Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Sağolasın Ufuk, buğdaylarında tadı yok bizimde tadımız yok iyi bi yağmur gelsede moralimiz düzelse
dediğiniz gibi bugdayların durumunu görünce insanın hiç iş yapası gelmiyor...tarları gezdim her yerde daha topraklar gözüküyor çıkışlar sakat ,kendi kendime dedim bu tarlara nasıl gübre atayım ben şimdi...moraliim bozuldu canım sıkıldı çıktım geldim.

dediğiniz gibi bugdayların durumunu görünce insanın hiç iş yapası gelmiyor...tarları gezdim her yerde daha topraklar gözüküyor çıkışlar sakat ,kendi kendime dedim bu tarlara nasıl gübre atayım ben şimdi...moraliim bozuldu canım sıkıldı çıktım geldim.

Bu seneki ekeceklerimde gübreyi fırfırla önden saçıp mibzerle sonradan ekecem gübre tohumu öldürüyor o yüzden çıkış sakat oluyor buraya 30 kg buğday tohumu kullandım gübre tohumun 8 - 10 kilosunu öldürmüş gibi

Resimler ve ekler

• IMG-20210309-WA0011.jpeg
    IMG-20210309-WA0011.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 20
Bu seneki ekeceklerimde gübreyi fırfırla önden saçıp mibzerle sonradan ekecem gübre tohumu öldürüyor o yüzden çıkış sakat oluyor buraya 30 kg buğday tohumu kullandım gübre tohumun 8 - 10 kilosunu öldürmüş gibi
mibzerle farklı hortumdan dökülen gübrenin tohumu öldürdüğünü sanmıyorum ama olabilirde bu konuda bir bilgim yok..Bende KIZILTAN91 Makarnalık dönüme (1600m2) 40-42kg veriyordum, seyrek oluyor diye bu sene 45-46 ya çıkarttım 1 kasımda ektim...bakalım nasıl olacak ama bu senede sıkıntılı olacak gibi..Benim düşüncem ekinler güz ayında yagmur yagıpta tam randımanlı çıkamadıgı için seyrek oluyor,kaç senedir ekinler güzün çıkmıyor bahar ekini gibi birşey oluyor yani.güzün ektigimiz çıkamayan tohumlarında çogu çürüyor diye düşünüyorum..Yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum...senin fotografında da gördüğüm sizinkide güzden çıkmamış ekin aynı bizimkiler gibi...iklim hava o kadar degiştiki artık 25 senedir yaptıgım işe akıl erdiremez oldum..4-5 sene önce şakalak marka sıfır mibzer almıştım fabrikasyon sini aralıkları 14,5 idi ben sini aralıgını 12,5 olarak istedim seyrek oluyor diye yine yok yine yok...

mibzerle farklı hortumdan dökülen gübrenin tohumu öldürdüğünü sanmıyorum ama olabilirde bu konuda bir bilgim yok..Bende KIZILTAN91 Makarnalık dönüme (1600m2) 40-42kg veriyordum, seyrek oluyor diye bu sene 45-46 ya çıkarttım 1 kasımda ektim...bakalım nasıl olacak ama bu senede sıkıntılı olacak gibi..Benim düşüncem ekinler güz ayında yagmur yagıpta tam randımanlı çıkamadıgı için seyrek oluyor,kaç senedir ekinler güzün çıkmıyor bahar ekini gibi birşey oluyor yani.güzün ektigimiz çıkamayan tohumlarında çogu çürüyor diye düşünüyorum..Yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum...senin fotografında da gördüğüm sizinkide güzden çıkmamış ekin aynı bizimkiler gibi...iklim hava o kadar degiştiki artık 25 senedir yaptıgım işe akıl erdiremez oldum..4-5 sene önce şakalak marka sıfır mibzer almıştım fabrikasyon sini aralıkları 14,5 idi ben sini aralıgını 12,5 olarak istedim seyrek oluyor diye yine yok yine yok...
Balta ayaklılardaki gibi farklı olsa öldürmüyor ama bizim normal mibzerlerde iki ayrı hortumdan inip tek hortumda birleşince öldürüyor ufak alanda deneyip test ettim seneye komple aynı şekil ekim yapacam güzün ekilen tohumlarda çürümemiş olduğu gibi duruyor daha patlamamış bununda yetersiz yağıştan olduğunu düşünüyorum 20 ekimde ekmiştim bende bakalım hasatta nasıl olacak geçen sene kıraçtan verimim 80 - 130 kg arasındaydı 70 dönüm yerden toplamda 6.5 ton mahsul çıktı bunada şükür

Nirdesin gadasını aldığım, benden eski üyesin,daha 96 iletin var.Sizleri daha sık görmek,tecrübelerinizden faydalanmak isteriz.

Bereketli olsun.hep yapmak istediğim şey.
Gelişmelerden haber bekliyoruz. Kimyasal gübreler göre fayda/maliyet/gelişim vb karşılaştırmalar hakkında bilgi verirsen sevinirim. Selametle
Tavuk gübresini kullanım maliyetim Kimyasal gübrelerle ilk yıl için hemen hemen aynı geldi bana. Tavuk gübresi mikro elementler yönünden çok zengin olduğundan tarlaya yaprak gübresi atmıyacağım.
Azot Fosfor potasyum yönünden de zengin oldugundan gelecek yıl tarlaya taban gübresi kullanmayacağım . Üst gübre yi de önümüzdeki yıl 1/3 oranında yani 7kg saf azot azaltacağım.

Evet coktandir giremiyordum tekrar geldim..aklımın erdiklerine naçizane yorum yapiyom..ama sonra bakanlar kızıyor, çiftci akıllı telefon kullanıyor diye gözünün yagını yidiğim🙃🙃
Hiç önemli değil.Bizim partilerle işimiz yok.Bugün şo partiye sövüp sayan zaman geliyor o taraftan makam sahibi oluyor.Dolayısıyla bizim aklımız onların işine ermez.Biz son mohikanlar gibiyiz.Köyde yaşayanlar sonunda (ki ben köyde yaşamayıp köyde üretim yaparak milli gelire katkıda bulunuyorum) '' biz sizin hizmetkarınızmıyız l.n ,bizde şehirde yaşamak istiyoruz,dert mi sizin ekmeğinizin buğdayını üretmek,yediğiniz etin sebebi yemin hammaddesi mısırı üretmek ''dediği anda film kopacak.Bende şehire geleceğim ve buğdayını nerden alırsan al,bana ekmek bulmaya ve satmaya mecbursun dediği anda ne olacak?

Son düzenleme:
Hiç önemli değil.Bizim partilerle işimiz yok.Bugün şo partiye sövüp sayan zaman geliyor o taraftan makam sahibi oluyor.Dolayısıyla bizim aklımız onların işine ermez.Biz son mohikanlar gibiyiz.Köyde yaşayanlar sonunda (ki ben köyde yaşamayıp köyde üretim yaparak milli gelire katkıda bulunuyorum) '' biz sizin hizmetkarınızmıyız l.n ,bizde şehirde yaşamak istiyoruz,dert mi sizin ekmeğinizin buğdayını üretmek,yediğiniz etin sebebi yemin hammaddesi mısırı üretmek ''dediği anda film kopacak.Bende şehire geleceğim ve buğdayını nerden alırsan al,bana ekmek bulmaya ve satmaya mecbursun dediği anda ne olacak?
Parti degil ben sadece latife yaptim üstad.diger üretim konusuna gelince dediginizde sonuna kadar haklisiniz,bu şartlarda sanirim uygulanmak istenende bu,baksaniza koylerde kimse kalmadi,kalanlarda hep kel kör hesabı,dostum kısacası işin özü * Üretmeyen toplum yok olmaya mahkumdur*

Bende bugun cumartesi nöbete gideceğim için korona testi verdim oradan bir tane arkadaşım var forumdan mrtmzrk köyüne onu götürdüm orada biraz sulu tarım yaparmıyım diye düşündüm ondan sonra hızlı başlayıp zarar ederek çıktığım dondurma dolabımı sattım garaja bir kaç gün önce kedi yavrulamış ona bakıyorum biraz mama takviyesi yapıyorum

Resimler ve ekler

• IMG_20210318_115552.jpg
    IMG_20210318_115552.jpg
    197 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20210318_153250.jpg
    IMG_20210318_153250.jpg
    85.4 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20210318_153257.jpg
    IMG_20210318_153257.jpg
    125.9 KB · Görüntüleme: 22