Gece ilaçlaması çok harika oluyor, traktörün ışığı ilaçlanmış yeri gösteriyor kuru toprak bile kendini gösteriyor,Gece iyi görüp yapabiliyorsunuz, biz gündüz zor beceriyoz ilaçlamayıizli ekimden dolayımı gece yapabikiyorsunuz?
Gece ilaçlaması çok harika oluyor, traktörün ışığı ilaçlanmış yeri gösteriyor kuru toprak bile kendini gösteriyor,Gece iyi görüp yapabiliyorsunuz, biz gündüz zor beceriyoz ilaçlamayıizli ekimden dolayımı gece yapabikiyorsunuz?
Yusuf gardaş duba içindeki otu neyi boş verde duba arkasında bi taş gördüm onun bi özelliği varmı bi yazsana .alaskadan son durum,
halen akşam ısınmak için, odun kırıyoruz.
bu arada, dubanın içinde kalan otlar,diğerlerinin 4 katı büyüdü.
erzurumun üzerine DUBA yapmayı düşünüyorum.Ekli dosyayı görüntüle 48899Ekli dosyayı görüntüle 48900
hacım onlar birkaç tane öyle özel yapılmış,Yusuf gardaş duba içindeki otu neyi boş verde duba arkasında bi taş gördüm onun bi özelliği varmı bi yazsana .
Emre kolay gelsin . Caya atılan o şey icin belki denemişimdirde yinede ben yazayım . Şuan cıkış suyu veriyosun galiba . Ben ektiğim senelerde şayet ekim gece kalırda yagış tavını kacırmış olursam ekmeden önce tarlayı yarın ekcek gibi hazırlar ve iki saat su verir tarla tav durumuna gelince hmn ekerdim . Cıkış hatasız vede cok düzenli olurdu. Bu yöntemi denemedinse Allah nsp ederse seneye az bi yerde denemeni tavsiye ederim .Çaya atılan o şeyi suluyoruz Ekli dosyayı görüntüle 48924Ekli dosyayı görüntüle 48925Ekli dosyayı görüntüle 48926
Yusuf gardaş sormamdaki amaç uzun zmn önce bu tipde bi taşı eski zmn yayıklar olurduya çömlekten aynı o biçimde ama aynı böyle taş tarla ikilerken buldum hiç bi anlam veremedim . O yüzden sordumduhacım onlar birkaç tane öyle özel yapılmış,
içleri hafif oyuk,
sürüye giden,köpeklere yal verilirmiş,
diğer zamanlardada su doldurulur,yabani hayvan ve kuşlar içsin diye.
Onları tesadüfen öğrendik abi pancarı ektik tarlanın tavı ne kuru nede cillenmeye yetecek kadar çok değil 20 gün bekle dik çıkmadı bizde suladık gene çıkmadı tohum geçmişti üstüne kürüm çekip ektik 10 günde çıkış yaptıEmre kolay gelsin . Caya atılan o şey icin belki denemişimdirde yinede ben yazayım . Şuan cıkış suyu veriyosun galiba . Ben ektiğim senelerde şayet ekim gece kalırda yagış tavını kacırmış olursam ekmeden önce tarlayı yarın ekcek gibi hazırlar ve iki saat su verir tarla tav durumuna gelince hmn ekerdim . Cıkış hatasız vede cok düzenli olurdu. Bu yöntemi denemedinse Allah nsp ederse seneye az bi yerde denemeni tavsiye ederim .
Kolay gelsin kardeşim iyi çalışmalarCezaevinde 5 gün daha var durum perişan Ekli dosyayı görüntüle 48932
Mapus yata yata biter [emoji4]Cezaevinde 5 gün daha var durum perişan Ekli dosyayı görüntüle 48932
Emre sizin toprak yapısını bilmemde bizim orda . Pancar eger kuruya ekilirse vede üstüne yagmur yagmazsa böyle cıkış suyu vermeylede riskli oluyor bazen su verince kayside baglayıp tüm işler sapa sarıyo . En iyi yöntem su verip ekme işi oluyor hatasız cok güzel cıkış oluyor .Onları tesadüfen öğrendik abi pancarı ektik tarlanın tavı ne kuru nede cillenmeye yetecek kadar çok değil 20 gün bekle dik çıkmadı bizde suladık gene çıkmadı tohum geçmişti üstüne kürüm çekip ektik 10 günde çıkış yaptı
Aslında çıkış iyide biraz yastık başlarında sıkıntı var oda kültüvatör de kümde çok karıştığı için yaşı biraz fazla kaçıyor
Ektikten sonra hiç yağmur yagmadi bende bir su vereyim hoplasin sonra çapa vurur devam ederiz diye düşündüm
Kolay gelsin , Allah yardımcınız oldun Ufuk . Dikkat et kendineCezaevinde 5 gün daha var durum perişan Ekli dosyayı görüntüle 48932
Hayirli nobetler başkanCezaevinde 5 gün daha var durum perişan Ekli dosyayı görüntüle 48932
İş biter ömür biter senin işin bu, köşe yazarı oku kitap oku, bana zaman su gibi akıyor,Cezaevinde 5 gün daha var durum perişan Ekli dosyayı görüntüle 48932
Her Adanalinin gönlünde bir yayla evi yatar,acep ne icinBugun adana Seyhan 1200 konut toki şantiyesi ne geldim akşam yine malatyaya dönecem.
Bu nasıl Bi havadır oturduğun yerde kanter içinde kalıyorsun.
Bu arada burada arpalar buğdaylar sararmış 10 günü bulmadan biçilir [emoji1]
Yusuf abi erzurumdan buraya gel 2 gün kal kaçarak Erzuruma gidersin [emoji1] [emoji1] Ekli dosyayı görüntüle 48944
Adanalı değilim orda iş yaptık Seyhan ve sarıçam da ondan sık sık gelip gidiyordum artık son a yaklaştık bayramdan sonra daire teslimatları yapılacakHer Adanalinin gönlünde bir yayla evi yatar,acep ne icin[emoji6][emoji6][emoji6]
Bu sonbahar sürümüne ekildi toprak kendi yaşı ile çıkardı hiç yağmur yağmadıEmre sizin toprak yapısını bilmemde bizim orda . Pancar eger kuruya ekilirse vede üstüne yagmur yagmazsa böyle cıkış suyu vermeylede riskli oluyor bazen su verince kayside baglayıp tüm işler sapa sarıyo . En iyi yöntem su verip ekme işi oluyor hatasız cok güzel cıkış oluyor .
Emre bizde genelde son güzde sürüp bahara bırakılır . Ekim önceside gerekli ikilemeler yapılıp zamanı geldimi ekilir . Yazcaklarımı sakın yanlış anlama ben pancar işindede en iyi verimi çizelle sürdüğüm yerlerden aldım . Son güzde çizel baharın ikilemde yine ters istikamet çizel ve diğer işlemleri yapıp ektim . Seneye bu yöntemide bi dene tarlanın az bi köşesinde . Sakın ola yazdıklarımı yanlış anlama , ben sadece kendi teçrübemi yazıp paylaştım sen yinede en iyi bildiğin yöntemi uygula .Bu sonbahar sürümüne ekildi toprak kendi yaşı ile çıkardı hiç yağmur yağmadı
İlk baharda sürersen yağmur da yağmaz ise çıkış yapmıyor
Aha fotoğrafı aynı noktadan çektim biri ayakta biri yerde daha küçük olduğu için belli değil 6. Yaprağı atan yerler de var Ekli dosyayı görüntüle 48956Ekli dosyayı görüntüle 48957