Bu arada hayirli ve bereketli olsun. Soylemeyi unutmusum kusura bakmayinMerhaba beyfendi bisey sorcam size bu corek otunu normal diskli hubabat mibzeri ile ekilebilirmi
Bu arada hayirli ve bereketli olsun. Soylemeyi unutmusum kusura bakmayinMerhaba beyfendi bisey sorcam size bu corek otunu normal diskli hubabat mibzeri ile ekilebilirmi
Merhaba beyfendi bisey sorcam size bu corek otunu normal diskli hubabat mibzeri ile ekilebilirmi
Mrb
Bende 24 mü aldım fiyat kaç oldu
Hayırlı olsun bilader ,bol kazançlar getire.
Darısı başıma inşallah.
Çörek otu için biraz erken değilmi ,dondan zarar görme cok oluyormuş çörek otunda.
İkinci resim mi balta ayak hocamAradaki fark açık ve net .
Son model çekili diskli mibzer ile son model baltalı arasındaki fark
Iki foto arasındaki mesafe 10 m den az
Sinir sınıra tarlalar Ekli dosyayı görüntüle 24016Ekli dosyayı görüntüle 24017
Aynen 2.foto balta ayak 1. Foto yu nerde görsem tanırım Tarım öz [emoji3][emoji3][emoji3]İkinci resim mi balta ayak hocam
Ikıncı foto balta ayak evet.İkinci resim mi balta ayak hocam
Diskli ile baltalı arasındaki en büyük fark derinliği sabitleme konusudur . Cikista yaşanan kayse yani kabuk tabakası ve dediginiz gibi soğuk faktörlerinden ancak stabil ekim yaparak kurtulabilirsiniz.Yukarıdaki görüntüler bir kıstas değil. Ben bu yıl diskli mibzerle hem kuruya,hem tavlı araziye ekim yaptım ve çıkış sayısı sıfıra yakın oldu.
Yalnız burda söz konusu Ankara ise soğuk iklim şartları olacağından esas alacağımız şey ekici ayak yapısından ziyade tohumun toprak altı derinliğidir. Ekim alanı iyi hazırlanmışsa diskli mibzerlede yeterince derine ekim yapılabilir.
Dolayısıyla "baltalı mı,diskli mi?" başlığının yerine "soğuk iklimlerde istenilen tohum derinliği" olabilirdi.
Diskli ile baltalı arasındaki en büyük fark derinliği sabitleme konusudur . Cikista yaşanan kayse yani kabuk tabakası ve dediginiz gibi soğuk faktörlerinden ancak stabil ekim yaparak kurtulabilirsiniz.
Ayrıca turkiyede satılan havalı mibzerlerin yuzde90 i balta ayaklı iken iş hububat olunca çekili tek diskli en iyisi denmesini anlamıyorum.
Aynen 2.foto balta ayak 1. Foto yu nerde görsem tanırım Tarım öz [emoji3][emoji3][emoji3]
Aradaki fark açık ve net .
Son model çekili diskli mibzer ile son model baltalı arasındaki fark
Alttaki resim balta ayak
Iki foto arasındaki mesafe 10 m den az
Sinir sınıra tarlalar Ekli dosyayı görüntüle 24016Ekli dosyayı görüntüle 24017
Numune yaa burada da çok var yer gök bunlardan dolu :
Geçen tiller çekiyorum... biri sınırımda yuluf ekiyor.... ekti tamam dedim, bitti, gidecek... baktım yeniden ekmeye başaladı "nooldu abi" dedim... "yanlış attı" dedi
Mustafa bu nasıl bir mibzermiş anlamadım,bunu markası ne?
Bende diskli kullanıyorum çıkışı iyi ve birde çok sağlam ama ayarı tutmuyor. Yinede araziyi iki defa ektirecek kadar ayarsız değil.
Bendeki mibzerin ayar sorunuda hızla alakalı sanırım. 7 kilometrenin altına hızım düştüğü zaman istenilen d/kg. sayısinı yakalayamıyorken buna karşılık 7 km. ve üzeri bir hızda gittigim zaman ise tohum akışı daha dengeli oluyor.
Numune yaa burada da çok var yer gök bunlardan dolu :
Geçen tiller çekiyorum... biri sınırımda yuluf ekiyor.... ekti tamam dedim, bitti, gidecek... baktım yeniden ekmeye başaladı "nooldu abi" dedim... "yanlış attı" dedi
Sorsan kullanıcıları çok memnun [emoji3] yersen tabi denk atıyor diyor ölçüyor mu orası malum iç sesi denk attı diyor birde savunuyor Hasatta sövmek için ekerken malum marka 97 model diskli Bozkurtâum daha güzel ekiyor [emoji3]