Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Bizim buğdaylar geçen gün yağmur yağdı biraz kurtardı kendini cikmaya başladı, akildaki tek soru taşlı yerlere ekilen buğdaylar güzel çıktı yağmur yağmadığı halde toprak olan yerler cikmamisti, umarım sizin oraya da uğrar yağmur

Bizim buğdaylar geçen gün yağmur yağdı biraz kurtardı kendini cikmaya başladı, akildaki tek soru taşlı yerlere ekilen buğdaylar güzel çıktı yağmur yağmadığı halde toprak olan yerler cikmamisti, umarım sizin oraya da uğrar yağmur
Aynen öyle oldu bendede topraktaki çıkmadan taşlı yerdekiler ve beyaz renkli topraktakiler erkenden çıkmıştı ama harman zamanıda oralarda hiç verim olmuyor normal topraktakiler geç çıkıyor ama daha verimli

Bugün yonca yerini sürdük az bi parça kaldı kalanı sabah sürcem 6 yıldır yonca ekiliydi sürmeden önce suladik şükür yağmurda yağdı toprak baya sert pulluğu önce batiramadik sola doğru eğip batirabildik pulluk 10 numara 3 soklu vites genelde 3 takviye 3 veya 4 km hızla sürüm yaptım batmayan yerlerde hassasiyet ve çeki kolu sonda ama yinede pulluk bazı yerlerde çizdi hatta abim pulluğa oturdu ona rağmen bi bölgede batmadı hiç varmı bunun bi formülü [emoji23][emoji23]
IMG_20201217_172950.jpg
IMG_20201217_173001.jpg
IMG_20201217_131759.jpg

Bugün yonca yerini sürdük az bi parça kaldı kalanı sabah sürcem 6 yıldır yonca ekiliydi sürmeden önce suladik şükür yağmurda yağdı toprak baya sert pulluğu önce batiramadik sola doğru eğip batirabildik pulluk 10 numara 3 soklu vites genelde 3 takviye 3 veya 4 km hızla sürüm yaptım batmayan yerlerde hassasiyet ve çeki kolu sonda ama yinede pulluk bazı yerlerde çizdi hatta abim pulluğa oturdu ona rağmen bi bölgede batmadı hiç varmı bunun bi formülü [emoji23][emoji23]Ekli dosyayı görüntüle 55388Ekli dosyayı görüntüle 55389Ekli dosyayı görüntüle 55390
Hassasiyeti biraz körlemen lazım samedede aynı şekildeydi hassasiyeti en son 12'ye kadar indiriyordum diğer kolda sonaca yinede batmıyordu çizip gidiyordu kabinin altından hassasiyet koluna bağlı ayarlı somundan biraz körledim en baba kemik gibi yerde 9'a getirince batıyor 10 - 11 - 12 yapınca sade saplıyor motor yürümez oluyor [emoji23][emoji23] pulluğu kırar yinede geçirir oldu ayardan sonra

Kollar hassasiyeti çeki kolundan alıyorsa hassasiyet ayarına bakmanızı tavsiye ederim , ortakoldan alıyorsa motor tarafı bir alta yada bir üste takıp deneyin

Hassasiyeti biraz körlemen lazım samedede aynı şekildeydi hassasiyeti en son 12'ye kadar indiriyordum diğer kolda sonaca yinede batmıyordu çizip gidiyordu kabinin altından hassasiyet koluna bağlı ayarlı somundan biraz körledim en baba kemik gibi yerde 9'a getirince batıyor 10 - 11 - 12 yapınca sade saplıyor motor yürümez oluyor [emoji23][emoji23] pulluğu kırar yinede geçirir oldu ayardan sonra

Kollar hassasiyeti çeki kolundan alıyorsa hassasiyet ayarına bakmanızı tavsiye ederim , ortakoldan alıyorsa motor tarafı bir alta yada bir üste takıp deneyin
Tt55 traktör orta koldan aliyo hassasiyeti orta deliğe taktım yarın bi alta takmayı düşünüyorum ama traktörle alakali değil bence bugün pulluk hafif sola meyilli duruyodu biraz daha egdim sola battı hassasiyet mili var ordan ayar yapılabilir ama uzatmak mi lazım mili kısaltmakmı onu bilemiyorum bi araştırıp deneyerek yapmak lazım ben hem hassasiyet hem çeki kolunu 0 a alıyorum yani biraz zorlaninca 2 ye 3 e çekiyorum hemen ayarlıyo hassasiyeti.

Nasil makine ile ektiniz sira aralari cok acik duruyor donum kac kg tohum Attiniz cikis guzel duruyor ama cok seyrek gibi gorunuyor fazla kardeslenme icin cinko atarsaniz iyi olur bence

cekilir tip, 14 cm ara buraya
2006bd1ead43758ff156f52debfb8e4b.jpg

dekara 27 kg attik yerine ve cinsine gore 23-27 arasi ektik. cikislar %90 cikti diyebilirim daha yeni cikiyor aslinda. Ovalar yeni cikis yapiyor. Tabanda cinkolu gubre kullandik baharda da yapraktan uygulayacagiz.

cekilir tip, 14 cm ara buraya
2006bd1ead43758ff156f52debfb8e4b.jpg

dekara 27 kg attik yerine ve cinsine gore 23-27 arasi ektik. cikislar %90 cikti diyebilirim daha yeni cikiyor aslinda. Ovalar yeni cikis yapiyor. Tabanda cinkolu gubre kullandik baharda da yapraktan uygulayacagiz.
Fotograftan kaynaklaniyormus yakin cekimmis sanki 30cm ara var gibi duruyor ilk foto da kardeslenme zamani yagmur durumuna gore 10 15 kg ure atarsaniz guzel olur bence

Tt55 traktör orta koldan aliyo hassasiyeti orta deliğe taktım yarın bi alta takmayı düşünüyorum ama traktörle alakali değil bence bugün pulluk hafif sola meyilli duruyodu biraz daha egdim sola battı hassasiyet mili var ordan ayar yapılabilir ama uzatmak mi lazım mili kısaltmakmı onu bilemiyorum bi araştırıp deneyerek yapmak lazım ben hem hassasiyet hem çeki kolunu 0 a alıyorum yani biraz zorlaninca 2 ye 3 e çekiyorum hemen ayarlıyo hassasiyeti.
Selamlar
Hassasiyeti ayarlamak için koltuğa yakın olan hassasiyet kolunu yavaş yavaş kaldır taki hidroliği kaldırana kadar hidroliğin kalktığı noktadaki rakama bak (büyük ihtimalle 11 de kalkar) daha sonda hassasiyet milini 2 tur uzat veya kısalt bir dene.
Hassasiyet kolu normalde kaldırdığı konumun daha üstünde kaldırdığı zaman pulluk daha iyi batar.

Fotograftan kaynaklaniyormus yakin cekimmis sanki 30cm ara var gibi duruyor ilk foto da kardeslenme zamani yagmur durumuna gore 10 15 kg ure atarsaniz guzel olur bence

Hayirlisi onumuz de yagis gozukmuyor. Yagisi 3-4 kez hafif yagmur aldik surum tavi olusmadi ama bugdaylara cok iyi oldu.havalarda sicak normalde kar kis olur buralar ama 9-10 derece hava var. bu durumda atilabilir diye dusunuyorum.