Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Mandallı gres pompa ucu
Daha önce jaklı olanından aldım
Buna göre cok kulanişsızdi hic kullanamadım
Dar alqnlarda kullanilmıyordu
Bu modelinden kullanan arkadaslar varmi
Kullanımı nasıl bunlarin fiayt 390 tl

Ekli dosyayı görüntüle 73584Ekli dosyayı görüntüle 73585
Markası nedir abi bunun? Hiçbir yerde bulamadım bu fiyata. Pressol var ona da bin küsür lira diyolar. Her yıl 2 kez uç değiştiriyorum bundan taksam daha ucuza gelecek

İlaç Makinesi regülatörün dökümünü patlattı, Yenisini aldım takacağım ama basınç mandalını kaldırdığımda 1. kademede kalıyor normalde boşalması lazım. Sanırım imal aşamasında basınç somununu çok sıkmışlar, bunu nasıl gevşetebilirim resim temsili
24092013153728.jpeg

İlaç Makinesi regülatörün dökümünü patlattı, Yenisini aldım takacağım ama basınç mandalını kaldırdığımda 1. kademede kalıyor normalde boşalması lazım. Sanırım imal aşamasında basınç somununu çok sıkmışlar, bunu nasıl gevşetebilirim resim temsili
24092013153728.jpeg
Saat yönünün tersine somunlar gevşer, şayet ters somun takılı değilse.
İlaçlama yaparken karıştırıcıyı açık olarak kullanırsanız, mandal 1. dişte en dıştaki, genelde yeterli oluyor.
Kol genişliği, 9 metre olan modeli kullanıyoruz.

Saat yönünün tersine somunlar gevşer, şayet ters somun takılı değilse.
İlaçlama yaparken karıştırıcıyı açık olarak kullanırsanız, mandal 1. dişte en dıştaki, genelde yeterli oluyor.
Kol genişliği, 9 metre olan modeli kullanıyoruz.
Hocam somun aşırı sıkılmış mandalı kaldırınca da olsa gevşetemiyoruz normalde mandalı kaldırınca tüm aksamın gevşemesi gerekiyor, biraz kaba kuvvetle somunu gevşetmeyi denesek baskı zarar görür mü?

Bugünkü iş toprak analiziydi
Araştırma enstitüsüne verdiğim numunelerin analiz sonuçlarını aldım
Topraklarımız potasyumca zengin olduğu için potasyum içeren 15.15.15 gübresini devre dışı bırakıyoruz. Taban gübresi olarak 20.20.0 ya da 18.46.0 gübreleri kullanacağım.
Kireç oranımız fazla çıktı. Kireç çinko demir molibden gibi mikro elementleri bağlıyor, yaprak besleme uygulamalarına çalışmak lazım. Kireçten dolayı kalsiyum içeren CAN gübresini de devre dışı bırakıyoruz.Can gübresi, buğday üst gübrelemede başlıca kullandığımız gübredir.üst gübreleme de azot kaynağı olarak AS veya ÜRE gübreleri kullanacağım.
Topraklarım bazik(sabun gibi) çıktı.ph'ı 7 seviyelerine indirmek için kükürtlü gübre uygulamalarını ne şekilde yapabileceğimi değerlendireceğim. AS gübresi kullanmaya ağırlık vermeyi planlıyorum.ayrıca toprakta organik madde de bazikliği engelliyor.anızları toprağa karıştırmak lazım.

Resimler ve ekler

• IMG_20230113_224331.jpg
    IMG_20230113_224331.jpg
    164.5 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Bugünkü iş toprak analiziydi
Araştırma enstitüsüne verdiğim numunelerin analiz sonuçlarını aldım
Topraklarımız potasyumca zengin olduğu için potasyum içeren 15.15.15 gübresini devre dışı bırakıyoruz. Taban gübresi olarak 20.20.0 ya da 18.46.0 gübreleri kullanacağım.
Kireç oranımız fazla çıktı. Kireç çinko demir molibden gibi mikro elementleri bağlıyor, yaprak besleme uygulamalarına çalışmak lazım. Kireçten dolayı kalsiyum içeren CAN gübresini de devre dışı bırakıyoruz.Can gübresi, buğday üst gübrelemede başlıca kullandığımız gübredir.üst gübreleme de azot kaynağı olarak AS veya ÜRE gübreleri kullanacağım.
Topraklarım bazik(sabun gibi) çıktı.ph'ı 7 seviyelerine indirmek için kükürtlü gübre uygulamalarını ne şekilde yapabileceğimi değerlendireceğim. AS gübresi kullanmaya ağırlık vermeyi planlıyorum.ayrıca toprakta organik madde de bazikliği engelliyor.anızları toprağa karıştırmak lazım.
Helal olsun her çiftçi sizin gibi toprak analizi bilgisine sahip olmalı türk çiftçiliğinin gelişmesi adına. Analizi nerede yaptırdınız ?