JD 955 Biçerdöver

Ynt: JD 955 Biçerdöver

paylaşım için saol erdinç abi bizimkinle adaş saol güzel paylaşım

Cemoboy link=topic=5738.msg62546#msg62546 date=1217872465' Alıntı:
Biliyorum. Bilmezmiyim :)

İyidir halil amcaaa yawf birazcık dokunduruyo ama olsun ne yapacaksın.
Halil Ereni bırakırsan aç kalırsın bir makineci olarak bafra topragında...
Ama bak Ali Adem bölük kardeşler de fena deil parça konusunda uygun veriyolar yani.

değerli arkadaşım yukarıda jd nin artılarından bahsediyorsunuz bende size acizane olarak jd nin eksilerinden bahsedeyim tabiiki bu yazılarımız birbirlerimize şaka niyetin de bende şöyle bir sıralama yapayım dedim 1.toz demişsin toz terin pudrası 2.sıcak demişsin sıcak vücudumuzun rahatlaması için gerekli 3.gürültüden bahsediyorsun gürültü makinanın orkestrası müziksiz yaşam olmaz 4. yatak ve uykuya gelince geçenin en rahat uykusunu çekersin dinlenik olarak kalkarsın kuş tüyü yatakta yatsan o kadar dinlemezsin onun için değerli arkadaşlarım bir tarım makinasının eskisi olmaz yeterki makinalarımız tam randımanlı bakımlı olsun gürüyorumki çoğu biçerci arkadaşlarımızın çebinde yılan yatıyor sanki elini çebine atıpta makinanın vs ilgilenmiyorlar sezon başladı hadi üstüne kovur gitsin ortalığı değerli arkadaşlarım yaşım 58 çocukluk yaşlarımdan ihtibaren kullanmadığım tarım makina ve aleti kalmamıştır ilk yetişmem gaz yağınla çalışan taraktörler çekili pulluklar vs re ekin biçme işi yöremiz olarak biçer bağlar makinalarımız dört adet var idi ikide büyük harman makinamız köyümüzün arazisi yaklaşık 13.000 dekar düm düz ovadır pamuk.buğday.kavun derken şu an tamemen mısıra dönüşmüş durumdadır ama neyazık ki çiftçimiz bitmiş durumda mazot gübre derken sonuç ap acık ortada kimseye söylenecek bir sözümüz arkadaşlar her çiftci arkadaşıma kuçak dolusu selamlarımı sunar saygılarımı sunarım ürünleriniz bereketli olsun köyüm manisa merkez selimşahlar beldesi hoşça kalın çiftci dostlarım

paylaşım için çok teşekkür ediyorum kalın sağlıcakla doyranlı kardeşim 955 şin çeltik biçimini görüntülersen çok memnun olcağım büyük efsane jd alk-*s

john deere 955 biçerdöver motor özellikleri
motor gücü:117 hp
silindir adedi: 6
sıkıştırma oranı : 16,2:2
silindir hacmi:5390
maksimumu devir:2500d/d
ateşleme sırası :1 5 3 6 2 4
yağlama tipi : dişli pompa
supap açıklıkları (emme) :0,35 mm (soğuk)
(egzos) :0,45 mm (soğuk)
mazot pompası:rotodizel
mazot pompası tipi :dfa-r 3462320
enjektörler:stanadye 4 delikli
hava filtresi ve ön temizleyici:kuru tip
soğutma sistemi:sulu
yağ filtre:tam akışlı
termostat açılış derecesi:87 c
elektrik sistemi:12 volt
955 jd nin motor hakkındaki teknik bilgileri bundan ibaret
630 jd nin motoru perkins 105 hp kartel ufak olduğundan rampalı arazilerde tam yağlama yapamadığından sürekli motor indiriyorsun ve böyle harman bitmiş oluyorrrrrrrrrr
kalın sağlıçakla ürünümüz bol olsun mazotumuz ucuz olsun sevgili çiftci dostlarım
manisalı efsane biçerci

mustafakatırcı link=topic=5738.msg77956#msg77956 date=1222161552' Alıntı:
john deere 955 biçerdöver motor özellikleri
motor gücü:117 hp
silindir adedi: 6
sıkıştırma oranı : 16,2:2
silindir hacmi:5390
maksimumu devir:2500d/d
ateşleme sırası :1 5 3 6 2 4
yağlama tipi : dişli pompa
supap açıklıkları (emme) :0,35 mm (soğuk)
(egzos) :0,45 mm (soğuk)
mazot pompası:rotodizel
mazot pompası tipi :dfa-r 3462320
enjektörler:stanadye 4 delikli
hava filtresi ve ön temizleyici:kuru tip
soğutma sistemi:sulu
yağ filtre:tam akışlı
termostat açılış derecesi:87 c
elektrik sistemi:12 volt
955 jd nin motor hakkındaki teknik bilgileri bundan ibaret
630 jd nin motoru perkins 105 hp kartel ufak olduğundan rampalı arazilerde tam yağlama yapamadığından sürekli motor indiriyorsun ve böyle harman bitmiş oluyorrrrrrrrrr
kalın sağlıçakla ürünümüz bol olsun mazotumuz ucuz olsun sevgili çiftci dostlarım
manisalı efsane biçerci

Abi bilgiler için saol...Ama 630 ' ların hepsi perkins motorlu deil...Bizim ki 75 model ve John Deere motorlu...

kardeş video çok güzel kim ne derse desin john dere başka güzel bende 630 vardı bu yıl biraz büyütüp 955 aldım değiştirmemdeki neden biraz masraf istiyodu ama aldığım makina çok temiz ve bakımlı onun için 630 ' a bakım yaptırmaya harcayacağım parayı üst olarak verip takas yaptım hem kabinide var hem daha çok iş yapar edirnenin sarayakpınar köyündenim bütün john derecilere hayırlı arızasız bol kazançlı hasadlar dilerim...

mtekce link=topic=5738.msg134764#msg134764 date=1231926542' Alıntı:
kardeş video çok güzel kim ne derse desin john dere başka güzel bende 630 vardı bu yıl biraz büyütüp 955 aldım değiştirmemdeki neden biraz masraf istiyodu ama aldığım makina çok temiz ve bakımlı onun için 630 ' a bakım yaptırmaya harcayacağım parayı üst olarak verip takas yaptım hem kabinide var hem daha çok iş yapar edirnenin sarayakpınar köyündenim bütün john derecilere hayırlı arızasız bol kazançlı hasadlar dilerim...

teşekkürler,,sizlerede bol kazançlı harmanlar diliyorum,bizde bu makinayı 10 yıl kadar önce çanakkale hayrabolu dan almıştık,aldığımızda çok kötü durumdaydı ama yaptırdık,tabla,yan saclar ve elek yatakları kople değişti,cs leri aldıktan sonra buğdaya sokmuyoruz,sadece çeltikte çalısıyo,,

çeltikte palet takıyomusun yoksa öylemi biçiyosun yaa bide ben tabla boğazını yenilemek istiyorum varmı bildiğğiniz çıkmada olur kullanışlı olsun yeter[size=10pt][/size]

mtekce link=topic=5738.msg145460#msg145460 date=1233318250' Alıntı:
çeltikte palet takıyomusun yoksa öylemi biçiyosun yaa bide ben tabla boğazını yenilemek istiyorum varmı bildiğğiniz çıkmada olur kullanışlı olsun yeter[size=10pt][/size]
çeltikte palet takıyoruz,tabla ve boğazı Bafrada yaptırdık,,

ozan_06 link=topic=5738.msg61654#msg61654 date=1217675816' Alıntı:
Zamanında bizdede vardı, 1982 de sıfır almıştık, ama sadece kendi yerlerimizi işlediğimizden fazla ekonomik değildi...Sattık...Neden helezon açık çalışıyorsunuz?

Bu makinalar sürekli helezon açık çalışır, çünkü helezonu kapadığınızda depodan tane akatır... Ayrıca 2000 dönüm yer için nasıl ekonomik olmaz bu biçerdöveri elde tutmak onu ben de anlamadım...

Yani adam soföre verilen paraya ustaya verilen paraya ve yaktığı mazotu hesaplamış... Makine hakkı vermesi veya para verip biçtirmesi daha ekonomik gelmiş olarbilir.

DoYrAnLı#2# link=topic=5738.msg147321#msg147321 date=1233500991' Alıntı:
Yani adam soföre verilen paraya ustaya verilen paraya ve yaktığı mazotu hesaplamış... Makine hakkı vermesi veya para verip biçtirmesi daha ekonomik gelmiş olarbilir.
Bir yılda yerlerini biçtirmesinin karşılığı bile değildir sattığı para... 2000 dönümden bahsediyoruz... Ayrıca bir biçerdövere sahip olmanın en büyük avantajı yerinizi istediğiniz an biçebilmektir... Zamanında biçemeyip yağmur yerse buğday, ciddi fiyat farkı olur... Bunu maalesef elimizde iki biçerdöver varken bile yaşadık geçmişte yağışlı geçen bir senede... Buralarda 1000 dönüm yeri olmayanlar bile sırf kendi yerlerini biçmek için bir 630 veya 955 bulundurular ellerinde... Arkadaşın koşullarını iyi bilemiyorum yine de tamamen kendi bulunduğum yer açısından baktım... Belki kendine göre mantıklı sebepleri vardır...

pamukçu link=topic=5738.msg148381#msg148381 date=1233611568' Alıntı:
Bir yılda yerlerini biçtirmesinin karşılığı bile değildir sattığı para... 2000 dönümden bahsediyoruz... Ayrıca bir biçerdövere sahip olmanın en büyük avantajı yerinizi istediğiniz an biçebilmektir... Zamanında biçemeyip yağmur yerse buğday, ciddi fiyat farkı olur... Bunu maalesef elimizde iki biçerdöver varken bile yaşadık geçmişte yağışlı geçen bir senede... Buralarda 1000 dönüm yeri olmayanlar bile sırf kendi yerlerini biçmek için bir 630 veya 955 bulundurular ellerinde... Arkadaşın koşullarını iyi bilemiyorum yine de tamamen kendi bulunduğum yer açısından baktım... Belki kendine göre mantıklı sebepleri vardır...
yoruma katılıyorum,,

arkadaşlar bildiğiniz şöyle ucuz yollu 955 boğazı varmı iş yapıcak gibi yardımcı olursanız sevinirim