Hangi Marka Lastik Kullanıyorsunuz?

En İyi En konforlu En dayanıklı En Sağlam Lastik Hangisi Sana Göre ?

• Kullanılan toplam oy
    278

Ynt: Hangi Marka Lastik Kullanıyorsunuz?

.
Römorkta 16 kat goodyear var 20 yıl oldu çatlamalar elbette ki var daha hiç patlamadı. ( römorku 3-5 yıldır fazla ağır işlerde kullanmıyorum. )

Kamyonette starmax var 1 yıl şimdilik sıkıntım yok.

Traktörde ( 4x2 ) önler goodyear sorun yaşamıyorum.

Arkalara gelince ankette olmayan Özka marka lastik var. Aslında lastik mi plastik mi çok anlamış değilim. Esneme 0, aşınma 0, çatlama desen full. Eğer bir patlarsa hiç şansı yok. 2700 saat kadar oldu lastik %60

Lastik konusu çok önemli traktörün yere güç aktardığı tek nokta. Lastiğin kötü olması gücü aktarmada ve yakıtta problem yaşamaya sebep oluyor.

Not : Gözüm radial olmak kaydıyla lassada

Ne alırsanız alın römork için Petlas ya da Özka almayın resimde römorkun lastikleri Petlas daire şeklinde çatladı daha sonra birini değiştirip Özka aldılar o da dişe paralel olacak şekilde çatladı bu lastikler yüzünden kaç kez tehlike atlatıldı .

POYRAZLI TALHA link=topic=82652.msg984344#msg984344 date=1426872957' Alıntı:

Ne alırsanız alın römork için Petlas ya da Özka almayın resimde römorkun lastikleri Petlas daire şeklinde çatladı daha sonra birini değiştirip Özka aldılar o da dişe paralel olacak şekilde çatladı bu lastikler yüzünden kaç kez tehlike atlatıldı .

Benim römork sıfır alındı, üzerinde gelen tekerlerde ÖZKA var. İlk aldığımda harman zamanıydı sabah baktım lastik inmiş. Lastikçi arkadaşım geldi baktı SİBOP kenarında hata varmış tamir etti. İşlerin çok yoğun olmasından garantisiyle vs. uğraşamadım.

Şimdi baktım aynı teker hava kaçırmış. Sanırım iç lastik değişecek.

.
Siz biliyorsunuzdur belki ama ilginç bir durumla karşılaştım şöyle ki; özka marka lastiği takarken birisi geldi ve ' bu lastiğin diş sayısı az galiba ' dedi. Hiç aklıma böyle bir şey gelmemişti. Çıkan lastikler üzerinde gelen goodyear dı. Saydık eğer yanlış hatırlamıyorsam 4 tane diş azdı.

Lastikte dişlerin açısı artırılmış olduğu içinde dişlerin uzunlukları eski lastiğimden daha kısaydı. Buda tutunmanın azalmasına sebep oluyor.

Traktör MF artık gerisini siz düşünün...

ofas link=topic=82652.msg984365#msg984365 date=1426874998' Alıntı:
.
Siz biliyorsunuzdur belki ama ilginç bir durumla karşılaştım şöyle ki; özka marka lastiği takarken birisi geldi ve ' bu lastiğin diş sayısı az galiba ' dedi. Hiç aklıma böyle bir şey gelmemişti. Çıkan lastikler üzerinde gelen goodyear dı. Saydık eğer yanlış hatırlamıyorsam 4 tane diş azdı.

Lastikte dişlerin açısı artırılmış olduğu içinde dişlerin uzunlukları eski lastiğimden daha kısaydı. Buda tutunmanın azalmasına sebep oluyor.

Traktör MF artık gerisini siz düşünün...

Römork lastiklerini bilmiyorum. Fakat çok eskiden traktör için büyük lastikler alacaktım, ben de o zaman öğrenmiştim. DİŞ SAYISI büyük lastikler için önemlidir.

fiyatı uygun diye 285 liğe özka aldık ama 2 seneye kalmaz yenisini isteyecek gibi duruyor eskı lassalar 10 seneyi devirmişti lastik lassa

MehmetGngr link=topic=82652.msg984430#msg984430 date=1426881146' Alıntı:
fiyatı uygun diye 285 liğe özka aldık ama 2 seneye kalmaz yenisini isteyecek gibi duruyor eskı lassalar 10 seneyi devirmişti lastik lassa

bizim 285 üzerinde gelen goodyear da 10 yılı devirmişti. Sizin özka kaç saat yada yıl oldu.

MehmetGngr link=topic=82652.msg984430#msg984430 date=1426881146' Alıntı:
ofas link=topic=82652.msg984433#msg984433 date=1426881309' Alıntı:
bizim 285 üzerinde gelen goodyear da 10 yılı devirmişti. Sizin özka kaç saat yada yıl oldu.

Başta bizde Özka alacaktık üstüne biraz daha katıp Petlas aldık bakalım 285 e Lassaları alalı 17 sene olmuştu daha dün değiştirdik ama Petlas çok daha çabuk bitecektir, 2010 da 70-66 ya Petlas aldık 4 senede bitmelik oldu diş kalmadı

daha 1 sene olmadı 300 dönüm yer sürdü geri ekti sanarsın kayanın üstünde çalışmış hertarafı delik deşik oldu en ufak bi taş parçalyor gündüz olsa resim atardım uzun vadede daha büyük zarar düşünemedik

POYRAZLI TALHA link=topic=82652.msg984436#msg984436 date=1426881856' Alıntı:
Başta bizde Özka alacaktık üstüne biraz daha katıp Petlas aldık bakalım 285 e Lassaları alalı 17 sene olmuştu daha dün değiştirdik ama Petlas çok daha çabuk bitecektir, 2010 da 70-66 ya Petlas aldık 4 senede bitmelik oldu diş kalmadı

Petlas radial mı normal mi, birde fiyatı ne kadar?

MehmetGngr link=topic=82652.msg984437#msg984437 date=1426881974' Alıntı:
daha 1 sene olmadı 300 dönüm yer sürdü geri ekti sanarsın kayanın üstünde çalışmış hertarafı delik deşik oldu en ufak bi taş parçalyor gündüz olsa resim atardım uzun vadede daha büyük zarar düşünemedik

Evet özka mı bir daha asla!

Lassa. Ama çok adi yumşak asfaltta bir senede bittiğini gözle görüyorsun. Eskiden Good year kullandım on numaradır.

ofas link=topic=82652.msg984438#msg984438 date=1426882214' Alıntı:
Petlas radial mı normal mi, birde fiyatı ne kadar?

Evet özka mı bir daha asla!

Petlas normal lastik 18.4 R30 ebatında Harvester modelini aldık pazarlıkla 875 liraya geldi. Takviyeli biraz daha iyisi 1150 lira, radial olanı 1500 lira

Biz Mf 285 in arkalarına 12 sene önce 8 kat lassa taktık hala aynı lastikleri duruyor lastikte neredeyse tırnak kalmadı ama hala çatlama yok birde traktör on kepcede kullanıyoruz sürekli arkalar patinajda ama yinede iyi dayanıyor.

Dunlop: Çabuk aşınan ve oldukça sert bir lastiktir.Asfalt ta çok iyi tepkiler verir ama ömrü diğerlerine göre kısadır.

Pirelli: V serisi ve üzeri serilerde sorun yaşanmayan bir lastiktir. Orta sertlikte bir lastiktir.

Michelin: Sürat serileri son formula teknolojisiyle üretilmiştir.

Lassa: Lassa Fiyat Listesi İçin Tıkla… Lastik sektöründeki 30. yılını kutlayan, Türkiye’nin köklü ve lider lastik markası Lassa’nın temelleri 1974 yılında atıldı. Sabancı Holding ve ortakları tarafından kurulan Lassa, 1978 yılında üretime başladıktan tam on yıl sonra, Japon devi Bridgestone Corporation’la ortaklık kurarak Brisa adını aldı. Lassa lastikleri, bugün Türkiye’nin en büyük lastik üreticisi olan Brisa’nın araştırma geliştirme çalışmalarıyla ve kullanılan en son teknolojiyle üretiliyor. Kaynak

Bridgestone: Piyasada en kalitelilerden biri. Fiyat Listesi İçin Tıkla… Brisa tarafından geliştirilen ve Türkiye lastik sektöründe bir ilk olan “lastik.com.tr” uygulaması, Uluslarası İnteraktif Medya Ödülleri (IMA) kapsamında e-ticaret kategorisinde “Sınıfının En İyisi” ödülüne layık görüldü. Lastik.com.tr, Interactive Media Council tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Uluslarası İnteraktif Medya Ödülleri’ne e-Ticaret kategorisinde yapılan 182 başvuru arasında, 500 puan üzerinden 482 puan elde ederek üstün başarıyla birinci seçildi.

Continental: Almanya’nın en prestijli otomobil dergilerinden Auto Zeitung’in yaptığı ankette üst üste 3’ncü kez birinci seçilen Continental ’Premium Brand’ ödülünü kazanarak “En iyi Lastik Markası” unvanını tazeledi. Asya, Avrupa ve Amerika’nın önde gelen lastik firmalarının da yer aldığı ankete katılan yaklaşık 20 bin kişi arasından en çok oyu alarak Avrupa pazarındaki liderliğini bir kez daha kanıtlamış oldu.

.
Nokian dan bahsedilmiş. Tarımda kullanılanlar kastedilen zannetmiştim.

Nokian kaldırıldığı için onunla ilgili yorum yazmayayım.

Dunlop: Çabuk aşınan ve oldukça sert bir lastiktir.Asfalt ta çok iyi tepkiler verir ama ömrü diğerlerine göre kısadır.

Dunlop için yazılan yorumun Dunlop ' u geçin hiçbir lastik için kurulacak mantıklı bir cümle olamaz. Çabuk aşınan lastik yumuşak olandır. Asfaltta iyi tepki vermesi için iyi tutunması gerekir ki bunu sert lastik yapamaz. Cümlede sert olduğundan bahsedilmiş ( ki bence tam tersi Michelin ' e yakın derecede yumuşak hamurlu bir lastiktir. ) öyle ise aşınmadan kaynaklı ömrü kısa olması mümkün değil. ( çatlar patlar yarılır derseniz bunun için olmasada sert lastik için mümkün ). Sonuç olarak Sert lastik çatlama, yarılma ile yumuşak lastik ise aşınma sebebiyle ömrünü tamamlar.

Yazlık lastik olarak continental premiumcontact 5, kışlık Goodyear UltraGrip 8 kullanıyorum. Toplamda 68.000 km yaptım %40 rahat gider. ( 1/4 kışlık kullanıyorumdur. ) İkiside sınıflarında üst sıralardalar. Daha ayrıntıya gerek olursa yazarım.

Birigstone ve Lassa tanımlarında 'tıkla' ibaresi mevcut. Tıkladım ama tık yok. Alıntı galiba.

Sonuç olarak lastik tamamen marka üzerinden değerlendirilmeli. Örneğin lassa yı arabada tercih etmem ama traktör çeker lastiğinde favorim. Brigstone otomobil lastiklerinde gelen şikayetler bir müddet kullanımdan sonra sertleşmesi yönünde.

Not : Son yazdıklarım ( Lassa ve Brigstone markaların ) kendi arabamda kullanılan modellerini kasteden düşüncelerimdir.