Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Arıza değilde biraz sağlamcılık takıntısı var bende elimden anahtar düşmüyor 😁
Baki kardeşim seni ve sameyle maceralarını merakla takip ediyorum.🤔😁
Same sıfır olsa sen yine biseyler bulursun yapacak. Sanırım titizlikten kaynaklı.explorer serisi çok güzel geliyor bana. İmkan olursa SAME EXPLORER 3 85.
güzel tercih olur.

Resimler ve ekler

• 1611508399964.png
    1611508399964.png
    2.2 MB · Görüntüleme: 7
Baki kardeşim seni ve sameyle maceralarını merakla takip ediyorum.🤔😁
Same sıfır olsa sen yine biseyler bulursun yapacak. Sanırım titizlikten kaynaklı.explorer serisi çok güzel geliyor bana. İmkan olursa SAME EXPLORER 3 85.
güzel tercih olur.

Eyvallah, aynen kafama yatmayınca olmuyor bi kere söküp aklımdaki gibi yapmam gerekiyor 😁😁 , motor çok güzel çekişli ciğer sağlam seri yakıt az tavsiye ederim ufak tefek sorunları oluyor çalışan makina sonuçta ben biraz takıntılıyım uğraşmazsam zevki çıkmıyor el kol mazot yağ olacak 😁😁

Samenin hava alıp stop ettiği yeri buldum kırmızıyla işaretlediğim yere parçacıda contasını bulamazsam sıvı conta süreceğim hava yapmayı unutacak

Arızayı tespit ettikten sonra gübreliği deştim

Resimler ve ekler

• 20210124_221143.jpg
    20210124_221143.jpg
    65.2 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG-20210124-WA0016.jpeg
    IMG-20210124-WA0016.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 22
  • IMG-20210124-WA0018.jpeg
    IMG-20210124-WA0018.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 22
Eyvallah, aynen kafama yatmayınca olmuyor bi kere söküp aklımdaki gibi yapmam gerekiyor 😁😁 , motor çok güzel çekişli ciğer sağlam seri yakıt az tavsiye ederim ufak tefek sorunları oluyor çalışan makina sonuçta ben biraz takıntılıyım uğraşmazsam zevki çıkmıyor el kol mazot yağ olacak 😁😁
Bu konuda sana katılıyorum. Bence de Yenilenen en ufak bir civatanin bile Orjinal olması, bazı işlerde milim boşluk kalmaması, yapılan işin kafama yatması lazim. Ustaya tarif ettiğim gibi yapılmasıni istediğimde o iş öyle olmaz ben ustayım edalarından hiç hoşlanmıyorum.
O yüzden elimde bir motor indirecek kadar alet,takım vardir, ama hâlâ takım toplamaya devam ediyorum.
Deneme yanılma tekniği değil, olabilecek sorunları en kısa yoldan tespiti,parça değişimi değil de tamiri taraftarıyım.(mazot ve yağ strese iyi mi geliyor ne🤔)
Uzar gider...

Mobilyacılığa başlayarak elma kasasından bozma follukları modernleştirdim.OSB levhadan dubleks folluk yaptım.
işinize karışmayayım ama yazın düzenli ilaçlama yapın bit sararsa işiniz zor.o tahtanın her tafaına giriyo kan emici vampirler.yazın börülce zamanı ilgilenemedik.2 günde bir tavuk ölüsü bişeyde yok bi baktık gece biti sarmış,ilaçla bitiremedikte kümesteki bütün follukları meydan ateşiyle cayır cayır yaktık öyle kurtulduk.plastik kasaları üst üste birleştirdik,çıkarıp arada bir tazikli suyla yıkıyoruz oh mis :)

işinize karışmayayım ama yazın düzenli ilaçlama yapın bit sararsa işiniz zor.o tahtanın her tafaına giriyo kan emici vampirler.yazın börülce zamanı ilgilenemedik.2 günde bir tavuk ölüsü bişeyde yok bi baktık gece biti sarmış,ilaçla bitiremedikte kümesteki bütün follukları meydan ateşiyle cayır cayır yaktık öyle kurtulduk.plastik kasaları üst üste birleştirdik,çıkarıp arada bir tazikli suyla yıkıyoruz oh mis :)
Birdaha öyle birşey olursa kümesi hava almayacak şekilde kapatın naylonla içine gazete kağıdı üzerine kükürt koyun 1 kg kadar kolanya ile ıslatın yakın . Naylon etrafını iyice kapatın içerideki havayı dışarı vermesin tavukakar tabi içinde olmayacak naylonu açarken dikkatli olun çıkan gazı solumayın bütün haşere ve böcekler ölecektir

Bu konuda sana katılıyorum. Bence de Yenilenen en ufak bir civatanin bile Orjinal olması, bazı işlerde milim boşluk kalmaması, yapılan işin kafama yatması lazim. Ustaya tarif ettiğim gibi yapılmasıni istediğimde o iş öyle olmaz ben ustayım edalarından hiç hoşlanmıyorum.
O yüzden elimde bir motor indirecek kadar alet,takım vardir, ama hâlâ takım toplamaya devam ediyorum.
Deneme yanılma tekniği değil, olabilecek sorunları en kısa yoldan tespiti,parça değişimi değil de tamiri taraftarıyım.(mazot ve yağ strese iyi mi geliyor ne🤔)
Uzar gider...

Makine gibi değil iş ortağım gibi görüyorum en iyisi en güzeli olması lazım

Aynen mazot yağ gres terapi niyetine 😁😁

Birdaha öyle birşey olursa kümesi hava almayacak şekilde kapatın naylonla içine gazete kağıdı üzerine kükürt koyun 1 kg kadar kolanya ile ıslatın yakın . Naylon etrafını iyice kapatın içerideki havayı dışarı vermesin tavukakar tabi içinde olmayacak naylonu açarken dikkatli olun çıkan gazı solumayın bütün haşere ve böcekler ölecektir
islimleyeceksin yani bitleri emre

Ne demek Filiz hanım.Akıl alıyoruz.Kümesi mayıs ayında ustaya yaptırdımKendimde yapardım ama zaman yetşmedi.Sıfır yapı henüz bitler gelemedi.Hayvanların enselerine iki kere all-tox 2 damla damlattım.Sıkışıklık nedeniyle dublex yaptım.Plastik kasam çok.Bitlenme olursa bende yakar plastiğe geçerim.Hayvanları kuluçkadan ben çıkardığım, koruyucu olarak ilaçladığım ve avlu dışı ortamla temasları olmadığından şimdilik bit problemi yok.

İyi fikir tşk .Bağ nedeniyle 25 kg toz kükürtüm var.Sıvı kükürte geçtiğimden öyle duruyor.İşe yarasın.
İslim le desem anlamazdi
Bende böyle söyledim 😊

Anlardık.Kayısı islimlemesi gibi.