Gecmis olsun Mahmut,orjinali ile degistir kaynak pullukta calismiyo capi kaciyo.Yine yeni yeniden arıza [emoji57]Ekli dosyayı görüntüle 55232Ekli dosyayı görüntüle 55233
Gecmis olsun Cemal abi,Allah beterinden korusunElektirik tesisatının şasi yapmasi sonucu garajda kendisi yandı
Rabbim kimsenin başına vermesin Ekli dosyayı görüntüle 55352Ekli dosyayı görüntüle 55353Ekli dosyayı görüntüle 55354
Kaynak sordukda bu sefer yan tarafından kırılır dediler, orjinale bayağı masrafli olcak aydindan parça+kargo parası falan. Galiba hurdacilara bakicaz ikinci el pulluklardan sökülme varsa öyle hallederiz. Temmuz ayına kadar sürüm işimiz kalmadı AllahtanGecmis olsun Mahmut,orjinali ile degistir kaynak pullukta calismiyo capi kaciyo.
Büyük ihtimalle öyle olmuşO kişi bence ağır ve zor oldugunu bilerek bu remorku götürmüş inşallah sonra o zayıf yerden iyice bükülmez
Hasan oğlan han tarım pulluk bayi bir sor bakalım netten bakta mahmut alpler pulluk bayi baharda bizimkisi 500 TL idi bu iş sana bin lirayı geçerKaynak sordukda bu sefer yan tarafından kırılır dediler, orjinale bayağı masrafli olcak aydindan parça+kargo parası falan. Galiba hurdacilara bakicaz ikinci el pulluklardan sökülme varsa öyle hallederiz. Temmuz ayına kadar sürüm işimiz kalmadı Allahtan
Orjinalin bir sasesi 1000 liranın üzeri tutuyor abi masraflı olcak getirtmek bakalım hayırlısıHasan oğlan han tarım pulluk bayi bir sor bakalım netten bakta mahmut alpler pulluk bayi baharda bizimkisi 500 TL idi bu iş sana bin lirayı geçer
Baki bey öncelikle geçmiş olsun .paylaşımlarını ilğiyle takip eden biri olarak .yazcaklarımıda yanlış anlamada senin gibi nerdeyse traktörü kendi rektefe edebilçek kaniliyette biri nsl olurda mazot filresinin her yada yada en kötü ihtimal iki yağda bir değişmesi gerektini bilemez ona hayret ettim inanki.Tam bir yıl olduydu mazot filitresini değişeli kafasında pompa olan filitre kolay söküldü arkadakiyle bayağı direndi en son rekorları filan tüm söktüm elimdeki parçayı mengeneye takıp filitreyi keskiyle çıkardım
Motoru topladım havasını aldım çalıştırdım at gibi kişniyor gaz tepkimesinde filan bayağı fark oldu , buda böylelikle bir tecrübe oldu 200 saatte bir yenilemek lazımmış bunlarıdaEkli dosyayı görüntüle 55379
6 veya 7 de kalkıyo abi bizimki 11 12 kalkıyodu normalde haklısın ustaya gitmişti o kol çalışmıyodu bi civata varmış hidrolik te o düşmüş onu taktırırken bunuda 5 6 ya ayarlamış bi fark olurmu 5 6 da kalkmasıyla 11 12 de kalkmasıSelamlar
Hassasiyeti ayarlamak için koltuğa yakın olan hassasiyet kolunu yavaş yavaş kaldır taki hidroliği kaldırana kadar hidroliğin kalktığı noktadaki rakama bak (büyük ihtimalle 11 de kalkar) daha sonda hassasiyet milini 2 tur uzat veya kısalt bir dene.
Hassasiyet kolu normalde kaldırdığı konumun daha üstünde kaldırdığı zaman pulluk daha iyi batar.
Geçmiş olsun yaşar bey canın sağolsun .S. Aleyküm arkadaşlar millet kimse almasın diye çeşitli yöntemler kullanırdı takılırdım cebinize falan koyun diye boşuna yapmıyorlarmış. Sürekli köyde değiliz biri götürmüş bu şekilde getirip bırakmış kim olduğunu bilmiyoruz iki taraf ana şaseyi bükmüş bende zincir vurdum.
Cemal geçmiş olsun , üzücü bir durum canın sağolsun.Elektirik tesisatının şasi yapmasi sonucu garajda kendisi yandı
Rabbim kimsenin başına vermesin Ekli dosyayı görüntüle 55352Ekli dosyayı görüntüle 55353Ekli dosyayı görüntüle 55354
Hassasiyet çok aşağıda olur kum topraklarda iyi olur dalma yapmaz ama sert topraklarda kolu nekadar aşağı indirsen de pulluk çok az batar yada batmaz sen yine 11 12 ye ayarla bence6 veya 7 de kalkıyo abi bizimki 11 12 kalkıyodu normalde haklısın ustaya gitmişti o kol çalışmıyodu bi civata varmış hidrolik te o düşmüş onu taktırırken bunuda 5 6 ya ayarlamış bi fark olurmu 5 6 da kalkmasıyla 11 12 de kalkması
Kolay gelsinEkli dosyayı görüntüle 55404
tt55 ile odundayız
Teşekkür ederim dediğiniz gibi ağır yük işi muhtemelen dik yere yanaşıp kaldırdılar kimse görmemiş soruşturdum. Şaseyi ölçtüm 12lik u demir 3.70 metre geliyor. İçime sinmez baharda komple değişecem ısıl işlem görünce eski düzeni kalmaz.Geçmiş olsun yaşar bey canın sağolsun .
seninkine benzer olay benimde başıma geldi . köydeki eski evleri çatı yaptırırken üsteki toprağı remorka baya bi yükledik damperli boşaltmaya oğlum vede dayısı birlikte gitti nsl olsa damerli remork arka kapa acar damperi kaldırıp boşaltırız diye .boşalmaya vardıklarında arka kapağı tam açmamışlar damperi kaldırınca toprak kapa iter acar diye . damperi hafif kaldırınca kapak açılmamış yükde çok fazla olunca aynen sizinki gibi ana şase baya bi yamuldu.
sizinkinide bu şekilde kapak acmadan damperi kaldırma yada aşırı yükten olabilir.
bi ihtimalde her kim aldıysa belkide bu şekile geldini anlamadı bile remorkun.
aslında eve yakın komşularınızdan sorsanız kim götürdüyse gören olmuştur belkide
Teşekkur ederim kardesimGecmis olsun Cemal abi,Allah beterinden korusun
Allah razi olsun abiCemal geçmiş olsun , üzücü bir durum canın sağolsun.
Yıllardır ilk defa böyle birşey başıma geldi tecrübe etmiş oldukKalitesiz filtre kullanılırsa o yüzden olabilir diye düşündüm ama serviste yapmaz öyle bişey heralde.
Hassasiyet ayarını yapmadan önce pulluğun üstüne motorun ağırlık demirlerini bağlıyordum anca o şekil batıyordu kola ayar yapmadan önce ortakolun konumlarını değişerek dene yine olmazsa kola müdahale edersinTt55 traktör orta koldan aliyo hassasiyeti orta deliğe taktım yarın bi alta takmayı düşünüyorum ama traktörle alakali değil bence bugün pulluk hafif sola meyilli duruyodu biraz daha egdim sola battı hassasiyet mili var ordan ayar yapılabilir ama uzatmak mi lazım mili kısaltmakmı onu bilemiyorum bi araştırıp deneyerek yapmak lazım ben hem hassasiyet hem çeki kolunu 0 a alıyorum yani biraz zorlaninca 2 ye 3 e çekiyorum hemen ayarlıyo hassasiyeti.
Sağolasın abi , estağfurullah , kader tecelli edeceği zaman akıl pusar derlerya benimkide o hesapBaki bey öncelikle geçmiş olsun .paylaşımlarını ilğiyle takip eden biri olarak .yazcaklarımıda yanlış anlamada senin gibi nerdeyse traktörü kendi rektefe edebilçek kaniliyette biri nsl olurda mazot filresinin her yada yada en kötü ihtimal iki yağda bir değişmesi gerektini bilemez ona hayret ettim inanki.