ustam sadece konyalı diye düşünmesek her bölgenin farklı sorunları var.
burada edirneden karsa kadar çiftçi var.
bizim bölgede araziler miras yoluyla bölünerek 10 dönüm altında parçalara bölünmüş durumda benim ektiğim buğday toplam 10 dönüm yok.
toplam tarla 20 dönüm 5 parça halde yan yanada değiller biri anyada biri konyada bu bölgesel bir sorun ama buğdayın taban fiyatı türk çiftçisinin genel sorunu.
bölgesel sorunları şimdilik kenara bırakalım.
ama tarım bakanına kadar çıkılacak bir ortak karar alınırsa tabiki heyet için toplanan paraya gereken desteği yapıcam.
aslında ilk kendi aramızda bir toplanmak gerekir.
- "Lisanslı depoculuğun önündeki engel biziz"
Bakanlık görevine başladığında değerlendirmeler yaptığını anlatan Çelik, "Lisanslı depoculuğun önündeki engel biziz, başkası değiliz ki. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) olarak biz engel olmuşuz. Kamu deponun içinde olduğu sürece, lisanslı depoculuk nasıl gelişir. Bir de destek çıkarmışız, lisanslı depoculuğa yüzde 50 kira desteği veriyormuşuz. Karşılasak bir şey ifade etmiyor ki çünkü kamu işin içinde. Olmamız gereken yerde olmamız, olmamamız gereken yerden elimizi çekmemiz gerekiyor. Gerekli talimatı verdim, hızlı bir şekilde lisanslı depoculuğun önünü açacak ve bu konuda atılması gereken ne adım varsa bakanlık olarak bir atmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Çelik, canlı hayvan borsalarının hayvancılığın gelişmesi için son derece önemli olduğuna dikkati çekerek, yakın zamanda Afyonkarahisar'da canlı hayvan borsası açılacağını bildirdi.
Tarımsal ihracatın 2015 itibarıyla 19 milyar dolar, hasılanın 2014 itibarıyla 61 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirten Çelik, bu konularda 2023 hedeflerine ulaşılması için yoğun şekilde çalıştıklarını dile getirdi.
Bak buda TOBB da konuşması yani Türkçesi şu biz Türk Çiftçisini daha çok tüccarın kucağına bırakacağız.