Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Selamlar,
Elibol beni şaşırtmaya devam ediyor..
Ekli dosyayı görüntüle 76857

Kranktaki kamayı sıyırmış, yaba boğazda kalınca piston vurdu. Sökerken sente bozulmasın diye her yeri işaretleyip söktüm, aynı şekilde taktım, yine de kaymış, iğneleri kırdı 🥲
Volanı tutan civata gevşeyip düşmüş, volan öne gelip şafta iz yapmış, sekmanlı olsa daha iyi olurdu. Geri takarken sıvı conta sürdüm Loctite kalmamış 😁
Galiba yoncaları sulamaya vaktimiz olmayacak, makinayı temizleyip parka çektim.
Geçmiş olsun balya makinası dert makınası
Benimde gaga ucu kırıldı bugun parca geldi yarın toparlıycam

IMG_20230813_134326.jpg

Deneme amacıyla dayımın 168 le ön jant lastiği değiştik. Hoşuna giderse aynı şekilde ona da aynılarından takacağız

Resimler ve ekler

• IMG_20230813_142202.jpg
    IMG_20230813_142202.jpg
    571.4 KB · Görüntüleme: 50
Ekilecek ürün için 5 dönümlük yere goble geçtik toprak beton gibiydi çıkan kesekleri sulayıp yumuşayınca ekim yapacagız toprak nemini kaybetmeden kesekler ortalama 2 yetişkin insan yumrugu büyüklüğünde sürüm yapmayı deneseydik eger ne motor gidebilirdi gitsede 2 katı yakıt tüketirdi fikrimce rahat çektigi goble bile çok tuttu bu sefer traktörü
IMG_5285.png

Resimler ve ekler

• IMG_5282.png
    IMG_5282.png
    516.7 KB · Görüntüleme: 52
Ekilecek ürün için 5 dönümlük yere goble geçtik toprak beton gibiydi çıkan kesekleri sulayıp yumuşayınca ekim yapacagız toprak nemini kaybetmeden kesekler ortalama 2 yetişkin insan yumrugu büyüklüğünde sürüm yapmayı deneseydik eger ne motor gidebilirdi gitsede 2 katı yakıt tüketirdi fikrimce rahat çektigi goble bile çok tuttu bu sefer traktörü Ekli dosyayı görüntüle 76917
kolay gelsin motor nedir?

78 beygir küçük gelmiyor mu o goble için ?
O yerine göre çok degişen bi durum bence çapı bu kadar açık degilken toprak daha tavlı oldugu zamanlar 17 km hızla aynı gobleyi çekiyor ama çap en son ayarda yer sert olunca 7-8 km hızla anca çekiyor güç olarak degilde agırlık olarak eksik kalıyor bence çok sekiyor günde 90 dönüm yeri rahat işliyor yinede.. :)

• Beğen
Tepkiler: The_Hoca

O yerine göre çok degişen bi durum bence çapı bu kadar açık degilken toprak daha tavlı oldugu zamanlar 17 km hızla aynı gobleyi çekiyor ama çap en son ayarda yer sert olunca 7-8 km hızla anca çekiyor güç olarak degilde agırlık olarak eksik kalıyor bence çok sekiyor günde 90 dönüm yeri rahat işliyor yinede.. :)
kaç yıldır sizde motor ? motor hakkında bir kaç sorum olacak özelden iletişim numarası alabilir mıyım?

o şekil çok sektirerek kullanırsanız traktörün dişlileri dökülür.