Yapraktan gübre işleminde hangi markalar daha iyi ?


Bu sene ilk defa yapraktan gübreleme yapacağız . Bu işlemde gübretaş kullanmayı düşünüyorduk fakat daha kaliteli ürünler olduğu söylendi sizler kardeşleme , süt dolum vesaire işlemlerde hangi ürünleri tavsiye edersiniz ?
 
Bu sene ilk defa yapraktan gübreleme yapacağız . Bu işlemde gübretaş kullanmayı düşünüyorduk fakat daha kaliteli ürünler olduğu söylendi sizler kardeşleme , süt dolum vesaire işlemlerde hangi ürünleri tavsiye edersiniz ?
Gübretaş güzel iki sene kullandım ama en iyisi isabion maliyetler ortada ama ondan dolayı normal üreyi suda eritip makineye döküyorum gördüğüm kadarıyla güzel oluyor
 
Taban gübresi şart. Geçen sene sadece sivi taban gübresi ve 3 defa yaprak gubresi attım 350 kg aldım. Taban ure ve nitrat atanlar 550 kg.
Gerçekten öyle . Taban gübresi tohumu sıcak tutar ve besler , fosfor köklenmeye yardımcıdır . Şu şekilde düşünelim DAP bir binanın temelidir . DAP olmazsa ekinin temeli sağlam olmaz . Sadece Taba gübresi ilede iş bitmiyor tabi birçok etken var ; Tarlanın iyi hasıl olması , Toprak verimi , iklim vesaire .
 
Yapraktan gübreleme tabii ki iyi ama bunun öncesinde kökten beslemeyi iyi yapmak gerekiyor. Ayrıca her besin elementi de yapraktan verilmez. Demir, çinko, bor, bakır gibi mikro elementler ancak yapraktan verilebilir ki, onlarda bile noksanlık yoğunsa yine kökten vermek gerekebilir. Özellikle de demir ve çinko bazen kritik bir seviyede olabiliyor. Zira Türkiye topraklarının çoğunda çinko çok düşük ve bu nedenle hepimizde çinko eksikliği var.

Özetle: Eğer toprak pH’sı yüksekse ve aşırı kireçliyse; azot,fosfor,potasyum,çinko ve kükürt elementlerini kapsayan bir taban gübresi tercih edilmelidir. Bunun yanında yapraktan demir, çinko, molibden ve manganez gibi mikro elementlerle takviye yapılabilir.

Her şeye rağmen bunlar sadece bir öneri olup esas besleme için mutlaka detaylı bir toprak, yaprak ve ürün analizi yaptırılması şarttır.
 
Go up micro ürünü bugdayda hangi dönemlerde kullanıyorsunuz. Ayrıca yanında başka bitki besleme ürünü ilave ediyormusunuz.
Genelde yaprak gübreleme sinde sadece amino asit ve mikro elementler tercih ediyorum. Dônem olarak buğday da ot ilaçlamasın da sadece amino asit (sınırlı) diğer atma şeklim ise azotlu üst gübreleme den 2 veya 3 gün önce kullaniyorum (2 defa) bitki kökleri maximum alım yapıyor zaten bu dönemler ilkin kardeşlenme ikinci dönemde sapa kalkma dönemine denk geliyor
 
  • Beğen
Tepkiler: ONURSENT
Cok urun denedim Usagro firmasının ürünleri çok güzel ....harika mesala tri azot gübresi var ayrıca amino asit mikro falan atmana gerek yok içinde hepsi mevcut buğdayda yeşilken koyu yeşil ve kalın yaprak li danede iri koyu kırmızı renk protein değeri yüksek gibi etkisi var
 
14 seneye yakındır bu tür ürünleri kullanan birisi olaraktan marka tavsiyesi olarak amino asit grubu nufarm go up micro
Çinko olarak altintar dissolvine 15
Fmc markasi %40 lik çinkosu üstüne görmedim
Güzel tavsiye , teşekkür ederim . Ot ilacı konusunda hangi ilaçları önerirsiniz ? Bazı ilaçlar bitkinin büyümesini yavaşlatıyor ve kötü etkiliyor .
 
  • Beğen
Tepkiler: yasinorhan10
Atlantis star, corteva tarzec, sygenta bagiera günün sakin saatlerinde ve kışın sıcaklığın yüksek olduğu zamanda ot ilacı ve yayıcı yapıştırıcı dan baska bir şey eklemeden sade sekilde atmanızı tavsiye ederim
Alacağım yerde Mustang , Cutteng , Corvette gibi ürünler var . Bunlar ile beraber Axial kullanmayıı düşünüyordum fakat sarartma yapma ihtimali varmş . Siz ne tavsiye edersiniz ? Yorumunuz için teşekkürler :)
 

Benzer Konular