Gelse konuşacağız abi de adam bizimle konuşma ya bile tenezzül etmiyor araciyla haber yolluyor bakalim bir tanıdık avukat var onunla konuşacağız yarın nerden inceyse ordan kopacak başka çare yok ilgin ve bilgerin için teşekkür ederim abi
Merhaba,
Benzer bir durum bizim için de geçerli. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Dedemler 4 kardeş. Dedem, erkek kardeşi ve 2 kız kardeşi vefat etti.
4 kardeşin üzerine olan 5 ayrı tapu var. Her bir tapu için intikal yapılmış olup tapularda hisse pay oranları belli. Dedem ve erkek kardeşine düşen paylar kız kardeşlerine göre daha fazla. Zamanında bazı payları kız kardeşlerinden satın almışlar. Örnek vermek gerekirse 5 tapu yaklaşık 100 dönüm. Bu 100 dönümden dedeme 35, erkek kardeşine 45 dönüm, bir kız kardeşe 5 dönüm, diğer kız kardeşe 15 dönüm gibi.
Dedemin erkek kardeşinin de 3 çocuğu var. Bu çocuklardan biri borçları ( sanırım icralık durumlar da var ) nedeniyle 45 dönümden kendine düşecek olan 15 dönümü satmak istiyor ancak diğer 2 kardeşi buna pek yanaşmıyor, onların istediği fiyattan satılmasını istiyorlar. Aralarında anlaşamıyorlar. Satmak isteyen çiftçilik yapıyor, satmak istemeyenler çiftçi değiller, başka işle uğraşıyorlar. ( konu biraz uzun oldu gibi, kusura bakmayın lütfen).
Gelelim soruya;
1-Alım önceliği hakkı biz de olur mu? Biz de bahsi geçen 45 dönümü 15 dönüm ve 30 dönüm olacak şekilde ayrı ayrı zamanlarda alabilir miyiz? Örneğin 30 dönümü bu yıl, 15 dönümü bir sonraki yıl gibi. 45 dönümden 15 ve ya 30 dönümü alırsak kalan pay bizden başkasına satılabilir mi?
2-3 kardeş satma konusunda anlaşamadıkları için olay mahkeme ve ya icra yoluyla satışa giderse biz alamazsak bile dedemin üzerine olan pay ( 35 dönüm ) bundan nasıl etkilenir?