Sezonda ithalat hesabı
Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, birlik olarak verim kaybı nedeniyle bugüne kadar 235 bin ton ayçiçeği alımı gerçekleştirdiklerini belirtirken, bu ürünün kendilerine yetmeyeceğini, bu yüzden daha sonra ithal ürüne yöneleceklerini söyledi…
Sevcan KALIPÇİNDEN ELMACI
Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, birlik olarak verim kaybı nedeniyle bugüne kadar 235 bin ton ayçiçeği alımı gerçekleştirdiklerini belirtirken, bu ürünün kendilerine yetmeyeceğini, bu yüzden daha sonra ithal ürüne yöneleceklerini söyledi.
Akgün, bugüne kadar mağdur etmedikleri ortaklarını bundan sonra da mağdur etmeyeceklerini söyledi. “Mal olmadığından herkes tüccar oldu” diyen Akgün konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“VERİM DÜŞÜKLÜĞÜ FİYATLARA DA YANSIYOR”
“Ayçiçeği alım sezonu bir hafta 10 gün sonra biter. Sadece yeşil olan bölgelerdeki ayçiçekleri kalır. İkinci mahsul olan yerler var. Ortaklarımızı hiçbir zaman mağdur etmedik. Hiçbir şekilde mağdur etmemeye devam edeceğiz. Avans fiyatı açıkladık. Bir avans fiyatını revize ettik. Sonunda iyi bir şeklide kaparız. Bu konuda arkadaşlarımızla çalışarak en sonunda kendimize göre, birliğimize, etrafımıza ve borsalarımıza göre fiyatı en tepe yapmamız mümkün değil tabi ki. Ortaklarımızı mağdur etmeyeceğimizi önümüzdeki sene Trakya Birlik'in var olduğunu, devam ettiğini hissettireceğimizi belirtmek isterim.
“HERKES TÜCCAR OLDU”
Şu ana kadar 235 bin ton ayçiçeği alımı gerçekleştirdik. Bu ürün bize yetmez. Yeni yıla kadar bu ürünü idame ettirmek ve daha sonra da yurt dışından ithal edeceğiz. Her sene bu şeklide tamamlıyoruz. Bu sene üretim genelde düşük. Bu sene bir milyon ton ya da bir milyon 200 bin ton üretim olacaktır. Üretim azlığı bazı yurt dışı ülkelerinde de var. Romanya, Moldovya, Ukrayna'da verim düşüklüğü var. Bulgaris-tan'da da var. Tabi bu durum fiyatlara da yansıyor. Küspe ve yem fiyatlarına yansıyor. Hepsi bir sarmal. Mal olmadığından dolayı herkes tüccar oldu. Herkes para yapacak diye mal alıp bu işi yapmaya çalışıyor.”
12 Eylül 2020 Cumartesi, 09:48