Geçen yıl hangi yaprak gübresini kullandınız?
Markalarını tam bilmiyorum ama dekara 100-200 ml atılan şeyin 1000 metre kare mahsüle yararı olduğunj düşünmüyorum
Geçen yıl hangi yaprak gübresini kullandınız?
Ne attığınıza bağlı mesela 100 gram edta ile șelatlanmıș çinkonun içinde 15 gram civarlarında saf çinko bulunur.Bu 15 gram çinko ihtiyacınızı karşılayacaktır.Edta çinko 100 gram + 100-150 gram üre+deniz yosunu atarsanız farkı görürsünüz.Deniz yosunu katıysa da/80-100 gram sıvıysa 250 ml atmanız yeterli olacaktır.Tarlanızın yarısına deneyip görebilirsiniz.Ayrıca markadan markaya da çok farklılıklar olabiliyor.Yerli firmalarımızın bir çoğu tek hedef olarak kar amaçladığı için ortaya çiftçiyi memnun etmeyen gübreler ortaya çıkıyor.Daha az maliyetli olsun derseniz çinko kaynağı olarak çinko sülfatta kullanabilirsiniz.Azot kaynağı olarak zaten üreyi söyledim.Bitkiyi stresten uzak tutmak ve gelişimini ilerletmek için deniz yosunu yerine daha az maliyetli aminoasitler kullanabilirsiniz.Hem maliyeti düşük olur hemde denemiş olursunuzMarkalarını tam bilmiyorum ama dekara 100-200 ml atılan şeyin 1000 metre kare mahsüle yararı olduğunj düşünmüyorum
Jipsi neden attınız25 kg atıldı ege gübre 20.20.0 32 kükürtlü
Ne attığınıza bağlı mesela 100 gram edta ile șelatlanmıș çinkonun içinde 15 gram civarlarında saf çinko bulunur.Bu 15 gram çinko ihtiyacınızı karşılayacaktır.Edta çinko 100 gram + 100-150 gram üre+deniz yosunu atarsanız farkı görürsünüz.Deniz yosunu katıysa da/80-100 gram sıvıysa 250 ml atmanız yeterli olacaktır.Tarlanızın yarısına deneyip görebilirsiniz.Ayrıca markadan markaya da çok farklılıklar olabiliyor.Yerli firmalarımızın bir çoğu tek hedef olarak kar amaçladığı için ortaya çiftçiyi memnun etmeyen gübreler ortaya çıkıyor.Daha az maliyetli olsun derseniz çinko kaynağı olarak çinko sülfatta kullanabilirsiniz.Azot kaynağı olarak zaten üreyi söyledim.Bitkiyi stresten uzak tutmak ve gelişimini ilerletmek için deniz yosunu yerine daha az maliyetli aminoasitler kullanabilirsiniz.Hem maliyeti düşük olur hemde denemiş olursunuz
güçlü traktöründe kötü yanı bu kırıp kıparıyoAçik ahırı temizlerken ufak bi kaza
![]()
![]()
![]()
rahmetli büyük adammış.[emoji2]Rahmetlik dedemin bi lafi vardi aklima o geldi şimdi Oğlum Demirden S..k olsa dayanmaz nasi kullaniyonuz oyle diye
Denizi yosunu olarak doktor tarsanin proton isimli deniz yosununu kullanabilirsiniz.400 gramlık ambalajı 30 tl civarı 5 dekara atabilirsiniz.Edta çinko aynı sekilde doktor tarsanin veya başka bir güvenilir marka olabilir.İllaki edta olacak değil normal çinko sülfatta kullanabilirsiniz.İkisinin dekar maliyeti 8 tl civarı olur.Fosfor eksikliği havaların ısınmasıyla düzelmezse biraz map ilave edebilirsiniz.Ayrıca jips uyguladiginizi yazmışsınız.Ph yüksekliğinden dolayımı uyguladınızÜretim konusunda yeniliğr açık biriyim geçen srne yaprak gübresini de denedim aminoasiti de fark olmadı.
Sizin dediğiniz çinkonun ve deniz yosununun marka/ dekar maliyeti nedir
Jips uygulama sebebinizi ph düşüklüğünden dolayımı diye soracaktim yanlış yazdım kusura bakmayınDenizi yosunu olarak doktor tarsanin proton isimli deniz yosununu kullanabilirsiniz.400 gramlık ambalajı 30 tl civarı 5 dekara atabilirsiniz.Edta çinko aynı sekilde doktor tarsanin veya başka bir güvenilir marka olabilir.İllaki edta olacak değil normal çinko sülfatta kullanabilirsiniz.İkisinin dekar maliyeti 8 tl civarı olur.Fosfor eksikliği havaların ısınmasıyla düzelmezse biraz map ilave edebilirsiniz.Ayrıca jips uyguladiginizi yazmışsınız.Ph yüksekliğinden dolayımı uyguladınız
![]()
gece yarısına kadar benim uğraştıran robot.
sen enişle meşkulsün ustamİlhan Kolaygelsin meslektaşız isimiz cook zor
sen enişle meşkulsün ustam
makinanın tipine bakınca ağır sanayi adını hak etmiş diyor insan.Bn de bir makina firmasında montaj ve bakımciyim bizim agir sanai reduktorleri çimento demircilik vs![]()
Ne iş.. [emoji6]