JOHN DEERE NEDEN TUTULMUYOR

Ynt: JOHN DEERE NEDEN TUTULMUYOR

yaw arkdaşlar jd nin 5025 serisi 1.4 litre yakıyor yani çok güzel bir rakam ve siz buna çok fazla diyorsunuz öylemi.
arkadaşlar bende jd alıcam 5625 düşünüyorum veya 5725 .Bide arkadaşlar bu traktörler kaç pula kadar çeker 14 numara olarak sayrsak

Ben İzmir Torbalıdan Yeni üyenizim bende de Jhon deere 5403 var 2006 senesinde torbalıya jd bayisi ilk açıldığında almıştım. Öncelikle o zaman jd piyasada yeni sayılırdı ve alış nedenim, diğer tarktörlere göre yapısınan basit ve motor teknolojisinin üstün olmasıydı. o zaman bu modeli aldığımda 65hb demişti bayi sonradan öğrendim ki o kuyruk mili gücüymüş. normalde 74hp motor gücüne sahipmiş. inanmayanlar vereceğim link amerikadaki nebraska üniversitesinin tractor test labaratuvarına ait linktir burda pek çok markanın test sonuçlarına ulaşabilirsiniz.
http://tractortestlab.unl.edu/Deere/John%20Deere%205403.pdf
http://tractortestlab.unl.edu

Gelelim jd neden türkiyede yeterince tutulmuyora, öncelikle insanımız çok sabit fikirli. traktör alırken teknik bilgiden ziyade sağdan soldan söylenilene bakıyor. yeterli teknik karşılaştırma yapmıyor ve en önemlisi de traktörü aldıktan sonra çevrenin düşüncelerinden korkuyor. Ben tarktörümü aldığımda pek çok kişi nasıl olduğunu bilmiyordu iki gün dayı oğluna verdim haftasına gitti jd 5615 aldı. 5 li 12 lik pulluk çekiyor onunla.

Jd nin en büyük handikapı vites seçeneklerinin diğerleri kadar çok olmaması. ben bu güne kadar bir eksikliğini görmedim ama görenler varmış. benim jd sorunsuz bir şekilde 4 lü 12 lik pulluk çekiyor. tabi bizim buraların toprağının çok sert olduğunu söyleyebilirim.

bend 5625 4w4 süperpulus 2009 model var aldıgım zaman çok yakıyor hiç çekmiyord 60 beygir tekçekekr kadar bile çekmiyord yokuşt bile boş motor kesiliyor vites düşüyordum servis pompayı ayarlatıp taktıktan sonra yakıt 100 de 30 azaldı çekiş artı çok menmunum sadece ileri geri yapan kolu degişmem diger traktörlere bende çok çeştli markalarda kullandım hiç biri jd yi tutmaz sorgun / YOZGAT *098*-

bizim 78 model 2030 var cok da saglam cokda güclü agrlığına göre 2800 kg bi arkadaş demiş 5725 i 7056 sürükledi :) bizdede 98 mod 70 56 dt vardı bn pişman oldk aldgmza saglamlıgına saglamdı ama sanzuman indryodu her sene 2030 la arka arkaya bagladk tek cekerde kabnsiz 2030 aldı 4*4 de zıplaya zıplaya gtrdü 2030u 70 56 ya tur bndrdi ciftte onun kadarda yakmazdı neyseki sattık... tek cekerde cıkamadıgı yerde 3610 ford la kavak dolu ckıyodk bzdemi srn vardı yoksa rampada mı herkes sasırıyo bu olaya yok yapamaz yok söle falan abi alemde traktor varsa 1 jd dir 2 forddr baskada benm gözmde yoktr dedemn dediği gibi traktor bi kere alınır ...saygılar :)

bizim 78 model 2030 var cok da saglam cokda güclü agrlığına göre 2800 kg bi arkadaş demiş 5725 i 7056 sürükledi bizdede 98 mod 70 56 dt vardı bn pişman oldk aldgmza saglamlıgına saglamdı ama sanzuman indryodu her sene 2030 la arka arkaya bagladk tek cekerde kabnsiz 2030 aldı 4*4 de zıplaya zıplaya gtrdü 2030u 70 56 ya tur bndrdi ciftte onun kadarda yakmazdı neyseki sattık... tek cekerde cıkamadıgı yerde 3610 ford la kavak dolu ckıyodk bzdemi srn vardı yoksa rampada mı herkes sasırıyo bu olaya yok yapamaz yok söle falan abi alemde traktor varsa 1 jd dir 2 forddr baskada benm gözmde yoktr dedemn dediği gibi traktor bi kere alınır ...saygılar
sizin 70 56 da vardır bi sorun bizdede var 1991 model hiç şanzumandan arızası olmadı 2008 de motor yapıldı hepsi bu

ramazanpullu link=topic=14382.msg304040#msg304040 date=1288108679' Alıntı:
sizin 70 56 da vardır bi sorun bizdede var 1991 model hiç şanzumandan arızası olmadı 2008 de motor yapıldı hepsi bu
bi kere yaparsa tekrarlar 2003 de bi kere indirdi sonra dewam ettrdi hep .. ama 70 66 olursa afetmez onla idda olunmaz keske 70 66 alsaydık ..

ya gözünü sewiyim yapma bnde 5625 war acayip müthiş bi traktör 4lü 14lük pulluğu takıyorum NH td85le kapısıyorum onda 4lü 13lü war ciğniyorum onu resmen hemde 1.1 litreyle hadi göster bna 1.1den az yakan bi motor bunun emsallerinden... alk-*s alk-*s alk-*s John Deere 5625 SüperPlus 4WD....2011...

türkiye genelinde düşünmek lazım.massey ve fiat 1960 larda ithal modellerle türkiyeye girip ,üretimi türkiyede yapt,ı daha sonraki yıllada pazar payını kaptılar. jondere türkiyede üretim yapmıyor galiba, yeni yeni çiftçiler erkunt tümosan gibi traktörlere yönelmeye başladı. bizim ülkemizde üretilmiş olsaydı çok satardı diye tahmin ediyorum.

hayati link=topic=14382.msg251700#msg251700 date=1266058747' Alıntı:
bend 5625 4w4 süperpulus 2009 model var aldıgım zaman çok yakıyor hiç çekmiyord 60 beygir tekçekekr kadar bile çekmiyord yokuşt bile boş motor kesiliyor vites düşüyordum servis pompayı ayarlatıp taktıktan sonra yakıt 100 de 30 azaldı çekiş artı çok menmunum sadece ileri geri yapan kolu degişmem diger traktörlere bende çok çeştli markalarda kullandım hiç biri jd yi tutmaz sorgun / YOZGAT *098*-
Evet arkadısn dedigi problemlerle karşılaşanlar varsa pompaya ayar yaptırarak sorun ortadan kalkıyor.Ustası Adapazarında johndeere pompalarını o ayarlıyor bizzat yanına gittim görüstüm.