Bizde de benzer durum var.Geçen senede bu zamanlar böyle yağmıştı.Soğuk vurdu, kardeşleme randımanlı olmamıştı.Bizim yan köyden resim geldi durum bu nolur bilmiyorum
Geçen sene böyle olmadıydı sankş gardaşım bu sene yağış iyi olacak inşallahBizde de benzer durum var.Geçen senede buz zamanlar böyle yağmıştı.Soğuk vurdu, kardeşleme randımanlı olmamıştı.
Oldu oldu iyi hatırla.Geçen sene böyle olmadıydı sankş gardaşım bu sene yağış iyi olacak inşallah
Maşallah Çok emek vermiş masraf etmişsiniz. Toprağın verimi mutlaka artmış olmalı. O tarlada bir de su olsaydı ne güzel olurdu. Sonraki Derin sürümde bu kadar taş çıkmaz herhalde.Köyün adı bile Taşlıgeçit
Büyüyen taş da derler, kireç gibi bir taş bunlar. Yüksek ph lı topraklarda oluyormuş, taşın etrafındaki toprak zamanla taşlaşıyor, taş büyüyor. Biz bunları kırsaydık herhalde tüm tarla taş keserdi Sizin taşlar da bunlardan gibime geliyor. Kırmak ters etki yapabilir.
Bu da deneme yaptığımız video.
Abla drone ile bir çekim yapacağım, o kadar çok taş var ki anlatamam. Babam da diyor, para edecek bir şey olsa bu kadar çok çıkmazdı
Bir parmak kalınlığında çatıya kar yağdı.Geçen sene böyle olmadıydı sanki gardaşım bu sene yağış iyi olacak inşallah
Cemal Sakarya da Bi tane değişik bi 165 lik vardı baktın mı galerilere 225 yazmıştı sahibindene bende attım bizim 165 liği 275 yazdım dur bakalım nolacakTraktor gördümü dayanamıyorum
Sakarya bilecik yolu
New Holland T7.270 T7.165s
Ekli dosyayı görüntüle 74834
Gec gittik remork aldik dondük hic gezmedik zaten aleacele olduCemal Sakarya da Bi tane değişik bi 165 lik vardı baktın mı galerilere 225 yazmıştı sahibindene bende attım bizim 165 liği 275 yazdım dur bakalım nolacak
Geçmiş olsun buğdaylar da zarar var mı bizde de meyveler gitti buğdaylar da azda olsa var don zararı
Teşekkür ederim 1 haftadir köye gitmiyordum bugün gittim ama bugdaylar sapsarı olmuş hem aşıri yağiş hemde 2 gecedir don vardıGeçmiş olsun buğdaylar da zarar var mı bizde de meyveler gitti buğdaylar da azda olsa var don zararı
Kardeş bizim burda Alan marka garantili satılan kaplama var,ben 1,5 yil önce 285 e taktırdım.Başta bayağı bir tedirgindim ama şimdi gayet memnunum.Cevremden marka lastik kullananlarda bile ya alete taktirmis,örselemis yada traktörü asiri zorlayip lastigi hırpalamış genelde kullanici hatali lastikler görüyorum. Ben dikkat ediyorum lastik kullanımına...Geçtiğimiz pazar günü tarlada traktörün arka tekeri yardik malesef Ilgazdaki ustamiz tekere get diye bi parça koydu o gün için tarlalarin işini halletmiştik çarşamba günü kastamonuya içinin kapanması için gitti bugün tekeri aldık geldik. Gitmişken fiyatta sordum Kaplama radial 380 85 R 28 ölçüsünde iki lastik için 10 bin 300 TL aynı ölçüde şambrelli için 7bin 500 TL dedi. (Daha önce kaplama lastik kullanan abilerim varsa bi tecrübesinden yararlanmak isterim.)
Dönüşte Ilgaz tünelini değil dağ yolunu kullandım yol temiz ama çok güzel kar yağmış