JOHN DEERE NEDEN TUTULMUYOR

Ynt: JOHN DEERE NEDEN TUTULMUYOR

John deere lerin pazar payı artıyo çünkü her çifçiye göre ürünler çıkartıyolar.Artı servis ve yedek parça konusunda epey iyiler.Ürünlerin fiyatlarıda muadili traktörlerle aynı En basitinden E serilerine baktım geçen gün 5075e 4WD FİYATI 58000 tl ki bu traktör 80 BG gücünde.Hidroliklerin zayıf olduğundan bahsediyorlar ama bu tarkatörlerde bile 2 adet pompa bulunmakta.Kepçe kullanımına uygun üretilmiş.Zaten büyük serileri apayrı bişey.Bizde 1120 serisini kullanıyoruz 35 yıldır 1 revizyon gördü motoru onun dışındadebriyaj olsun frenler olsun orjinal hala.Sağlam inanın çok sağlam

phantomerkunt link=topic=14382.msg593368#msg593368 date=1336896308' Alıntı:
john deere şu anda satılıyorsa marka yokluğundan ithal mf ler ithal john deerelerden kat kat daha kaliteli ve daha performanslı ama nh nin tahtının ilerleyen zamanlarda sarsılma ihtimaline bende katılıyorum bunu ya yerli firmalardan erkunt ve tümo yapacak bir de şu ihtimal var agco yani massey ferguson üretimi türkiyede gerçekleşen 50-100 hp arasında traktör üretimi yaparsa eski günlerine dönebilir yoksa ithal satışı ile büyük bir pazar elde edemez fabrika kuracağız diyordu agco bilmiyorım kurdu mu ama sanki türkiye de pazarı yeniden ele geçi,rmek için bir hareket var agco da bunun tek yolu bence türkiye de massey ferguson üretmektir.
şöle bişey diyim. bana göre ithal jd ithal mfden daha kaliteli kendi fikrim. :)
yerli mfye gelirsek şuan bence bir hiç.
bundan sonrada mf eski ismini uraşsada alamaz. piyasada oldugundan çok fazla marka var. eskiden bir mf bir fıat vardı zaten. şimdi öle deil. mf battı blmem ne bilinçsiz yada bilinçli çiftçiler gidip mf alcanı sanmam. he ithalleri çok güzl o ayrı.

arkadaşlar 1990 da 2030 aldık 1975 model 2008 de bitane daha aldık 1977 model revizyon görmemiş balya,silaj,ot biçme,kavak burgusu,tarla sürme römorkla çakıl,kum nakliyesi aklınıza ne gelirse banamısın demiyor piyasaya iş yapıyoruz.2011 nisan da nh td90d 4*4 aldık çok tutuluyor ama hiç sevemedik.bu arada bizim sülale fordçudur.ilk jd yi alınca hiç kimsede jd yoktuuu.ama şimdi herkes siz bu çalışmaya başka motor alsaydınız her 7-8 yılda bi degiştirirdiniz diyor.şuda bi gerçek kulanmayı bilirsen hepsi motor kim hangisini severse onu alsın.ban göre illlede john deere.temiz bulabilirsek bitanede 2130 alacagız nh yi de jd5820 ile degiştirmeyi düşünüyoruz.....

bir markanın tutulması için bir kaç tane kriter vardır. sağlamlık, yedek parça ve bakım kolaylığı, yakıt ekonomisi, dayanıklılık, motor ile viteslerin uyumu vs... herkes kendine en uygunu bulur alır. marka fanatizmi yapmanın gereği yok, eskiden bir fiat bir de mf yerli idi. herkes o yüzden bu markalara aşina. uzel deutz ile, koç john deere ile anlaşıp burada üretseydi bugün ne new hollandın ne de mfnin esamesi okunmazdı...

vizeli link=topic=14382.msg598053#msg598053 date=1337796363' Alıntı:
bir markanın tutulması için bir kaç tane kriter vardır. sağlamlık, yedek parça ve bakım kolaylığı, yakıt ekonomisi, dayanıklılık, motor ile viteslerin uyumu vs... herkes kendine en uygunu bulur alır. marka fanatizmi yapmanın gereği yok, eskiden bir fiat bir de mf yerli idi. herkes o yüzden bu markalara aşina. uzel deutz ile, koç john deere ile anlaşıp burada üretseydi bugün ne new hollandın ne de mfnin esamesi okunmazdı...
Aynen usta çok haklısın...

Valla John Deere bizim köyde tutulmuyor ama bizim köye 5 km mesafedeki başka bir köyde gayet tutuluyor. :D Yani bu işler böyle. Bizim orada tutulmaz, sizin orada tutulur. Ben de tutar bizim orada tutulmadığı için, her yerde tutulmuyor sanarak trakkulüpte konu açarım, 'bu niye tutulmuyor' diye. Ama sonradan bakarım ki, olay hiç de öyle değilmiş. Hele ki John Deere için, 'neden tutulmuyor' gibi bir soru sormak bence çok yanlış olur.
John Deere Türkiye ' de tutulan ve sevilen bir markadır.

Ahmed Gülsu link=topic=14382.msg598253#msg598253 date=1337806414' Alıntı:
Valla John Deere bizim köyde tutulmuyor ama bizim köye 5 km mesafedeki başka bir köyde gayet tutuluyor. :D Yani bu işler böyle. Bizim orada tutulmaz, sizin orada tutulur. Ben de tutar bizim orada tutulmadığı için, her yerde tutulmuyor sanarak trakkulüpte konu açarım, 'bu niye tutulmuyor' diye. Ama sonradan bakarım ki, olay hiç de öyle değilmiş. Hele ki John Deere için, 'neden tutulmuyor' gibi bir soru sormak bence çok yanlış olur.
John Deere Türkiye ' de tutulan ve sevilen bir markadır.
aynen bizim köydede hiç yok :D bitane 2030 var

Bizim burda da Eskişehir Çiftelerden bahsediyorum MF ve Fiat dan başka traktör yoktu. Ne zaman ki Fiat NH oldu MF de AGCO ya geçti herşey değişti. İnsanlar arayışa geçtiler. JD bayisi çiftelerde hatta Eskişehirde çok iyi çalışıyor. Servis olsun ilgi alaka olsun on numara ve her sene de bi önceki seneden fazla traktör satıyor. Ben Çiftelerde Erkunt traktör hiç görmedim Tümosan da bi kaç tane gördüm. Yani demem o ki bi markanın tutulabilmesi birazda yöresel ve pazarlama ile alakalı. JD bir dünya devi kimse bunu tartışamaz. Avrupa da ürettikleri traktörler Türkiye standartlarından yüksek olduğu için haliyle maliyetli. Global ölçekli bi şirket yeni pazarlara girmek istediğinde ki JD için Türkiye yeni bi pazardır pazarda tutunabilmesi için diğer markalarla aynı maliyette traktörler üretmesi gerekir.İşçilik maliyeti düşük ülkelerde(Hindistan Meksika gibi) üretimler yapılır ve ihraç edilir. Ülkemize gelen E seri JD ler Hindistan(5083E ve 5093E Hariç onlar ABD),5025 serileri Meksika ,M seri traktörler de ABD den geliyo. Haliyle fiyatlarda ona göre değişiyo. Hele bide Almanyadan gelenler var ki onlar zaten aşırı pahalılar.İnsanlar bütçesine uygun olan traktörü alıyo ve kullanıyo kimisi memnun kalıyo kimisi memnun kalmıyo herşey gibi bu da göreceli. İşin kısası tutulup tutulmama gibi bi olay yok herkes en yakınında ki bildiği bayi ne satıyosa onu alıyo.

• Beğen
Tepkiler: korku351

ne demek tutulmuyor bizim yorede 12 13 koyun toplandigi killik mevki var eshabi keyfin o taraflar orda sacede 250 tame john dere var 2. elde bizde 2004 model jd vardi 36.000tlye sattik kapis kapis gdiyor bzim burdaki baii 2010 yilinda 40 50 tane 2. el jd getirdiler sattilar john dere tuttu arkadas sen ne diyon jd gibi motor yok isi bilenlere yakita cekisde super saglamlikta 10 numara....

emreyucel link=topic=14382.msg134555#msg134555 date=1231887985' Alıntı:
bende john deere kullanıcısıyım. fiyatları diğer traktörlere göre ucuz. satarken çok zarar ediyorum. sizce jd tutulmamasının nedenleri nelerdir. şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
[/arkadaşım yaşın genç kaç yıldır çiftcilik yapıyosun bilmiyorum.kaçtraktör değiştirdin onuda bilmiyorum.ama bilmediğin birşey var ondan eminim sen traktörden anlamıyosun.traktörden anlayan kişi jd ler neden tutulmuyor diye konu açmaz.alıcısı az olabilir,sebebine gelince o bizim çiftçimizin genel sorunu.malın sağlam olduğunu biliyor ama korkudan alamıyor.bizim çiftçimiz fazlasıyla devletçi yerliden vazgeçemiyor. biokadarda korkak.iyi mala iyi para veremiyor.ama ikinci kaliteyede iyi para verirsen o marka sürekli kazandığından sen hep ikinci kalite alacaksın.İYİSİNİ TERCİH ET, ÜRETİCİ İYİYE YÖNELSİN.galiba ülkeler böle kalkınsa gerek .

Konuyu Almanya da üretilen traktörler için açılmış olarak kabul etmiyorum. Onlar için kimsenin söyleyecek sözü olamaz. Konuyu açan arkadaşımız muhakkak ki Çin de üretilenlerden söz etmek istemiştir. Hani şu motorlarında Meksico ve ön takım da dahil olarak şanzuman aksamlarındaki etiketlerde Made ın Chına yazanlar. Jd bayileri artık farketmiş ve rahatsız olmuş olacaklar ki fuarlarda sergiledikleri bu jd lerdeki çin yazan etiketleri söküp de traktörleri o şekilde sergiliyorlar. Tabiki milletin efendisi olan köylülerimizi enayi yerine koyaraktan... Bunun lamı cimi falan yok, Çin Çindir hiçbir zaman da tutulmaz.

ARKADAŞLAR JOHN DEERE TUTULMUYOR DİYE BİR SORU OLAMAZ JOHN DEERE GİBİ SAĞLAM AZ YAKAN ÇOK ÇEKEN TRAKTÖR VARMI BEN SİVAS KANGALDAN katılıyorum bizde 1975 MODEL 2130 VE 1977 MODEL 2030 JOHN DEERE VAR İKİSİNDENDE ÇOK MEMNUNUZ ARKADAŞLAR TRAKTÖR ALMAK İÇİN USTAYA SORDUYSANIZ NEWHOLLANDI MASSEYİ ÖNERİR ÇÜNKÜ USTAYA EKMEK YEDİRİR AYDA BİR PARÇA KIRAR BASKI BALATAYI YER AMA JOHN DEERE NASIL DİYE SORARSANIZ AMAN YAKLAŞMA PARÇA PAHALI YAKITI ÇOK DER NİYE JOHN DEERE PARÇA KIRMAZ ARIZA YAPMAZ KOLAY KOLAY USTAYA EKMEK YEDİRMEZ AMA USTA İLE ARANIZ İYİ İSE USTA BİZZAT KENDİSİ ÖNERİR JOHN DEREYİ SAĞLAM TRAKTÖR DİYE ' ' YANİ JOHN DEERE TUTULMUYOR DİYE BİŞEY YOK JOHN DEEREYİ ALAN BİDAHA SATMIYO KULLANIYOR...

NOT: JOHN DEERE ' yi İŞİ BİLEN ALIRRR........

768 link=topic=14382.msg642232#msg642232 date=1351319856' Alıntı:
Konuyu Almanya da üretilen traktörler için açılmış olarak kabul etmiyorum. Onlar için kimsenin söyleyecek sözü olamaz. Konuyu açan arkadaşımız muhakkak ki Çin de üretilenlerden söz etmek istemiştir. Hani şu motorlarında Meksico ve ön takım da dahil olarak şanzuman aksamlarındaki etiketlerde Made ın Chına yazanlar. Jd bayileri artık farketmiş ve rahatsız olmuş olacaklar ki fuarlarda sergiledikleri bu jd lerdeki çin yazan etiketleri söküp de traktörleri o şekilde sergiliyorlar. Tabiki milletin efendisi olan köylülerimizi enayi yerine koyaraktan... Bunun lamı cimi falan yok, Çin Çindir hiçbir zaman da tutulmaz.
768 link=topic=14382.msg642232#msg642232 date=1351319856' Alıntı:
tam bu konu açıldıktan 2 gün sonra john deere 85M almıştım abi aynı o tarihte dediğiniz gibi bayi çin malı yazan etiketleri kesmiş sonradan farkettim ama iş işten geçti,alman mallarına diyecek bir lafım yok kusursuz traktörler

Arkadaşlar herkesin elindeki traktör iyidir,çünkü onun işini görüyor, başkasına muhtaç etmiyor.
Tutulma meselesi traktörlerin dizayninin ,kompakt olması.
Herkes traktörünun kaliteli,güzel görünümlü, kullanişli,pratik,konforlu,teknolojik,ekonomik,servis ve yedek parca sorunun olmaması,ikinci elinin değerli olması,emsalleri ne göre az yakmasi,vb.Bütün bu ozellikte ki traktörlere kolay ulaşılabilir olmasini ister.
En önemlisi de ise ilk başlayan piyasayi tutmuştur ,sonradan piyasaya giren traktör firmalarindan traktör alirsa çiftçi en azından ikinci el seçeneğinden feragat etmesi gerekdigini düşünüp vaz geçecektir, o traktörü almaktan.

bizim köyde bende dahil arka arkaya bayağı bir jhondere alan olduydu.ama ne zaman ki millet baktı ki sağında solunda çin yazıyor artık o gün bugündür bi tane bile girmedi.önceden alan 5050 e alıyodu , şimdi alan newholland tt 50 alıyor.bende bir 5050 e kullanıcı olarak şunu belirtmek isterim.newholldan tt 50 TÜRK malı jhondere 5050 e hindistan malı.kendi adıma ,10 kere alsam yine 5050 e alırım.sadece freni ve vites geçişleri için çinde olsa jhondere alırdım.ama köyl gibi küçük yerlerde ,genelde biri bişey aldımı ve diyerini de neden almadığını falan yok çin yok japon dedi mi onun önüne geçmek çok zor.artık köyden epey bir tt 50 olan olur...