Ynt: ayçiçek fiyatları
aklından neler geçerek bunları yazdın bilmiyorum ama
yazdıgın konuda yanlış düşünüyorsun özellikle ben de osmaniyeliyim adana osmaniye antep hatay maraş gibi illerdeki durumu senden iyi bilen biri olarak çok şeyler yazarım burda hatta sayfalarca yazarım ama gerek yok
çünkü senin msjından anladıgım bu fiyatlar biz çiftçiye farz biraz daha düşsün dercesine bir msj
uzun lafın kısası her yıl bütün maliyetler artarken yakıt tohum işçilik vs vs maliyetler artarken
vede misal osmaniyede geçen yıl 1280 liraya kadar ayçiçegi satan biri olarak busenede 90kuruşa ayçiçegi satıyorsam yani geçen yılki fiatlardan %35 aşagıda gidiyorsa satış fiyatım bütün masraf artmışken işte ozaman senin yazdıgın msj hükümsüzdür benim açımdan
bilen bilmeyende tohum mazot işçilik vs vs masraflar azaldı sanacak busene
veya geçensene yag oranı 50miydi de busene 30a mı düştü
veya osmaniyede geçen sene 15 yag fabrikasımı vardıda hepsi kapadıda 1 tanemi kaldı
veya o bir tane yag fabrikası dışında kimse alım yapmıyormuymuş acaba
yok harbiden msj yazıyorsunuzda bilmediginiz yerlerle ilgili abuk sabuk yazmayın bari kendi şehrinizle alakalı yazında belki inan olur
halife ömer dagda çobanın oyununun birtanesi ni kurt kapsa onun sorumlulugu bile bendedir demiştir
nerde böyle adil dürüst yöneticiler varmı aksine şuandaki bizi yönetenler çiftçi batsın yok olsun diye ugraşıyor
sedaat_42@hotmail.com link=topic=67412.msg766469#msg766469 date=1376556301' Alıntı:kuyuya birisi bi taş atıyor sonra herkez arkasına düşüyo arkadaşlar hatırlayın çok geçmeden 4 ay önce aman tohum bitti bu sene hiç yok hemen alın dediler haziranın sonuna yakın 2inci ekim ayçiçek tohumunu 380 satılan tohumu 270 aldım yani biz çifçileri herzaman yapay söylentilerle avutuyolar adanada ucuz gidiyormuş yag oranı 30 sa alan firma yoksa tabiki ucuz gider osmanıyede arkadaşım var alan yokkı kime satacam sadece bi fabrika var o alıyo diyo dün babam konya şekere ugramış herkesin beklentisi yuksk ama soylentıler dogrumu diye recep konuk un müdür yardımcısıyla konusmuş. oda demişki hiç açıklanan fiyat yok daha piyasaoluşmadı ama geçen senki fiyatlardan aşagı olmaz demiş. sıkıntı yok bu ürün dışarıdada pahalı artık 900 ,yok 1000lira söylentılerini yazıp esnafların ekmegine yag surmeyelim .trakya birlik 2013yılının başında 40yaglıyı 1500 50yaggelenı 1795 liradan aldıgını sitesinde duyurdu. .
NOT: haziranda tohumu aldıgım firmanın deposunda ina ayçekirdek tohumu koyacak yer bile yoktu . okadar çok tohum vardıki inanın bakkalda bile satıyolardı bizim burda.
aklından neler geçerek bunları yazdın bilmiyorum ama
yazdıgın konuda yanlış düşünüyorsun özellikle ben de osmaniyeliyim adana osmaniye antep hatay maraş gibi illerdeki durumu senden iyi bilen biri olarak çok şeyler yazarım burda hatta sayfalarca yazarım ama gerek yok
çünkü senin msjından anladıgım bu fiyatlar biz çiftçiye farz biraz daha düşsün dercesine bir msj
uzun lafın kısası her yıl bütün maliyetler artarken yakıt tohum işçilik vs vs maliyetler artarken
vede misal osmaniyede geçen yıl 1280 liraya kadar ayçiçegi satan biri olarak busenede 90kuruşa ayçiçegi satıyorsam yani geçen yılki fiatlardan %35 aşagıda gidiyorsa satış fiyatım bütün masraf artmışken işte ozaman senin yazdıgın msj hükümsüzdür benim açımdan
bilen bilmeyende tohum mazot işçilik vs vs masraflar azaldı sanacak busene
veya geçensene yag oranı 50miydi de busene 30a mı düştü
veya osmaniyede geçen sene 15 yag fabrikasımı vardıda hepsi kapadıda 1 tanemi kaldı
veya o bir tane yag fabrikası dışında kimse alım yapmıyormuymuş acaba
yok harbiden msj yazıyorsunuzda bilmediginiz yerlerle ilgili abuk sabuk yazmayın bari kendi şehrinizle alakalı yazında belki inan olur
halife ömer dagda çobanın oyununun birtanesi ni kurt kapsa onun sorumlulugu bile bendedir demiştir
nerde böyle adil dürüst yöneticiler varmı aksine şuandaki bizi yönetenler çiftçi batsın yok olsun diye ugraşıyor