tonu ne kadar kaça aldınız
Hayırlı olsun
Tonu 2000de benim surekli mazotu gubreyi herseyi aldigim yer oldugu icin biraz ikram ettitonu ne kadar kaça aldınız
Yağmuru yiyince düzelir birde gubre atın. Bizim burda kelle çıkardı buğdaylar 4 gündür çok iyi yağışlı geçiyorBi tur atam dedim gerisin geri kaçıverdim...sonu hayır olur inş Ekli dosyayı görüntüle 59667Ekli dosyayı görüntüle 59664Ekli dosyayı görüntüle 59666
Parti degil ben sadece latife yaptim üstad.diger üretim konusuna gelince dediginizde sonuna kadar haklisiniz,bu şartlarda sanirim uygulanmak istenende bu,baksaniza koylerde kimse kalmadi,kalanlarda hep kel kör hesabı,dostum kısacası işin özü * Üretmeyen toplum yok olmaya mahkumdur*
Aynen ustam cok dogru soyluyorsun.bazi insanlarda şöyle bir algı var adam bosver köydeki insan ne yapacak onunla bununla diye.halbuki sehirde hayatını idame ettiren kişi ihtiyaclarini nasil kendine gore duzenliyor ise,bizim yaşam alanimizda köy ve biz burada hayatimizi surduruyoruz ve bizde teknolojinin ve cagimizin verdigi nimetlerden butcemiz dahilinde yararlanmak ve refah icerisinde yaşamak en dogal hakkimiz..işte bazı düşünceler tarafindan hakir görülüyor.Biliyorum.zaten ben de herhangi bir tarafı kastetmedim.Kırsal yerde üretim yapanların konforu kenttekinin aynı olamasa bile çok düşük olmamalıdır.Her köye doğalgaz gidecek değil elbette ama temel yaşam ihtiyaçlarını teminde uçurum olursa ,kimse kırsal tarım üretiminin artmasını beklemesin.Avrupanın köyleri şehirden farksız.Bu durumda yeterli gelirde elde ettikten sonra kişi niye kente gelip macera arasın.
Artmış mı abide 2 bin ikramlı aldım dedin bu arada hayırlı olsunTonu 2000de benim surekli mazotu gubreyi herseyi aldigim yer oldugu icin biraz ikram etti
Walla fiyatlar gunu gununu tutmuyor usta 1930dan oldu pazarligimizArtmış mı abide 2 bin ikramlı aldım dedin bu arada hayırlı olsun
Bizim dediklerimizi sen yazmisin zaten ustaTeknolojinkn nimetlerj neler, nelerin gelmesini ve faydalanilmasini istiyorsunuz, ornek verirmisiniz lutfen.
Telefon, internet, yol, araba, market gibi seyler var, geri kalanlari ornek yazarsaniz daha iyi anlasilir.
Çok iyi yapmış sınız abi sende ileri görüşlü ve aydın birine benziyorsunMazot gübre paraları yatmadı..El mahkum çiftçi bank olan hanıma müracaat ettim..
biraz laf dökdükten sonra mazot gübre parası yatınca ödemek kaydı ile ve 1 tane çeyrek altın faiz vermek şartı ile hanımdan borç altın aldım..
Sonrasında sürekli beraber imece usülü çalıştıgımız komşumla birlikte
(komşumda valla bende yetiştiremedım avrattan 4 altın aldım dedi )
traktörlerle giderek 26lık nitrat üst gübrelerimizi aldık..
sonrasında hanımlara telefon ettik güzel bir sofra kurun diye.komşumla birlikte ailecek felekten bir gece çalalım dedik..
Ekli dosyayı görüntüle 59694
Sehirin iyi yani adamin evi arabasi varsa baska derdi yok kazandigini esyaya teknolojiye harciyor. Bizim oylemi yeni ekipman cikmis yok traktor eskidi yok komsu tarla satiliyor kacirmayalim. Alim satim bitmiyor orta boy bir isletmenin 10 sehirli aile kadar serveti vardir ama onlar kadar teknolojiye esyaya para vermiyor. Tarla alcazyaAynen ustam cok dogru soyluyorsun.bazi insanlarda şöyle bir algı var adam bosver köydeki insan ne yapacak onunla bununla diye.halbuki sehirde hayatını idame ettiren kişi ihtiyaclarini nasil kendine gore duzenliyor ise,bizim yaşam alanimizda köy ve biz burada hayatimizi surduruyoruz ve bizde teknolojinin ve cagimizin verdigi nimetlerden butcemiz dahilinde yararlanmak ve refah icerisinde yaşamak en dogal hakkimiz..işte bazı düşünceler tarafindan hakir görülüyor.
dediklerinde haklılık payın var ustam...köydeki insanın masrafının çogu demire gider..bu sene bunu alırsın seneye aletin biri eskir onu alırsın...artık tarla almak köylü için rüya ona yetişemessin..ama köydeki insanda ev için herşeyi almak zorunda.arabanı alırsın.parke yaptırırsın.beyaz eşya tv falan zati onlar mecburi..soba yerine merkezi sistem katı yakıtlı çalışan kalorifer sistemi döşetirsin.hanım bişiy ister çocuk bişiy ister masraf bitmez her iki alandada.aha benim oğlan efenin tableti kırılmış oğlum destek yatınca alayım dedim,kaç haftadır başımın etini yiyor,inan çocuk şuan mazot gübre parasının ne zaman yatacagını benden daha iyi takip ediyor,dediğiniz gibi şuan ben köyde 300 buyuk dönüm yer ekiyorum ve yine dediğiniz gibi büyük paralarla dönüyor bu işler şuan kendim için söylüyorum alet edavat traktör onları katmadan 150-200 bin gibi bir para ile dönüyor çarkım..oda yine dediğiniz gibi 5-6 tane askeri ücrete denk geliyor...işte çarkın dönmesi için girdi maliyetleri yüksek olunca ve birde ürün alamayınca büyük darbe alıyosun..toparlanabilirsen toparlan...Yani çiftçinin işi ücretli çalışan ile aynı degil Allahın merhametine bakar...Sehirin iyi yani adamin evi arabasi varsa baska derdi yok kazandigini esyaya teknolojiye harciyor. Bizim oylemi yeni ekipman cikmis yok traktor eskidi yok komsu tarla satiliyor kacirmayalim. Alim satim bitmiyor orta boy bir isletmenin 10 sehirli aile kadar serveti vardir ama onlar kadar teknolojiye esyaya para vermiyor. Tarla alcazya
Hayirlı olsun sen aldıgın zaman demir 3 tl di simdi 6 tl oldu2020 yılı 25 şubatta ziraat bankası 4yıl ödemeli sabit faiz çiftçi ekipman kredisi aldıgım römork 20500+1640kdv+1250 4yıllık faiz yani yıllık 5850 tl ye konyadan bir firmayla görüşüp istedigim özel ölçülerde istedigim lastik ebatları ile aldıgım römorka köyden bir komşumda yaptırmak istemiş benımkının aynısından benden telefonunu istedi 42bin demişler..1 yıl içerisinde bu kadar fiyat artışı normalmi sizce..Firma sahibi komşuma o adam aldıgında demir kaç liraydı şimdi kaç lira diye yanıt vermiş...
Ekli dosyayı görüntüle 59695
saolasın gardaşım Allah herkeze nasip etsin dediğin gibi diyorum ben bedava almışım 4yıl ödemeli yılda 5850 tl paramıHayirlı olsun sen aldıgın zaman demir 3 tl di simdi 6 tl oldu