Güncel Saman Fiyatları

Ynt: Güncel Saman Fiyatları

gaggoş link=topic=65699.msg748071#msg748071 date=1369674666' Alıntı:

geçen sene saman 20 ye çıktıgında devlet müdahale etmeye karar verdi ama geç oldu sap zamanı geçti diğer ülkelerde de. şuan farklı müdahale erken gelicek ondan sonra ortalık toz duman olucak. içeri saman atanlar çok fazla bu sene.

ShyraXx link=topic=65699.msg748092#msg748092 date=1369677044' Alıntı:
geçen sene saman 20 ye çıktıgında devlet müdahale etmeye karar verdi ama geç oldu sap zamanı geçti diğer ülkelerde de. şuan farklı müdahale erken gelicek ondan sonra ortalık toz duman olucak. içeri saman atanlar çok fazla bu sene.
tabiki geçen sene gibi olmaz yani saman 1 lira falan olmaz ama kışın 40 kuruşun altına ineceğini hiç zannetmiyorum...

Eğer bu senede sap para edecek olursa bizde bazı şeyler değişecek.Ortak verdiğimiz tarlalarda sapı ekene bırakıyorduk.Fazla para etmediği için bununda yarısını istemek ayıp geliyordu.Ancak arkadaşımızın dediği gibi artık sapta bir ' ' ürün ' ' oldu.Geçen yıl sap nerdeyse buğday kadar para etti.40 senede bir olur böyle diye üzerinde durmadık.Ancak bu senede para ederse sapın gelirinin de yarısını isteyeceğim. Ama tabii daha sonraki seneden itibaren.Çünkü bu sene için geçen seneden konuşmadık.

Göktürk- link=topic=65699.msg748130#msg748130 date=1369681665' Alıntı:
Eğer bu senede sap para edecek olursa bizde bazı şeyler değişecek.Ortak verdiğimiz tarlalarda sapı ekene bırakıyorduk.Fazla para etmediği için bununda yarısını istemek ayıp geliyordu.Ancak arkadaşımızın dediği gibi artık sapta bir ' ' ürün ' ' oldu.Geçen yıl sap nerdeyse buğday kadar para etti.40 senede bir olur böyle diye üzerinde durmadık.Ancak bu senede para ederse sapın gelirinin de yarısını isteyeceğim. Ama tabii daha sonraki seneden itibaren.Çünkü bu sene için geçen seneden konuşmadık.
bundan sonra bu sap fazla düşmez .. geçen yılki mahsül azlığından ziyade türkiyede hayvan sayısının artmasından kaynaklanan bir yükseliş .. hayvan sayısının fazlalaşmasıyla birleşinde astronomik rakamlar doğdu .. kg fiyatı 1 lira olmaz ama .. 30 kuruştanda aşağı sap olmaz bilmeden 25 kuruş .. buda fena bir para değil ..

koparanlı 80.4 servet link=topic=65699.msg748193#msg748193 date=1369687760' Alıntı:
Saman bu sene geçen seneki fiyatı bulur mahsuller geçen seneye nazaran iyi ama hayvan sayısındada büyük bir artış var bunla dogru orantılı olarak yüksek satılır.

Tartisma yaratmak icin degil fakat ben size katilmiyorum...

Kredi musluklarini acarak birde ithalati acik birakarak dediginiz dogru cok sayida damizlik inek duve ulkeye girdi dolayi ile ne kadar doktor,avukat,tekstilci,pilot,kuyumcu varsa hepsi hayvanci oldu...

Fakat saman sikintisi basladigindan bu yana yangindan mal kacirir gibi hepsi hayvanlarini satmaya kestirmeye baslamislardiki devlet disi hayvan kesimini yasakladi...

Fakat yinede sektorden kacan cok kisi var cok fazla hayvan eksildi genede bize fazla daha da eksilecek, 5 trilyona kurulan ciftlikler yari fiyatina satilik...

Cok kisinin agzi yandi,6 aya kalmaz herseyin tersine donecegi kanaatindeyim...

emre_tuysuz link=topic=65699.msg748198#msg748198 date=1369688519' Alıntı:
Tartisma yaratmak icin degil fakat ben size katilmiyorum...

Kredi musluklarini acarak birde ithalati acik birakarak dediginiz dogru cok sayida damizlik inek duve ulkeye girdi dolayi ile ne kadar doktor,avukat,tekstilci,pilot,kuyumcu varsa hepsi hayvanci oldu...

Fakat saman sikintisi basladigindan bu yana yangindan mal kacirir gibi hepsi hayvanlarini satmaya kestirmeye baslamislardiki devlet disi hayvan kesimini yasakladi...

Fakat yinede sektorden kacan cok kisi var cok fazla hayvan eksildi genede bize fazla daha da eksilecek, 5 trilyona kurulan ciftlikler yari fiyatina satilik...

Cok kisinin agzi yandi,6 aya kalmaz herseyin tersine donecegi kanaatindeyim...
Görüşünüze saygı duyuyorum.Yalnız piyasa kolay kolay eski düzeyine gelmez Demek istedigim 2 3 sene önce 1 ton samanı 100 tl ye satmıştık geçen sene 1200 tl ye kadar çıktı bu senede dalgalanma olur ama 35 kr altına inmez.

güncel saman fiyatları haberleri geldi bugun .. adanadan 43 kuruş çiftlik teslim indirme haric buraya saman gelmeye başladı .. bizim buranın samanı malum az cıkıyor arazi kısıtlı .. arayanlar oldu 10 lira dedim kimse çok 9 lira olsun demedi .. 1 haftaya kadar 12 lirayı bulur balya fiyatı .. arpa buğday fiyatları yine düşük ..

sahibinden de 18 kuraşa 20 kuruşa 25 kuruşa saman satanlar var. niğdeli bi ağbi vardı o da geçen hafta nakliye yükleme dahil 30 kuruşa almış aynı geçen seneki gibi olacak heralde 5-6 liradan başladı 10 a doğru gidecek. zaten iç anadoluda da sapların durumu o kadar iç açıcı değil zaten yozgatta çalışıyorum kırıkkaleliyim hafta sonu çankırı, kızılırmak, sungurlu, kırıkkale, yerköy, sorgun taraflarını gezme imkanım oldu saplar normal hatta kıraçlarda sap dizkapağına ancak geliyor. öyle çok iyi denilecek bi sap yok. 2 hafta önce niğde nevşehiri gezmiştim oralarda hiç sap yoktu zaten. allah hayırlısını versin.

biraz insaflı olun diyorum başkada birşey demiyorum

İçinde olmayan için hava hoş birde sen ekseydin ortagın bnu deseydi küplere binerdin.Ortaklarımız bize bunu söylese direk bırakırız tarlaları sanki tarladan kalkan mahsulle köşeyi döndükte sap parasıda cila oluyor sanki...