Gerçekçi olmak gerekirse gecen sene 2.800 e aldigimiz gubrenin bu sene 5 bine almak imkansiz bence 8bine felan gerilerse ben kismen memnun olurum. Piyasadaki malzemelerde ciftcilik demiyorum butun malzemelerde inşaat nalz elektronik vs. Yaklaşik %300 fiyat farki var.böyle düşundügümüzde bu fiyatlar normal sayilabilir simdi %300 varsa bizim sattigimizdada %300 olsun diyenler olabilir.
malesef tr şartlarinda bu imkansiz.gecen sene 2500 sattgimiz bugdayi 5000 e satabilirsek yine iyi bana kalirsa. Örn:gecen sene calistirdigimiz elektrikci tesisatci sivaci kalfa vs. Isciliginde %50 lik bir artiş var bazen %70 e kadar cikiyor ama aldigimiz malzemede %250 %300 seviyelerinde.Her zaman bu aradaki kisim eziliyor citfciliktede bana kalirsa bu yetkililer olduğu sürece özellikle az kazanan kuru tarim ciftcileri ezilmeye devam edicek köylerde yaşam azalamaya devam edicek, insanlar şehirlerde gecinemiyecek, azalan tarimdan dolayi aldigimiz gida fiyatlari articak vs vs durumlar kötüye gidiyor. 5 sene önce masraflari ciktiginda 40 50 bin lira kazanan ciftci gecinebiliyorken şaunda 100 150 bin bile kalsa gecinemez durumda.benim düşuncem böyle