Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Kesekli gübreler artık sorun değil.

Ekime devam, hazır bekleyen 30 dekar kalmışken yağmur başladı bıraktık. Fakat sürümü bekleyen ve ekilen yerler için iyi oldu.
20201020_105344.jpg
20201020_101103.jpg

Bugdaylar bulusuyor bu bugday ve tiritikaleleri ektim 3 gun sonra yagmur yagdi mevlam can suyunu verdi ekilen yerlerin merdanesi kaldi sade kalan 150 donum arazi kaldi merdane bittikten sonra tekrar ekim yapilvak sonra pulluk takilip 50 donum daha yer surulup hazirlancak daha sonra sozlesmeli arpa ve yemlik arpalar ekilcek ardindan tav yakalanirsa yulaf yerleri icin yer hazirlanip baharda yulaf ekilecek
20201016_090636.jpg

Hocam bereketli olsun bölge toprak yapısını bilmiyorum ama finolayı 22 den fazla ekme dekara ben 25 ektim çok geliyor hayatımda böyle güzel bie arpa görmedim takipdeyim ben geçen sene ektim çıkan mahsülden tohumluk ayırdım ekeceğim 60 dekar bu sene fırfırla saçarak 25 kg atacağım tohumu gübreyide

Eyvallah abi. Notlarımı kontrol etmem lazım ama 22 civarında denk geldi diye hatırlıyorum. Dünya buğday rekorunun 7kg ile kırıldıldığınjı öğrendiğimden beri artık falza önemsemiyorum. Eski hesaptan ( tarım bakanlığının halen tavsiye ettiği) m2'de 500 tohum hesabında bile tohuma göre bazen 22kg'ların bile fazla sayılacak düzeyde olduğunu görüyorum.

Abi tohumu azaltmak verim demektir kağıt üzerinde lakin önemli olan tohumu azattıktan sonra o toprağa düşen her daneden kardeş yaptırabilmek kardeş yaptıktan sonra o bir embriyodan doğan kardeşleri o saçak köklerle besleyebilmek bunu da yapabilmenin 1. Kuralı topraktaki organik madde miktarından geçer topraktaki organik maddeye göre bitkiler besin alır. Ama şunu söyleyebilirim buğdayda metrekarede 500 dane arpada 400 dane hesabı bizler için uygun olduğunu düşünüyorum ben ve hesaplarımı ona göre yapıyorum