Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Hava çok sıcak, acil yağmur lazım ama bu sıcaklardan sonra hayırlı bi yağmur yağar risk büyük
20200512_170912.jpg
20200512_155332.jpg

Allah razı olsun

Yaklaşık 25-26 kglık 25-30 balya çıkıyor

2. Ürün ekeceğim için erken biçiyorum çiçeklenmedini beklesem 30-40 balya çıkar

Bizde arpa balyası yaptırıyoruz ancak arpayı biçtikten sonra kuru sap olarak. Sizce böyle yeşil hali ile başaklanma döneminde biçip balyalamanın besin değerleri olarak bir avantajı var mı? Hayvanlarınız süt verimi olarak fayda görüyor mu bu yeşil biçimden

Bizde arpa balyası yaptırıyoruz ancak arpayı biçtikten sonra kuru sap olarak. Sizce böyle yeşil hali ile başaklanma döneminde biçip balyalamanın besin değerleri olarak bir avantajı var mı? Hayvanlarınız süt verimi olarak fayda görüyor mu bu yeşil biçimden

Bu yeşil biçip kuruttuğumuz arpa otunun süte etkisi çok çok var
Sap saman ile verdiğin fabrika yeminin yarısını ver bununla aynı sütü alırsın inekten hatta fazlasını alırsın
İzle feyz al proğramından görüp ekmiştim 3 yıldır yapıyorum

Arpa otunun faydaları
- döl tutmayı arttırır
- rahat gebelik sağlar
- ikiz doğum ihtimalini arttırır
- rahat doğuma fayda sağlar
- % 10 civarı protein ve vitamin ve faydalı asitler
Hepsi aklımda kalmamış [emoji4]
Hayvancılık yapıyorsanız tavsiye ederim

Bereketli olsun
Çayır biçme makinesi sizinmi
Hidrolik kollarini çok aşağıya indiriyorsunuz bicerken , yanlış
Hem mafsalı bozar hem yerden ot dolanir
Mafsal düz yere paralel duracak , taslar yere değince daha indirmeye gerek yok .
Makinenin ağırlığı traktorde olacak
İsmail abi ben fiğ bicerken 1cm daha nasıl yukarda tutarım diye hesap yapiyom [emoji16]
Hele yulaf bicerken şafta bı dolandımı adamı hayattan soğutur.

Bizim bölgede yağış azlığından otlar boy yapmıyor. Ot sezonu 1 hazirana kadar gecikecek hayırlısı bakalım. Normalde 20 mayısta biçerdik