Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

bizim buralarda arı bal üretimi için şartlar uygun.benim arazinin oldugu bölge ilaçlı tarım oranı düşük.hatta karakovan yapan var yüksek rakımlarda
Babam da yapıyor her yıl aynı şey 30 kadar kovan yapıyor kışın öldürüyor hepsini. Bu yıl 1 kovan sağ çıkmış bahara.. Kışlatmayı öğrenemedi yıllardır bende bulaşmak istemiyorum o işe alerjim var. Sen Balıkesir in neresinden abi?

Babam da yapıyor her yıl aynı şey 30 kadar kovan yapıyor kışın öldürüyor hepsini. Bu yıl 1 kovan sağ çıkmış bahara.. Kışlatmayı öğrenemedi yıllardır bende bulaşmak istemiyorum o işe alerjim var. Sen Balıkesir in neresinden abi?
ben balıkesir balya. öldürmesinin sebebi kovanlardan bal alırken arıların kış aylarında yemesi gereken balı az bıraktıgından olmasın.açtıktan veya soguktan ölür genelde.

An itibariyle güzel yağmur var bazı bölgelerde buz varmış
Screenshot_20200429-183613.jpg

Bahçeye gıttım ağaçları felan suladım meyveleri her sene soğuk vursa da huzurlu oluyor bahçe Ekli dosyayı görüntüle 48060Ekli dosyayı görüntüle 48062
Gölek şekli yanlış gardo orada ağacın kalın kökleri bulunur ağaç taç iz düşümünde kılcal kökler olur su ve güre buradan alır en iyi şekilde ağacın gövdesine su göllendirilmez aşı yeinden çürüme yapar senin suyu koydugun yer toprak olcak arkasına çanak yapacaksın suyu buraya biriktireceksin gübreyide buraya yani taç iz düşümüne yanlış anlama sadece doğrusunu söyledim senin için

Bak sana suladığın ağacın vişne olduğunu da söyleyeyim gövdesinden gene tanırım

Gölek şekli yanlış gardo orada ağacın kalın kökleri bulunur ağaç taç iz düşümünde kılcal kökler olur su ve güre buradan alır en iyi şekilde ağacın gövdesine su göllendirilmez aşı yeinden çürüme yapar senin suyu koydugun yer toprak olcak arkasına çanak yapacaksın suyu buraya biriktireceksin gübreyide buraya yani taç iz düşümüne yanlış anlama sadece doğrusunu söyledim senin için

Sağol zaten bu bahçe işinden pek anlamıyoruz başkan olması gerekeni sen Bi resim etsen sonra biz ona göre yapalım olmaz mı doğru vişne ağaçlarınız etrafını bir resim çek de bana gönder olur mu

Hııı anladım etrafında iki halka olacak uzak halka suyla dolacak ağaca su gelmeyecek

Emre hani o mibzer in yanında sarı bir demir var ya o ne işe yarıyor
Onun adı Merkür bunlar sıra arasını eşit tutmak için bir dahaki dönüşte tekeri onun çizdiği cizgiye bastırsırsın bir sağa bir sola cevirirsin her dönüşte 45 cm ye eşit olur ne açık kalır arası ne dar olur her sıra eşit olur tabi bunu traktöre göre uzatır veya kısaltırsın