biraz net rakamlarla konuşmak gerekirse yemlemeyi şöyle düşün 140 sağmal 60 kuru dönem anaç
50 bıçaklık erkek bir yaş civarı 50 gebe düve 100 tane bir yaş altı sadece yiyici dişili erkekli.
200 anaç bu 200 boş yiyiciyede bakmak zorunda merak etme kar edecez.[emoji38]
ırk bence doğru seçim.
şimdi sana ödev.
farklı dönemlerde farklı yaş gruplarında bu hayvanlara gerekli olan rasyonları güzelce bu başlık altına yaz bölgesel fiyatlara göre yem maliyetin çıksın.
bıçaklık erkek kart buzağılı inek vs satışlarında olacak süt ile çiftlik döner sermayesi bi dönsün.
boş yiyicileri göz ardı ederek hayvancılık düşünülemez.
50 bıçaklık erkek bir yaş civarı 50 gebe düve 100 tane bir yaş altı sadece yiyici dişili erkekli.
200 anaç bu 200 boş yiyiciyede bakmak zorunda merak etme kar edecez.[emoji38]
ırk bence doğru seçim.
şimdi sana ödev.
farklı dönemlerde farklı yaş gruplarında bu hayvanlara gerekli olan rasyonları güzelce bu başlık altına yaz bölgesel fiyatlara göre yem maliyetin çıksın.
bıçaklık erkek kart buzağılı inek vs satışlarında olacak süt ile çiftlik döner sermayesi bi dönsün.
boş yiyicileri göz ardı ederek hayvancılık düşünülemez.[/QUOTE]
ilhan seni sahalarda görmekten şeref duyuyorum
)))
bu cahil şehirliyle mucadele hususunda cıddı emek veriyorsun
))
önce bi anlamadığım deyımler var ben anladığım gıbı bir yazıyım sen yanlışsam duzelt
demişsinki =200 anaç bu 200 boş yiyiciyede bakmak zorunda merak etme kar edecez.
bundan anladığım 400 adet hayvan olması lazım hani ben 200 demişim ya sende dıyorsunki 400 adet düşün .
demişsinki =biraz net rakamlarla konuşmak gerekirse yemlemeyi şöyle düşün 140 sağmal 60 kuru dönem anaç
buradaki 140 sağmaldan kasıt =holstein süt veren inek ?
60 kuru dönem anaç anlıyamadım kurufasulye değil heralde
)) ?
50 bıçaklık erkek anladım bildimiz dana ve 1 yaşında .
gebe duve hamile inek daha önce hiç hamıle kalmamaış olan hayvan ilkkez hamıle olan .
100 tane bir yaş altı sadece yiyici dişili erkekli = anladığım 1 yaşına varmamış olaucak ama sadece yiyiciden kasıt ne anlıyamadım.
ırk bence doğru seçim. =bununla nedemek isdtedin yani övdunmu beni holstein inek için doğru seçmişsinmi dedin ?
demişsinki
bu kelimeden hiç bişi anlamadım .
demişsinki
bu bana ağır gelir ailhan el insaf =intikjammı alıyon napıyon
)))))))))))