HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR

Ynt: HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR

insertend link=topic=28357.msg491633#msg491633 date=1324054020' Alıntı:
faydalı tartışma olmuş alk-*s
Konuyu başlatan arkadaş şu an açık denizlere yelken açtı, yani gemi kaptanı oldu.:D
 
Ynt: HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR

olsun be yav kaptan olup gitse bile yeni bu işe başlamak işteyen arkadaşlar için birçok arkadaş bilgi ve tecrübelerini yazmış benim gibi merak eden arkadaşlar açıp okurlar.....
 
Ynt: HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR

Çağrı link=topic=28357.msg236903#msg236903 date=1261583010' Alıntı:
Kimseye saygısızlık etmek istemem ama bu iş deddiğiniz gibi yürümüyor.Siz kaç senesinde yaptınız bilmiyorum ama şu an asla karlı bir iş değil.Kafa kafaya kurtarırsa kendini yeridir.İnek işinde en verimli ırk holsteindır.Simentallerin sütü daha yağlı olur ama bu fazla tercih edilmez.Daha doğrusu bir artısı yoktur.Çünkü firmalar için yağ oranı öenmli değildir.Buzağı işi de dediğiniz gibi değil.Eğer saf ırkı korumak istiyorsanız aşı şart.Öyle sürekli aşı tutmuyo hayvanlar.Program denen bieşy var.Hayvana hormon verdikten sonra aşı yapılması.Bu da parasal açıdan pahalı bir uygulama.Hayvanda beslenme esastır.İyi yedirirsen hem döl tutar hem de süt verir.İyi bir bakım oldugunda kesinlikle en verimli hayvanlar holsteindır.Ama eksiksiz bir beslenme şu şartlar içinde maalesef çok zor.Çünkü maliyet ve satış hesabı yapıldığında birbirini tutması imkansız.
konuyu çok güzel özetlemiş.............fakat yapılması gereken bi iş özellikle imkanı olunlar değerlendirmeli.....eski mantıkla diil de biraz profsyenel anlamda yapılabilrse gelecek de getirisi olacağını düşünüyorum ...
 
Ynt: HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR

safanuroglu link=topic=28357.msg237131#msg237131 date=1261663902' Alıntı:
MERHABALAR,
MSN ADRESİN BENDE EKLİ DOĞANCAN KARDEŞ.. MSN ' DEN KONUŞUP BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPABİLİRİZ.
YAZILANLARI OKUDUM. ASLINDA TOTALDE KARLI OLACAK IRKA YÖNELMEK EN MANTIKLISI..
VEYAHUTTA RİSKİ PAYLAŞTIRMAK DAHA DA MANTIKLI ( SİMENTAL, MANTOFON, HOLSTEİN CİNSLERİNİN TAMAMINI BESLEMEK )...

ÇAĞRI ' NIN 8 YAŞ SINIRINA KATILIYORUM. BİR İNEK 8 YAŞINA KADAR EN VERİMLİ DÖNEMİNİ YAŞAR. ONDAN SONRA GERİLEME BAŞLAR. 8 YAŞINDAKİ İNEKLERİN YERİNE GENÇ İNEKLERİ BAĞLAYIP DEVAM ETMEK DAHA MANTIKLI ( YANİ SÜRÜYÜ GENÇLEŞTİRMEK )

HAVALANDIRMADAN KASIT ASLINDA HAVALANDIRMA BACASI EKLEMEK.. OKUDUĞUM KAYNAKLARA GÖRE -17 DERECEDE BİLE CANLI AĞIRLIK ARTIŞI VE SÜT VERİMİ MEVUTTUR DİYE BİLİYORUM BEN.
İNEKLERİN EN VERİMLİ SICAKLIK ARALIĞI +5, +25 DERECELERİ ARASIDIR AMMA VELAKİN.. +35 DERECEDEN SONRA DA VERİMDE DÜŞÜŞ GÖZLENMEKTEDİR.

AYRICA HAVASIZ ORTAMLARDA HAYVANLAR AMONYAK SOLUDUKLARI İÇİN AKCİĞER İLTİHABI OLUŞMAKTA VE BU İLTİHAP KANLA BERABER HAYVANIN YUMURTALIKLARINA, DÖL YATAĞINA KADAR YERLEŞMEKTE, NETİCE OLARAK HAVASIZ AHIRLARDA DA DÜŞÜK OLAYLARI YAŞANMASINA NEDEN OLMAKTADIR. MODERN AHIRLARDA HAYVAN BAŞINA 5 METREKARELİK BARINMA ALANI, 8 METREKÜP TEMİZ HAVA OLMALIDIR. ( KAPALI, BAĞLI AHIRLARDA ), AÇIK SİSTEM İSE HAVALANDIRMA SORUNU ZATEN OLMAMAKLA BİRLİKTE 10-12 METREKARE KADAR GEZİNTİ ALANI OLMASI STANDARTTIR. AKLIMA GELMİŞKEN KONUYA EKLEMEK İSTEDİKLERİM BU KADAR.






arkadaşlar ahırlarda havalandırma çok önemli çoğu veterinerler yemleme bakım iyi olursa hayvan üşümez hasta olmaz diyorlar ama ben araştırmalarımda bişeye dikkat ettim serbest ve açık besi yeriniz varsa bu söylenenlere sonuna kadar katılıyorum kar ' ın içinde bile olsa çünkü üşüdükçe inek hareket ediyo oraya buraya gidiyo yemlerden aldığı enerjiyle kurtarıyo üşümüyo...ama bağlı duraklardaysa hayvanlar siz ne kadar beslerseniz besleyin nafile belli bi derce soğukluğa gerek yok kısa süreliğine de soğuk hava girse içeri onu bünyesine alıyo atamıyor birde altı betonsa üşümeyi dahada hızlandırıyor çünkü kan dolaşımı olmuyor vucutta (çağrı) arkadaşımızın da dediği gibi hasta oluyor kısa sürede, doğal olarak ta ahır çok kötü kokuyo çözüm ne olabilir havanlandırmalar muutlaka tavanda olmalı,pencereleri sık sık açıp kapatarak temiz bi hava akımı oluşturma yada boynuzsuz hayvanlardan tercih yaparak akşam yemlemesi bittikten sonra ortak bi alan belirleyip hyvanlar için orada başı boş bırakmak....daha iyi çözümler bekliyoruz yanlışım olduğu yerleri düzeltin doğru bilginin merkezinde hepimiz ikna olalım..kazanc artsın bilgi çoğalsın...mümkün olduğu kadar aynı yaş grubu hayvanları birarada tutalım ..ineklerin olduğu ahırda buzağılar varsa büyük hayvanın nefesi küçük hayvanı çok etkiler büyümelerini yavaşlatır buzağılar için bağırsak hastalıkları ishal oluşturur...yalama taşı tuz,vb vitaminler kesif yem çok kullanmayanlar mutlaka kullanmalı asla ihmal edilmemeli,birde önemli gördüğüm tırnak bakımı biraz sosyete gibi düşünenler olabilir ama vucut denge oranı için ihmal edilemez bi bakım. bu kadar yazdımmmmmm ama 1 tane bile hayvanım yok..2 sene önce baba vefat etti başka kardeş yok köyü bırakıp istanbula geldim barınak iyi olmaması vesaire vesaire..geldim pişmanmıyım ewt...yaş 26 saygılar sevgiler..................artı hayvanları üşütmemek için zıplamayı öğretin + REP *098*-
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt