Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Ooo maşallah, gözün aydın kardeşim, cokçok güzel görünüyorlar, bereketi bol olsun inşallah.
Sağolasın abim Allah razı olsun
Kolay gelsin bereketli olsun maşallah cemal abi karpuz fiyatı şimdi bayağı yüksek diyorlar sizinkiler çıkana kadar pek düşmez umarim fiyat
Tesekkür ederim kardeşim
Bizim cıkınca kadar millet karbuza doyuyor[emoji846]

dağ,taş gezdim bulamadım,
evin önünde karşıma çıktı. :)

herkese bol nasipler.
20200506_140719.jpg

MaşAllah akifim rabbim bereketini vermiş
Bizdede akşam sabaha kadar yağdı şimdi güneş actı arpa buğday yulaf yoncalar suya doydu
Aynen abi. Arpalara dane suyu vermeyebiliriz. Belki yoncalarıda sulamadan biçeriz. Ayçicek ekilen yerde kuş ve kurt zararı vardı. Babam ısrarlarıma rağmen yarın bozdurup tekrar ektirecekti. 10 bin civarı zarar ve 4 günlük kuş kovalama emeğimiz heba olacaktı. Artık istese de bozup ektiremez :))

Aynen abi. Arpalara dane suyu vermeyebiliriz. Belki yoncalarıda sulamadan biçeriz. Ayçicek ekilen yerde kuş ve kurt zararı vardı. Babam ısrarlarıma rağmen yarın bozdurup tekrar ektirecekti. 10 bin civarı zarar ve 4 günlük kuş kovalama emeğimiz heba olacaktı. Artık istese de bozup ektiremez :))
Gecmiş olsun yoncalarda ilk bicim oldumu ben 1 haftaya 2. Bicim yapcam hava durumuna göre

burası geçen yıl ektiğim korunga tarlası,
burayı ekerken,mibzerin gübre tarafına yulaf doldurmuştum,dekara 6-7 kğ,yulafın bir tarafı akmamış.
2. yıl korunga aynı şekilde tam çıkış yaptı, geçen yıl yulaf attığım bölümle,atmadığım bölümde fark yok.
neyi anlatmak istedim,,, ???
ilk yıl korunga ve yonca ile arpa veya yulaf atınca, iyi ot biçersiniz,
2. yıl kayıpsız yine saf yonca veya korunga biçiliyor.
bir zararı olmuyor,
buda ispatı.
20200505_165345.jpg

burası geçen yıl ektiğim korunga tarlası,
burayı ekerken,mibzerin gübre tarafına yulaf doldurmuştum,dekara 6-7 kğ,yulafın bir tarafı akmamış.
2. yıl korunga aynı şekilde tam çıkış yaptı, geçen yıl yulaf attığım bölümle,atmadığım bölümde fark yok.
neyi anlatmak istedim,,, ???
ilk yıl korunga ve yonca ile arpa veya yulaf atınca, iyi ot biçersiniz,
2. yıl kayıpsız yine saf yonca veya korunga biçiliyor.
bir zararı olmuyor,
buda ispatı.
Ekli dosyayı görüntüle 48459
Biz aspir ile denemiştik aspir korungayi öldürdü . Ama sadece iki mibzer ağzı denedik