Biraz kıpırdanma var toprağım umarım daha da artar.Fiyatlar yükselmeye başlamış toprağım
49.70 yağ oranı 2.786 tl ye satılmış.
Edirne bölgesinde yağ oranları çok çok iyi.
Umarım verimler de güzeldir.
Biraz kıpırdanma var toprağım umarım daha da artar.Fiyatlar yükselmeye başlamış toprağım
49.2 yağ 2743tl ye sattım borsada. Yanlız edirne borsasında olin yağ alim yapmadı, ilerleyen günlerde olin alıma başlarsa biraz daha yükselirBiraz kıpırdanma var toprağım umarım daha da artar.
49.70 yağ oranı 2.786 tl ye satılmış.
Edirne bölgesinde yağ oranları çok çok iyi.
Umarım verimler de güzeldir.
Maşallah bereketli olsun. Emeğinize sağlık, yağ oranı ve fiyat oldukça güzel.49.2 yağ 2743tl ye sattım borsada. Yanlız edirne borsasında olin yağ alim yapmadı, ilerleyen günlerde olin alıma başlarsa biraz daha yükselir
verim ortalama ne kadar çeşitler arası ciddi fark varmıEdirne Ticaret Borsası
www.online.etb.org.tr
Edirne borsasında bugun 49 yag orani 2.70 tl ye satıldı.
Uzunkopru borsası bugün 40 yag 2.44 tl seviyesinde
Güzel bir soru olmuş.Bu sene ayçiçeğini depo mu yapmalı satmalı mıyız?
Şöyle bir seçenekte var malı fazla olanlar için yarısını satıp yarısını bekletmek kâr zarar yarı yarıya.bu seçeneği göz ardı ederiz hep ama doğrusu budur diye düşünüyorum....Bu arada gecen sene bekletmeyip satanlar daha iyi bir tercih yapmıştı.
Bekletenler maalesef umduğunu bulamadı. Belki bu yıl tersi de olabilir.
Biz her yıl olduğu gibi bu yıl da hasat sonrası birkaç gün içinde satariz gibi görünüyor. Kısmetse çeltik hasadı yaparsak çeltiği bekletiriz her yıl olduğu gibi.
Sizin söylediğiniz de olabilir tabi ki.Şöyle bir seçenekte var malı fazla olanlar için yarısını satıp yarısını bekletmek kâr zarar yarı yarıya.bu seçeneği göz ardı ederiz hep ama doğrusu budur diye düşünüyorum....
Orası ayrı konu zaten borç yok ise bekletmeli bu işleri bilen olmaz eder fiyat hoşunuza giderse verilir .tamamen şans nasip .dip fiyatsa beklersin .Sizin söylediğiniz de olabilir tabi ki.
Bu konuda diger belirleyici bir unsur nakit akışı, yani ne zaman ne kadar nakite ihtiyaç duyduğunuz.
Arkadaşım madem öyle bitkinin yağ oranı fiyatı artırıyorsa bu yönde bitki yetiştirme var mı yoksa tamamen iklim koşuluna göremi yağ oranı artıyor.Fiyatlarda az da olsa yukarı bir hareket var sanki.
Edirne Ticaret Borsası
www.online.etb.org.tr
Edirne borsasında 50 yağ oranı 2,85 TL' ye gitmiş bugün.
Uzunköprü borsasında bugünkü fiyatlar bayram öncesine göre yüksekti.
Borsadaki işlem gören ürünlerin gün ortalaması; 42,23 yağ oranı, ortalama fiyat 2,61 TL' den satıldı görünüyor.
Umarım yükselişin devamı gelir.
Yağ oranını nasıl arttırılır, tohum cinsine göre mi, toprak yapısına göre nasıl değişir tam olarak bilmiyorum.Arkadaşım madem öyle bitkinin yağ oranı fiyatı artırıyorsa bu yönde bitki yetiştirme var mı yoksa tamamen iklim koşuluna göremi yağ oranı artıyor.
Yağışlı geçen yıllarda veya sulanan yerde yüksek çıkıyor ayrıca bor atilinca oda yükseltiyorYağ oranını nasıl arttırılır, tohum cinsine göre mi, toprak yapısına göre nasıl değişir tam olarak bilmiyorum.
Ancak edirne merkez ve civarında yetişen ayçiçekleri yağ oranı bizim bölgeye yani uzunköprü ye en az 4-5 puan daha fazla.
Bilen varsa paylaşırsa memnu olurum.