Çok pahalıymış yaww 30 tl keşke az pazarlık etseydiniz [emoji16]İki gün topladık sadece büyükleri, yer bizim değil kiralık sulu, kirası da 30 TL [emoji4]
Çok pahalıymış yaww 30 tl keşke az pazarlık etseydiniz [emoji16]İki gün topladık sadece büyükleri, yer bizim değil kiralık sulu, kirası da 30 TL [emoji4]
Bizim buralar pahalı arkadaş biz dekarı 400den 10 dekar tuttuk, 700 e kadar tutan varBu kira yüzünden Darende ye gelecem hemşerim. Merkeze 20-30 km dekiler sulu tarlalara 150-250 TL istiyorlar
Bir şeyler yapıyoruz işte hazeyn işleri dönüyor aradaOndan sonra bol keseden atıyor işi yoluna koymuş kimse gelmıyor gelemıyor artık yola çivi mi atıyor neyse [emoji1][emoji1][emoji1]
Buradaki patatescide nideli oda ilk sene ben 200 lira verir ne kadar arazi varsa tutarım diyodu bizimkiler biraz parpılamış sonra o araziyi ekmezsin diye [emoji4] oda anlamış .Bizim buralar pahalı arkadaş biz dekarı 400den 10 dekar tuttuk, 700 e kadar tutan var
10 dekara ne ekeceksin ki ben şuan Bi 30 dekar var baraja 500-750 mt civarı istersen sulayabilirsin yani 5 senedir ekilmemiş 100 lira istedi dönüme oda pazarlık yapmadım daha.Bizim buralar pahalı arkadaş biz dekarı 400den 10 dekar tuttuk, 700 e kadar tutan var
Ya Malatyayı gerçekten merak edıyorum tarımdan dolayı zenginleşip galiba sanayiye yönelmişler ondan güzel ekonomi dönüyor10 dekara ne ekeceksin ki ben şuan Bi 30 dekar var baraja 500-750 mt civarı istersen sulayabilirsin yani 5 senedir ekilmemiş 100 lira istedi dönüme oda pazarlık yapmadım daha.
Yunus birde sana ne dıyecektım ya bizim burda devlet bir tokı yaptı 10 bin peşin gerisi taksitle taksitte ev bitince başlıyor 10 bine alanın hepsi taksit başlamadan 60 70 hatta 90 bine devrettiler ben az geç duydum hiç sorma böyle projeler oluyor mu hep sen Bilirsin10 dekara ne ekeceksin ki ben şuan Bi 30 dekar var baraja 500-750 mt civarı istersen sulayabilirsin yani 5 senedir ekilmemiş 100 lira istedi dönüme oda pazarlık yapmadım daha.
Sağolasın ufuk, 11.ayda kuyu kazdırdık Nisan'da kullanmaya başladık su biraz havalı geliyordu 18 metre ilave yaptıkSondaj mı vurdun abi hayırlı olsun
Geçmiş olsun kardeş. Rabbim beterinden korusun.Son romorku yatırdıkEkli dosyayı görüntüle 49684
Kolay gelsin bereketli olsun abi bizde su veriyoruz mısırlar koçan olduYağmurdan önce karık açarak 50kg/da. Ürenizi de verdik.7 gün erken verdik sayılır.Ekli dosyayı görüntüle 49772Ekli dosyayı görüntüle 49773Ekli dosyayı görüntüle 49774
Oluyor abi devam ediyor projeler ama ödeme konusunda yeni sisteme geçtiler ziraatt üzerinden kredi çeker gibi oluyor değişik Bi sistem.Yunus birde sana ne dıyecektım ya bizim burda devlet bir tokı yaptı 10 bin peşin gerisi taksitle taksitte ev bitince başlıyor 10 bine alanın hepsi taksit başlamadan 60 70 hatta 90 bine devrettiler ben az geç duydum hiç sorma böyle projeler oluyor mu hep sen Bilirsin
Kendi tarlalarımızın içerisinde küçük parçalar var birinin 3 dekar birini 2 birinin 1.5 dekar böyle parça parça tarla içinde kalmasın diye tutuyoruz10 dekara ne ekeceksin ki ben şuan Bi 30 dekar var baraja 500-750 mt civarı istersen sulayabilirsin yani 5 senedir ekilmemiş 100 lira istedi dönüme oda pazarlık yapmadım daha.
Çok gittiler malatyaya antebe patates ekmeye şirket olsun normal çiftçiler olsun sen adamını bulmuşun ne güzel bırakma peşiniBuradaki patatescide nideli oda ilk sene ben 200 lira verir ne kadar arazi varsa tutarım diyodu bizimkiler biraz parpılamış sonra o araziyi ekmezsin diye [emoji4] oda anlamış .
Ama iyi adam ortalık karıştırmıyor
Benim tohumu getirdi gübrem yetmedi onu da verdi bende patatesi geri ona satıyorum verdiğini düşüp kalanı veriyor bide ne ekince tarlaya gidiyom ne sokunce herşeyi on numara yapiyo ben sadece su bakım falan yapıyorum .
Erken ekim60 dekar var kök atamıyor, bayağı seyremiş %50 bozmak istemedim belki canlanır diye , evde luna vardı ısladım var yok atacam , bakalım nasıl olcak ilk defa başıma geldi, yurt genelinde acayip hava şart ları sürüyor, hayırlısı , sürüyü gören kurdu görürmüş.
Mayıs 18 ekim, bugün haziran 2 yine hava buz.Erken ekim
Ne güzel yaz gelmiş size,bereketli olsunKolay gelsin bereketli olsun abi bizde su veriyoruz mısırlar koçan oldu
Amin kardeşim teşekkür ederimGeçmiş olsun kardeş. Rabbim beterinden korusun.
Ya alıyor hiç ödeme yapmadan tekrar satıyorlar biz kaçırdık millet voleyı vurdu yunusOluyor abi devam ediyor projeler ama ödeme konusunda yeni sisteme geçtiler ziraatt üzerinden kredi çeker gibi oluyor değişik Bi sistem.
Senin dediğim gibi olanında şöyle söylüyeyim her yıl enflasyon ve efe tüfe ne kadar artıysa ona oranla toki evlerinin fiyatında artıyor. Misal veriyorum 200 bin tl olan Bi daireye 10 bin peşinat verip ödemeye başladığında bitirinceye kadar geçen zamandaki efe tüfe ye ve enflasyona göre 250-300 bin oluyor. Yani ne kadar erken bitirirsen o kadar karlısın