil. eğer hayvancılık ile uğraşan birine gidip kaç hayvan ne kadar yiyor diye sordunuzda herkez farklı bişi söylüyorsa demekki yanlış yoldayız . bence parasını verip bu iş için köylüye değil ziraaat muhendislerine danışmak en doğrusu köylünün bu kafasına göre tavrı ile zarar edilir.çünkü bu yapı eski kafa yapısı artık bu sistem döngü kalmadı.herşey hesaplı kitaplı ileriyi görerek yapılmalı.ha şimdi ben bunları yazdımya nekadar adam varsa kızıcak bana ama yazdıklarımında doğru oldunu bir kesim biliyor.
kızacak çünkü köyde hayvancılık yapan adam ekim nöbeti yem ihtiyacı döngüsünde hayvanına ihtiyaç duyduğu rasyonu vermeye çalışıyor.
köylü hesabını yaparken zirai masraflarına göre yapıyor bu yüzden yonca baltası 22tl günde bu kadar yer hesabı ile uğraşımıyor.
damızlık için bırakacağı hayvanı kantarda tartmıyor ama her dönem kas gelişimi vs hepsini takip ediyor hayvanın genetik geçmişini takip ediyor.
sizin beklediğiniz şu kadar yese bu kadar verse hesabını yapmıyor çünkü o hayvancı tarlada kırılan boruyu yamulan goble sahanını bile hesabına katıyor.

Bizim koyden birisi 250 baslik hayvan ciftligi yapiyo tamamini disardan karsiliycakmis oyle diyo yem saman yonca hepsini bende busene tam onum ciflik yaptigi yerin yanina yonca ekmeyi dusunuyodum bakalim anlasirsak hep ona veririm
cemal usta yanına ektim diye yazdan verme yoncanı aralık ayından önce satma derim yazın 12 TL olan yoncayı ocak ayında 20tl peşin sattım.

usta merak ettım çifçtçimisiniz siz
açık konuşmak gerekirse yazıda arkadaş kendi yazmış bana kızacaksınız diye.
benim yaptığım hayvancılığı yargılayacak adam benimkilerden iyi inekler yetiştirmesi gerekir.
ben hiç bir dönem 15 inek üzeri bakmadım.
ama 16 inek bakan hayvancıyı yargılayamam.
bir kilo fazla karkas verimi alanı.
bir litre daha karlı süt üreteni yargılayamam .
ama çıraklığını yapmadığı işin usta konuşmasını yapana kızarım.
ben bu arkadaşın yazdığı şu yazıyı layıkıyla hayvancılık yapan arkadaşlarıma hakaret görüyorum ve çok netim.

benim yaptığım hayvancılığı yargılayacak adam benimkilerden iyi inekler yetiştirmesi gerekir.
ben bu arkadaşın yazdığı şu yazıyı layıkıyla hayvancılık yapan arkadaşlarıma hakaret görüyorum ve çok netim.

yazıyı yazan muhammed abinin düşüncelerine saygım var ama bende katılmıyorum
yazıdan cok belli abi işin içinde olmadığı
bende ondan sordumya işin içindemisin diye davulun sesi uzaktan hoş gelir biraz

bu arkadaşın bahsettiği köylüler batıp köyünü terketti bile.
ama tecrübeyi yabana atan hızlı çiftçileride batarken izledik.
1990 yılında ben kısa donla gezerken babam büyük baş işine girmek zorunda kaldı.(ailevi nedenlerden)
babam hiç ilk okula bile gitmemiş.
bazen bunu babana ver diye zarf veriyorlar bakıyorum almanya'da hayvancılık fuarı davetiye.
bana bu adamlar eğitim durumuna göre mükemmel iş çıkardı gibi geliyor.
bütün tarlalarına bu ineklerle miras ödedi.
üç cocuk evlendirdi.
cocuklarından maddi zorluk çekenleri çekti çıkardı.
yürüyemez olana kadar hayvancılıktan vaz geçmedi.
foruma daha önce kara düzen baktığımız ineklerden attım.
çiftçiyi bu derece cahil görmek çok yanlış arkadaş gelip köyümüzde çiftlik gezebilir.
fikri değişecektir.
hayata at gözlüğü ile bakmıyorsa benim yazdıklarımıda dikkate alacaktır.

Oyle kendi tarlami alayim samanimi yapayim sulu tarlami alayim felan ilk basta cok bos isler arkadaslar sulu tarla en kotu yerde 10 bin olmus hem ahir yapacaksin hem tarla alacaksin hem de mal alacaksin trilyonlarin mi var arkadas millet on mala saman bulamiyor nerdeyse ayrica sehirde duran benim gibi bilincli gencler turkiye de ki genc kizlarimizi bilinclendirmesek degil köy ilçeye bile gidemeyiz

200 baş süt ineği baya zor bir iş yeni başlayan için
Ne gibi imkanlariniz var on hazırlık icin
Bilgi tecrube arazi bunun gibi

ismail süt için kaç inek öneriyorsun sen .

bak ben kjendımı tam ifaade edemiyorum galiba ben bilgisayar mühendisiyim arkadaşlar şehirden kınağa geldim rahat çiftlik dağ havasında yaşam yaşamak istiyorum .aylık geçinebiliceğim param olsa yeter durum bu süt besi fark etmez. bana kaç adet hayvan ile başlayım bu hayvanlarar kaç kişi bakabilir bunu söyleyın paraya gelince siz soyleyın ben parasını hesap ederim

ilhan bari selamıda okusaydın :)))) köy mezarlığında ruhum şad olsaydı . şimdi ilhan durumum aslında belli ben bilgisayar muhendisiyim bu işlerden anlamıyorum hatta hayatımda muhabbet kuşu dışında hayvanda görmedim . ineğim çünkü biraz :)))))) amacım =şehirden kınağa geldim çiftlik dağ havasında yaşamak istiyorum ama dağda ekmek gokten ınmez bişiler yapmak lazım oralardadad en iyi iş hayvancılık amaç geçim sağlamak zengın olmak değil .ben işci tutucam bana bu konuda bırıkımlerın ile bir yol yordan göstersen vallahi kırk seladadn iyi gelir .

bu arada biriniz gömmüşsdünüz biriniz çarmıha germişsiniz durun helel sakin olun ben katil değilim :))))))))))))))))

mehmet haklsın bu işin içinde değilim .ama işin içine uzaktan girmek istiyorum guzel bir dağ evi yapıcam dahah doğrusu yaptırıcam orayay geçimimi sağlıcak işci giderlerini ödiyecek aylıkda 300 tl cebıme parar bırakıcak tek derdım bu

Oyle kendi tarlami alayim samanimi yapayim sulu tarlami alayim felan ilk basta cok bos isler arkadaslar sulu tarla en kotu yerde 10 bin olmus hem ahir yapacaksin hem tarla alacaksin hem de mal alacaksin trilyonlarin mi var arkadas millet on mala saman bulamiyor nerdeyse ayrica sehirde duran benim gibi bilincli gencler turkiye de ki genc kizlarimizi bilinclendirmesek degil köy ilçeye bile gidemeyiz

çiftci kardeş bir sualim olucaktı şimdi herkez diyorya merayay ekiceksın fılan yazmışlar hani bir donem bırını ekiyolar diğer dönem diğerini .şimndi düşünüyorum kafamda bir tarla hayal ettim ben illahi hayvanları orda otlatmakmı zorundayım diyelim sakaryada yerim var 5000 metre kare gittim manisadada tarla kiraladım ekdim biçdim vs oradaki mahsulude getirip hayvanlarar yedirdim olmazmı yanlışmı bu yanı hayvanlar yeterli besinimi alamazlar .

bir ikinciside şimdi moğolistanda rusdyada tarlalalr çok ucuz orda ektirip alsam olmazmı

Rusya yi mogolistani bilmiyorum da turkiyede yan koyde bile tarla kiralama sikinti cikariyor koyun gönlu olmuyor ama elinden de busey gelmezde sen o illerde tarla bulabilecekmisin takim elevat nolacak

ilhan bari selamıda okusaydın :)))) köy mezarlığında ruhum şad olsaydı . şimdi ilhan durumum aslında belli ben bilgisayar muhendisiyim bu işlerden anlamıyorum hatta hayatımda muhabbet kuşu dışında hayvanda görmedim . ineğim çünkü biraz :)))))) amacım =şehirden kınağa geldim çiftlik dağ havasında yaşamak istiyorum ama dağda ekmek gokten ınmez bişiler yapmak lazım oralardadad en iyi iş hayvancılık amaç geçim sağlamak zengın olmak değil .ben işci tutucam bana bu konuda bırıkımlerın ile bir yol yordan göstersen vallahi kırk seladadn iyi gelir .

bu arada biriniz gömmüşsdünüz biriniz çarmıha germişsiniz durun helel sakin olun ben katil değilim :))))))))))))))))
şimdi bilgisayar mühendisine hayvancılık konusunda yaptığı hatayı anlatmak çok daha kolay olaya dijital bakıp yem ahır ilaç şu bu gibi durumları lookup table oluşturup oradan çağırdında çok kısıtlı sıkıştırılmış bir hayvancılık politikan olur.
fakat hayvancılıkta girdi çıktı dengesi tamamen analog değerlerle olur.
pid gibi düşün üç cambazı bir ipte oynatmak gibi.
tavsiye konusunda doğru adamı bulmanın yolu hayvancılık yapacağınız bölgede bu işi yapan borçlanmayan sermayesi olmadığından büyüyemeyen birini çatınız altında maddi bir himaye ile danışman ve mikro ortak olarak çalıştırmak.
kurmak istediğiniz ölçekte işletme için bölgesel imkanları çok iyi değerlendirmek gerek 200 hayvan çok ciddi yük.
şöyle düşünün 200 hayvan için 800 dekar slajlık mısır yeter dedik ve bölgenizde yağışlar tane dolmadan geldi tarlaya biçime girilmez halde kıra vurdu bu durumda ne yapmak gerekir bunu şablon mantıkta size nasıl çözebiliriz bölgesel risklere göre kış dönemi politikası belirlenir.
amaç sizi asmak değil kendinizi asmanızı engellemek.

şimdi bilgisayar mühendisine hayvancılık konusunda yaptığı hatayı anlatmak çok daha kolay olaya dijital bakıp yem ahır ilaç şu bu gibi durumları lookup table oluşturup oradan çağırdında çok kısıtlı sıkıştırılmış bir hayvancılık politikan olur.
tavsiye konusunda doğru adamı bulmanın yolu hayvancılık yapacağınız bölgede bu işi yapan borçlanmayan sermayesi olmadığından büyüyemeyen birini çatınız altında maddi bir himaye ile danışman ve mikro ortak olarak çalıştırmak.
kurmak istediğiniz ölçekte işletme için bölgesel imkanları çok iyi değerlendirmek gerek 200 hayvan çok ciddi yük.
şöyle düşünün 200 hayvan için 800 dekar slajlık mısır yeter dedik ve bölgenizde yağışlar tane dolmadan geldi tarlaya biçime girilmez halde kıra vurdu bu durumda ne yapmak gerekir bunu şablon mantıkta size nasıl çözebiliriz bölgesel risklere göre kış dönemi politikası belirlenir.

yani çıkardığım sonuç şu =bu işlerden anlıyan ama maddiyatdan dolayı aynı yerde sayıp duran birini bul sen maddiyatını koy oda tecrubesini ama kendi işi gibi sahiplensin işci değilde ortağın olsun doğrumu anladım

[MENTION=74375]muhammed6[/MENTION] hayvancılık yapan arkadaşları biraz anlamaya çalış İnternette hayvancılık üzerine sorulan sorularda sürekli net tam rakamlarla cevaplar bekleniyor fakat yem rasyonları hava sıcaklığı o yıl alınan ürünün kalitesi vs bir çok sebeplen çok sık değiştirilmek zorunda.
emin olabilirsin çoğu hayvancı ciddi anlamda veterinerlik hizmeti aldığı kişiler genetik firmaları yem üreticileri odalar birlikler bankalar hepsiyle uğraşmaktan bunalmış durumda birde iş bilmezlik ile suçlamayalım derim.

Bu cevaba şapka çıkartılır [emoji106]

başkan 200 değilde eğer paran varsa 20 tane ile başlasan yeter birde bu konuda işçi seni yorar gardasım