![www.trthaber.com](https://trthaberstatic.cdn.wp.trt.com.tr/resimler/2108000/ibrahim-yumakli-aa-2108066.jpg)
Bakan Yumaklı, şeker pancarı alım fiyatını açıkladı
Tarım ve Orman Bakarı İbrahim Yumaklı, şeker pancarı alım fiyatını kota tamamlama primi dahil ton başına bin 855 lira olarak açıkladı.
![www.trthaber.com](https://trthaberstatic.cdn.wp.trt.com.tr/static/images/trt-haber-kare-logo-144x144.png)
bereketli olsun ...tahmini dekar veriminiz ne kadarSulu arazi evet .artezyen ile sulama yaptık.pazarlama olayı biraz nasip isi pazarcilar ile diyalog içinde olmak gerekiyor.
Fatih bey domates çok ilginç bir bitki.Yedi -sekiz yıl önceydi, kış vakti yazdan kalmış musambalarin altında,dulda ve güneş almış domatesler buldum.Ot her yanını basmış, toprak hiç su almamış kupkuru.O domateslerden 10 kg kadar allı yeşilli topladım.Gecen yil ise özellikle 4 baran kadar ektim,suladım baktım. Çiçek döksün diye neler yapmadim.Dediler ki hamur mayası sulandir sık ama nafile.Nuh der peygamber demez.beni pert etti diyebilirim.Biber patlıcan candır, domates boş heyecandır ...Bugün yürüyüş yaparken ............ Kurumun loglarının taşması sonucu pis suların içinde gelen domates tohumların doğal olarak kendi kendine büyüdüğünü gördüm.
Muhtemelen AĞUSTOS 2023 ayının sonlarına doğru yağan yağmur su ve sellerin giderleri tıkaması sonucu taşmış olabileceğini düşünürken;
Kayaların arasındaki derede ne bir toprak hazırlığı ne bir çapalama ve ne bir ilaçlama yapılmadığı resimde de anlaşılıyor. Logar kapağının içinde su göründüğüne bakmayın, domateslerin toprakla temas ettiği yer kuru ve çok sert, üstelik fidanların arasında turşuya konacak kadar yeşil yeşil domateslerde var.
2 gün önce gidip yerinde inceledim yazmayı unuttum.Selamın aleyküm arkadaşlar römork alacaktık Konya'da tır dorselerini römorka çeviren bi işletme var. Bi 20-30 dorse teslim etmiş etrafınızda alan, kullanan,memnun olan/olmayan kardeşlerimiz var mı bi sormak istedim.Ekli dosyayı görüntüle 77507
Ekli dosyayı görüntüle 77508
5buçuk km ile söktüğümüz yerlerde pancar kuyruklarında firemiz var, söküm sonrası yerini pullukla devirince söküm hatasını gördük.Pancar söküme devam ediyoruz
Otomatik dümenleme ve söküm makinesi uyumu mükemmel oldu
Tahmini verimimiz dekarda 9 tondan fazla
Söküm hızımız 5buçuk km
1000 pancarda ortalama 3 tane tarlada kalıyor.çok verimli çalışma oluyor
bereketli olsun...parsel büyüklüğünüz ne kadar?Bugün günlerden ropa
Verimimiz bölgemiz için rekor düzeyde
10,5 ton verim, polar yaklaşık 16 geliyor
Dekarda tonXpolar=150 seviyesini yakalamak hayallerimizdeki verimdir.
Tohumumuz ithal danicia, sıra üzeri mesafemiz 20cm
Bereketli olsun, kolay gelsin.Tohum yatağı hazırlıyoruzEkli dosyayı görüntüle 77737
Allah kolaylık versin.Pancara söküm tavını oluşturmak için son su, nasip olursa Kasımın ilk haftası gibi söküm yapmayı planlıyoruz.
Hayırlı olsun.Hayırlısı ile yeni traktörümüz bugün geldi
Saol hocam teşekkürler daha iyileri sizin olsun durumlar iyi olmaya çalışıyo hocam depremler arada oluyo alıştık onadaBereketli olsun, kolay gelsin.
Allah kolaylık versin.
Hayırlı olsun.
Allah kaza bela vermeden kullanmak nasip etsin.
Durumlar nasıl?
Slaj biçen traktör senin kayınbiraderin ikinci el aldığı traktörmü abi nasıl memmunmu traktördenBu gun mısır silaji yaptik.herkese kolay gelsin
TikTok - Make Your Day
vm.tiktok.com