Traktör işi görecelidir bence alınabilecek en konforlusu alınmalıdır beygir gücünden bahsetmiyorum avrupa ülkelerinde ki çiftçilere bakın bir de bizim kahvelerde oturan abilerimize babalarımıza dedelerimize bakın hepsinin kamburu çıkmış kulakları duymuyor 60 yaşında adamlar daha bastonla geziyor ben bu işi yapıyorsam en iyisiyle yapmalıyım yapamıyorsam birşeyler yanlış demektir kazanıpta farklı sektörlere yatırım yapmakta bir tercihtir fakat 180-200 hp traktörle hem zamandan hem bakım masrafından kurtarır çoluk çocuğunuza bolca vakit ayırırsınız 3 kuruş para için bedenime eziyet etmek pek mantıklı değil kazandığını ilerde doktorlara gömüyorsun zaten he ben çok mu uyuyorum buna henüz hiç uymuyorum tümosan kullanıyorum şuanlık fakat önümde öncelikli yatırımlar vardı onları yaptım birkaç yıl içindede sıra traktöre gelecek allah kısmet ederse ve başka yatırım düşünmüyorum dünya malı dünya da kalıyor.
Bunlar da Avrupa’da ki çiftçiler eylem yaparken çekilen fotoğraf sizin dediğinize göre eminim ki hepsi 5 er bin dönüm arazi işliyorlardır.
Fakat tanıdığım biri 150 dönüm araziyle claas arion 450 kullanıyordu.
Ekli dosyayı görüntüle 50980
Ben traktöre çalışmam traktör bana çalışır. Kendinizi yormak istemiyorsanızda bizim burda 150 liraya sabahtan akşama kadar sürmek isteyen genç delikanlı çok, sizin ordada vardır mutlaka