Kaç hayvan kaç dönüm?

Abi benim işim tarim tarla toprak makina
Genelde sebze ekeriz kavun karpuz domates ve hemen hemen butun sebze ve kislik marul karnibahar ispanak hepsi mevcut birde kiraclara arpa bugday ekeriz ama hayvancilik ile hic bi bilgim yok birde tavuk ciftliginde calisiyorum ayda 3 5 gun hepsi o yardimci olmak isterdim ama hayvanciliktan pek anlamam ☺

neyse canın saolsun cemal yaa peki cemal mısır sılajı yoınca fılan her toprak yetişiyormu yoksa özel bir yeri varmı sence .sanki ynlış değilse mısır slajı her toprağa uygun

yem parası eksik sayılmış işçi fazla yazılmış 200 inek gunluk on tl lik yem yese en aşagı hiç yemese 2 bın tl eder ayda 60 bın eder 200 inek den gebe olanlar olur her gun hepsi sut vermez o çiftlıkte yınede 5 ton süt satılır bırde danalar olacak o da kar sayılır onlarda yem yiyecek o çiftliğin aylık en aşagı 80 bin yem masrafı olur.....

Abi benim işim tarim tarla toprak makina
Genelde sebze ekeriz kavun karpuz domates ve hemen hemen butun sebze ve kislik marul karnibahar ispanak hepsi mevcut birde kiraclara arpa bugday ekeriz ama hayvancilik ile hic bi bilgim yok birde tavuk ciftliginde calisiyorum ayda 3 5 gun hepsi o yardimci olmak isterdim ama hayvanciliktan pek anlamam ☺
Busene 150 dekar ektik yonca hem krac hemde sulu olarak kasimda ekilis yaptik kracta 5 suluda 3.5 kg togum kullandk bitis cok guzeldi bakalim ilk hasat nasil olcak silaj bise diyemem eken cok bizim koyde 7 9 ton arasi verim aliyolar ikinci urunde

yem parası eksik sayılmış işçi fazla yazılmış 200 inek gunluk on tl lik yem yese en aşagı hiç yemese 2 bın tl eder ayda 60 bın eder 200 inek den gebe olanlar olur her gun hepsi sut vermez o çiftlıkte yınede 5 ton süt satılır bırde danalar olacak o da kar sayılır onlarda yem yiyecek o çiftliğin aylık en aşagı 80 bin yem masrafı olur.....

ama o masraf danalardan çıkar değilmi

Busene 150 dekar ektik yonca hem krac hemde sulu olarak kasimda ekilis yaptik kracta 5 suluda 3.5 kg togum kullandk bitis cok guzeldi bakalim ilk hasat nasil olcak silaj bise diyemem eken cok bizim koyde 7 9 ton arasi verim aliyolar ikinci urunde

ya cemal sanadad çok yuklendımde kardeşim bu ekım işi çokmu masraflı yanı mesela oyle 10 tonluk ekım yaptırsam dıyelım tuutum adamları alet edevat onlardan bana genel anlamda kaça patlar bu tarlayı sayma yani yemden nekadar ucuza gelıyo onu hesap edicem

ya cemal sanadad çok yuklendımde kardeşim bu ekım işi çokmu masraflı yanı mesela oyle 10 tonluk ekım yaptırsam dıyelım tuutum adamları alet edevat onlardan bana genel anlamda kaça patlar bu tarlayı sayma yani yemden nekadar ucuza gelıyo onu hesap edicem
Abi gecen sene ekim isini pullukla surme 2 kat tirmik ve mibzerle ekim isini dekari 55 liraya yaptim sade ekim 12 sadice surme 35 liradan makine ile ekim yapmani tafsiye ederim

cemal sana bikaç soru sorayım bari ya :)))) şimdi cemal iki yüz hamile süt ineği aldım tamammıı

mera alanı çiftlik vs bunları sayma şimdilik yani boş arazi olarak meramız var birde ahır vs var tamammı

10 adet işin ehli eleman aldım bilmiyorum nekadar maaş alırlar 3000 tl versek +1000 de sigortaya saysak+1000 de yemek gibi giderlerine saysak bir eleman 5000 tlye gelir net .

ekstra elektrik su gbi giderlerimiz olur bunlarda aylık 5000 tuttuğunu düşünüyorum belki tutmnaz bıle .

yemi hazır aldımızı düşünüyorum balya balya olanlardan yani mısır yonja fılan nekadar aylık gıder bilmiyorumda 20000 tl gittini düşünüyorum .

herşeyi fazla fazla yazdık heralde değilmi

elemanlardan 1 tanesini şöfor olarak alırız arabalı tutarız 1000 tl fazla maaş veririz süt getırmöe götürme işi için neyse topralıyoruz

toplam giderimiz bir aylık
işciler =5000*10=50.000
elektrik su=5000 tl
yem parası =20000 tl

ara toplam=50000+5000+20.000=75000 tl

peki kazancımız nedir aylık olarak ?

200 süt ineği holstein sertifikalı hakıkı cins

1 inek gunluk en kötü =20 litre süt verir

gunluk 20*200=4000 tl eder.(litresini 1 tlden verdımızı sayıyorum )

ayda 4000*30=120.000 tl eder

yani toplam aylık elimize geçen parar 120.000 tl .

sonuç ?

giderler=75.000 tl
kazanç=120.000 tl

120.000-75.000=45000 tl

10.000 tlde ekstra göktaşı fılan düştü çiftlimize ona sayalım :)))

35.000 tl .

çekemiyen köylülerin bazıları gece yarısı bed duaya çıktı + kör buzağı buyusu yaptılar tabı benım hayır dualrımla onların şerri karşılaşınca anca 5000 tl çıktı benden

toplam 30.000 tl net elimde kalır

bak cemal kem gözlere kadar hesap yaptım :)))) şimdi, bu kazançlı olmazmı

trakkulup.net
Abi yanlış anlama ama bir de şöyle bir söz var
Evdeki hesap çarşıya uymaz.

biraz net rakamlarla konuşmak gerekirse yemlemeyi şöyle düşün 140 sağmal 60 kuru dönem anaç
50 bıçaklık erkek bir yaş civarı 50 gebe düve 100 tane bir yaş altı sadece yiyici dişili erkekli.
200 anaç bu 200 boş yiyiciyede bakmak zorunda merak etme kar edecez.[emoji38]
ırk bence doğru seçim.
şimdi sana ödev.
farklı dönemlerde farklı yaş gruplarında bu hayvanlara gerekli olan rasyonları güzelce bu başlık altına yaz bölgesel fiyatlara göre yem maliyetin çıksın.
bıçaklık erkek kart buzağılı inek vs satışlarında olacak süt ile çiftlik döner sermayesi bi dönsün.
boş yiyicileri göz ardı ederek hayvancılık düşünülemez.

Merhabalar
Biz 300 adet Anadolu merinosu koyun sürüsü sahibiyiz.

-100 dekar yonca
-12 dekar civarıda silajımız var

Bize yeterli oluyor ama meramız mükemmel bunuda belirteyim.

Benim ise merak ettiğim şudur bu pelet makineleri var yem için kocamaz makine falan yapıyor 85 bin tl civarı yemi kendim üretsem olmazmı arazim var ekebileceğim bi arazimi bölüp yem üretmek için ekime kullanabilirim ama daha kârlı olur mu ? Bilen yapan varsa yardımcı olursa sevinirim :))

biraz net rakamlarla konuşmak gerekirse yemlemeyi şöyle düşün 140 sağmal 60 kuru dönem anaç
50 bıçaklık erkek bir yaş civarı 50 gebe düve 100 tane bir yaş altı sadece yiyici dişili erkekli.
ırk bence doğru seçim.
şimdi sana ödev.
farklı dönemlerde farklı yaş gruplarında bu hayvanlara gerekli olan rasyonları güzelce bu başlık altına yaz bölgesel fiyatlara göre yem maliyetin çıksın.
bıçaklık erkek kart buzağılı inek vs satışlarında olacak süt ile çiftlik döner sermayesi bi dönsün.
boş yiyicileri göz ardı ederek hayvancılık düşünülemez.

ırk bence doğru seçim.
şimdi sana ödev.
boş yiyicileri göz ardı ederek hayvancılık düşünülemez.[/QUOTE]

ilhan seni sahalarda görmekten şeref duyuyorum :))))

bu cahil şehirliyle mucadele hususunda cıddı emek veriyorsun :)))

önce bi anlamadığım deyımler var ben anladığım gıbı bir yazıyım sen yanlışsam duzelt

demişsinki =200 anaç bu 200 boş yiyiciyede bakmak zorunda merak etme kar edecez.

bundan anladığım 400 adet hayvan olması lazım hani ben 200 demişim ya sende dıyorsunki 400 adet düşün .

demişsinki =biraz net rakamlarla konuşmak gerekirse yemlemeyi şöyle düşün 140 sağmal 60 kuru dönem anaç

buradaki 140 sağmaldan kasıt =holstein süt veren inek ?
60 kuru dönem anaç anlıyamadım kurufasulye değil heralde :))) ?
50 bıçaklık erkek anladım bildimiz dana ve 1 yaşında .
gebe duve hamile inek daha önce hiç hamıle kalmamaış olan hayvan ilkkez hamıle olan .

100 tane bir yaş altı sadece yiyici dişili erkekli = anladığım 1 yaşına varmamış olaucak ama sadece yiyiciden kasıt ne anlıyamadım.

ırk bence doğru seçim. =bununla nedemek isdtedin yani övdunmu beni holstein inek için doğru seçmişsinmi dedin ?

demişsinki

bu kelimeden hiç bişi anlamadım .

demişsinki

bu bana ağır gelir ailhan el insaf =intikjammı alıyon napıyon :))))))))))))

Sen bana boyle bi soru sormadin ben hayvancilik bilmiyom dedim turlu turlu seyler soryon yok 10 ton tohum falan filan sen bana maliyet sordun bende cevapladim

doğru diyon cemal arkadaş direk hayvancılıkla ilgili söylemiş :))) saolasın sen bayay yardımcı oldun yani cevap yazdın ekimle ilgili olsa bayay işime yarardı

Merhabalar
Biz 300 adet Anadolu merinosu koyun sürüsü sahibiyiz.

-100 dekar yonca
-12 dekar civarıda silajımız var

Bize yeterli oluyor ama meramız mükemmel bunuda belirteyim.

Benim ise merak ettiğim şudur bu pelet makineleri var yem için kocamaz makine falan yapıyor 85 bin tl civarı yemi kendim üretsem olmazmı arazim var ekebileceğim bi arazimi bölüp yem üretmek için ekime kullanabilirim ama daha kârlı olur mu ? Bilen yapan varsa yardımcı olursa sevinirim :))

kardeş sanan özelden bikaç şey danışıcamda gmail adresin varmı .