Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Geçmiş olsun Cemal inşallah çok hasar yoktur
Allah razı olsun abi serviste toplandı 35 bin tl masraf oldu
Geçmiş olsun Cemal abi allah korusun üzüldüm
Allah razı olsun
Geçmiş olsun kimin Cemal bu traktör senin ki değil demi
Sağol başkan köyden bi abinin
Geçmiş olsun cemal.
Traktör seninmi.
İnşallah fazla zarar olmamıştır.
Allah razı olsun yusuf abi masraf 35 bin tl

Dün biraz motorla dolaşayım dedim köyden çıktım biraz gittim motor yolda stop etti mazot bitti zannettim depoya çubuk soktum yarısına yakın mazot görünüyordu arkadaşı çağırdım çeke çeke çalıştırdık eve geldim bugün sabah filtreleri söktüm taktım havasını aldım çalıştırdım 20 gaz verdim 30 - 40 saniye çalıştı stop etti çubukla baktığımda yarıya yakın mazot görünüyordu mazotu boşalttım 75 litre mazot çıktı içinden depoyu söktüm yıkadım temizledim yakıt hortumlarını kontrol ettim yarın ilçeye gidip servisten yeni filtreleri alıp takacağım

Başıma ilk defa böyle birşey geldi depodan bir tane bile pislik çıkmadı motor hava yapıp stop ediyor filtrelerden mazot geçmiyor gibi sanki
IMG-20201216-WA0011.jpeg
IMG-20201216-WA0014.jpeg
IMG-20201216-WA0016.jpeg
IMG-20201216-WA0019.jpeg
IMG-20201216-WA0021.jpeg
IMG-20201216-WA0030.jpeg
IMG-20201216-WA0032.jpeg

Dün biraz motorla dolaşayım dedim köyden çıktım biraz gittim motor yolda stop etti mazot bitti zannettim depoya çubuk soktum yarısına yakın mazot görünüyordu arkadaşı çağırdım çeke çeke çalıştırdık eve geldim bugün sabah filtreleri söktüm taktım havasını aldım çalıştırdım 20 gaz verdim 30 - 40 saniye çalıştı stop etti çubukla baktığımda yarıya yakın mazot görünüyordu mazotu boşalttım 75 litre mazot çıktı içinden depoyu söktüm yıkadım temizledim yakıt hortumlarını kontrol ettim yarın ilçeye gidip servisten yeni filtreleri alıp takacağım

Başıma ilk defa böyle birşey geldi depodan bir tane bile pislik çıkmadı motor hava yapıp stop ediyor filtrelerden mazot geçmiyor gibi sanki Ekli dosyayı görüntüle 55367Ekli dosyayı görüntüle 55368Ekli dosyayı görüntüle 55369Ekli dosyayı görüntüle 55370Ekli dosyayı görüntüle 55371Ekli dosyayı görüntüle 55372Ekli dosyayı görüntüle 55373
Abi seninle çok bir samimiyetim yok özür dilerim ama bu ara traktörün sana garezi var galiba kış günü durduk yere sana harcama yaptırıyor

Başıma ilk defa böyle birşey geldi depodan bir tane bile pislik çıkmadı motor hava yapıp stop ediyor filtrelerden mazot geçmiyor gibi sanki Ekli dosyayı görüntüle 55367Ekli dosyayı görüntüle 55368Ekli dosyayı görüntüle 55369Ekli dosyayı görüntüle 55370Ekli dosyayı görüntüle 55371Ekli dosyayı görüntüle 55372Ekli dosyayı görüntüle 55373
İçinde mazot süzeği bulunan cam fanusun üst kapağı don dan dolayı kabartır ve hava alır traktör düzenli çalışmaz bizim deutz agroplus 410 da başımıza geldi servis buldu sizde bi kontrol edin

Ya mozot hortumunda çatlak var ( çatlak olsa akar deme) depoya kompresor ile hava ver bak mazot akar o zaman .
Birşey olmadımı depo rekora plastik hortumun bağlandığı rekor ama onun delikleri de tıkanıyor
İlk sebep filtre olabilir

Geçmiş olsun önemli bişey yoktur umarım depodan mazotu gelmiyor mazot geliyorsa traktör mü çalışmıyor? Filtreleri söküp taktiktan sonra çektirip çalıştırmayı deneseydiniz tekrar

Geçmiş olsun önemli bişey yoktur umarım depodan mazotu gelmiyor mazot geliyorsa traktör mü çalışmıyor? Filtreleri söküp taktiktan sonra çektirip çalıştırmayı deneseydiniz tekrar
Sağolasın, depodan mazot geliyor öndeki filitreyi doldurduktan sonra marşa basıyorum pompayla arkadaki filitrede doluyor çalıştırıyorum motoru yüke vermek için 20 gaz veriyorum 30 - 40 saniye çalışıp stop ediyor filtreden yakıt geçmiyor galiba yakıtı yetiştiremediğinden oluyor galiba sabah yeni filtre alıp gelecem sonucu paylaşırım

Sağolasın, depodan mazot geliyor öndeki filitreyi doldurduktan sonra marşa basıyorum pompayla arkadaki filitrede doluyor çalıştırıyorum motoru yüke vermek için 20 gaz veriyorum 30 - 40 saniye çalışıp stop ediyor filtreden yakıt geçmiyor galiba yakıtı yetiştiremediğinden oluyor galiba sabah yeni filtre alıp gelecem sonucu paylaşırım
tek sorun filtredir değişince düzelir umarım

Taş yüklemiştir başka ne olacak.
Malım seni veripde mi kötü olayım , yoksa vermeyipde mi sözünün teşkil ettiği olay bu oluyor işte .
Valla Emre Taşı bilmem de haddinden fazla yük atıldığı bes belli, şaşe sağa sola eğilebiliyor hadi sağa sola eğdin diyelim de o şekilde nasıl becerdin yazıktır günahtır.
Ben evdeki böyle aleti hacadı hor kullanan adamlara bi kıl olurum sorma sen

Valla Emre Taşı bilmem de haddinden fazla yük atıldığı bes belli, şaşe sağa sola eğilebiliyor hadi sağa sola eğdin diyelim de o şekilde nasıl becerdin yazıktır günahtır.
Ben evdeki böyle aleti hacadı hor kullanan adamlara bi kıl olurum sorma sen
O kişi bence ağır ve zor oldugunu bilerek bu remorku götürmüş inşallah sonra o zayıf yerden iyice bükülmez

Düzeldi mi filtreleri takip, filtreyi demekki çok uzun süredir değişmiyordunuz
Tam bir yıl olduydu mazot filitresini değişeli kafasında pompa olan filitre kolay söküldü arkadakiyle bayağı direndi en son rekorları filan tüm söktüm elimdeki parçayı mengeneye takıp filitreyi keskiyle çıkardım

Motoru topladım havasını aldım çalıştırdım at gibi kişniyor gaz tepkimesinde filan bayağı fark oldu , buda böylelikle bir tecrübe oldu 200 saatte bir yenilemek lazımmış bunlarıda
IMG-20201217-WA0010.jpeg

Tam bir yıl olduydu mazot filitresini değişeli kafasında pompa olan filitre kolay söküldü arkadakiyle bayağı direndi en son rekorları filan tüm söktüm elimdeki parçayı mengeneye takıp filitreyi keskiyle çıkardım

Motoru topladım havasını aldım çalıştırdım at gibi kişniyor gaz tepkimesinde filan bayağı fark oldu , buda böylelikle bir tecrübe oldu 200 saatte bir yenilemek lazımmış bunlarıdaEkli dosyayı görüntüle 55379
baki,
seneye her bahar değiştir. soğuktan mazotun içerisindeki parafin filitreyi tıkıyor, ayrıca mazot içerisindeki su buharı filtreyi şişiriyor. hava yapmasına neden oluyor