Kolay gelsin yunus maşallahHayırlı sabahlar cümleten
Sabah 5 TE yoncayı çevirdim.
Yavaş yavaş elim alışıyor sanki
İlk biçtiğim ve çevirdiğim yoncaya nazaran baya düzeltmişim kendimi
EyvAllah abi sağolasınKolay gelsin yunus maşallah
Kolay gelsin ufuk.Nohudu naptın biçtirdin mı?Tohumluk arpa eletiyorum az kaldı bitsin daha 30 km yol var gidilecek
Yok daha gardaşım yarın aşağıda ıkı tarla var yarın gelirse bitireceğim bugun ceritkalesinden biri geldi elemeye 150 dekardan 2 ton çıkmış çok kötü biz iyi zannediyoruz ama dur bakalım rabbim ne verecekKolay gelsin ufuk.Nohudu naptın biçtirdin mı?
Çok kötü, 20-30kg ları gördük dekarda.Seneye ekmeyiz büyük ihtimal.Yok daha gardaşım yarın aşağıda ıkı tarla var yarın gelirse bitireceğim bugun ceritkalesinden biri geldi elemeye 150 dekardan 2 ton çıkmış çok kötü biz iyi zannediyoruz ama dur bakalım rabbim ne verecek
Hastalıktan dolayı mı yoksa kuraklıktan dolayı miÇok kötü, 20-30kg ları gördük dekarda.Seneye ekmeyiz büyük ihtimal.
Verimler cok düşük o yüzden sordum zaten 20 kg tohum atıyoruz kuraklık mi hastalik miHastalıktan dolayı mı yoksa kuraklıktan dolayı mi
Kuraklık ve sıcak rüzgarlar diyebilirim.Verimler cok düşük o yüzden sordum zaten 20 kg tohum atıyoruz kuraklık mi hastalik mi
O iş bitti artık bizimki çok güzeldi ama bilmiyorum herkes aynı diyor anlaşıldı eski usule döneceğiz Bi sene nadas öbür sene buğday az önce kağıtlara baktım nadas yer kurakta olsa bişeyler yapıyor geçensene 600 kg tohumluk pandia almıştık bu sene 5 ton çıkmış çok kötü değil anız veya nohut olursa çok üzüyor adamı bu sene eğer bir yağmur yağsaydı zamanında bizim tarlalar çoşardıÇok kötü, 20-30kg ları gördük dekarda.Seneye ekmeyiz büyük ihtimal.
Maalesef bizim buralarda işler zorlaşıyor.O iş bitti artık bizimki çok güzeldi ama bilmiyorum herkes aynı diyor anlaşıldı eski usule döneceğiz Bi sene nadas öbür sene buğday az önce kağıtlara baktım nadas yer kurakta olsa bişeyler yapıyor geçensene 600 kg tohumluk pandia almıştık bu sene 5 ton çıkmış çok kötü değil anız veya nohut olursa çok üzüyor adamı bu sene eğer bir yağmur yağsaydı zamanında bizim tarlalar çoşardı
Aynen anadoluya farklı bir dokunuş yapılmalı ama nasıl bilmiyorumMaalesef bizim buralarda işler zorlaşıyor.
Ekmiyceksin ciftcinin kıymetini anlayacaklar şaka gibi ulke olduk gecen seneki fiyata karpuz sattık şükür ettik masraf 2 katına cıkmişkenUğraşırken fena değil bu tarla bir akrabanın Dı kiraladık yanı da bizim şu anda 50 dekarı geçti sayılır ama gel gelelim hasat zamanı olunca moral bozuluyor en neşeli olmamız gereken zaman da dün arpa 2230 lira daha geçen gün 2500 Dü emanete koysan gübre alınacak tonu kaç para olmuş satsan yarın geri yükselecek zoruna gıdıyor gerçekten bir yerlerde hata var ama nerede
Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış ; durumu ortaya çıkar öyle bir durumda.Ekmiyceksin ciftcinin kıymetini anlayacaklar şaka gibi ulke olduk gecen seneki fiyata karpuz sattık şükür ettik masraf 2 katına cıkmişken
Abi hepsini deniyor çiftci nohut bizim iyi ama daha biçtirmedik hiç belli olmaz bazı arkadaşların 20 kg çıkmış sulular belki deneyebilirdi eğer bu sene kışın çok kar yağmazsa içme yede su bulamayız bırak tarlayıDepolayabilecegin, yavas yavas satabilecegin mal yapmak lazim, kuru fasulye , nohut, mercimek...