Gübrede İndirimmm

neyin zararı bu

peşin para veren çiftçiye gübre satıyor bayiler, önceden yüksekten fabrikadan mal alıp satan bayi yok uydurmasınlar şimdi.
Aynen öyle aynı durumda geçen yıllarda zam gelince direkt üstüne koyunca sorardım e bunlar eski parti fiyatıyla neden satmıyorsunuz deyince e yeni partiyi daha pahalı alıyor diyorlardı. Şimdi de tersi durum yüksekten aldılar e yeni partiyi ucuza alırlar Bayilere çok inanmamak lazım

Kampanyalı indirimli gübre satan firmalar fabrikalar ellerindeki malı eritiyor, zaten yüksek fiyattan alan çiftçi olmayacak, böylece potansiyel müşteri varken onlara malı vermiş oluyor kampanya indirim yaparak, diğer fabrikalar indirirse 4 liraya misal 26 lığı satabilme ihtimalleri var bir nebze, ama almak için bekleyenleri doyuranlar ilk kampanya yapanar müşteri varken malını eritiği piyasaki alıcıyı doyurduğu için kampanya yapsalarda avucunu yalama ihtimalleri çok yüksek, malını eritenler akıllı adamlar, çiftçi pahalıya gübre almayacağı için yüksek fiyata alıcı bekleyen firmalar daha çok bekler.

Aynen öyle aynı durumda geçen yıllarda zam gelince direkt üstüne koyunca sorardım e bunlar eski parti fiyatıyla neden satmıyorsunuz deyince e yeni partiyi daha pahalı alıyor diyorlardı. Şimdi de tersi durum yüksekten aldılar e yeni partiyi ucuza alırlar Bayilere çok inanmamak lazım
kimsenin parti mal aldığı falan yok , fabrika ilk önce ana bayiye mal verir, ana bayiden tüm tali bayilere satış yapılır, ana bayi kampanyalı fiyatı tali bayilere gönderir ve derki misal 2 bin ton mal var depoda kampanyalı bunu satın diyor tali bayilere, tali bayide üzerine nakliyesini koyuyor karını koyuyor müşteriye fiyat veriyor, müşteri aldı diyelim, hemen parayı peşin alan tali bayi ana bayinin depoyu arıyor diyorki sattım şu kadar ton, aynen müşteriden aldığı paradan karını ve nakliye parasını kesip ana bayinin verdiği fiyattan parayı gönderiyor ana bayiye, ordanda gübreler kamyona yüklenip direk tali bayiye geliyor ve müşteriye iniyor, olay bundan ibaret, kimse gübreye para veripde deposuna gübre koymuyor, ana bayiler depolarındaki malı eritmiş oluyor, ellerinde kalırsa kötü çünkü.

Gerçekçi olmak gerekirse gecen sene 2.800 e aldigimiz gubrenin bu sene 5 bine almak imkansiz bence 8bine felan gerilerse ben kismen memnun olurum. Piyasadaki malzemelerde ciftcilik demiyorum butun malzemelerde inşaat nalz elektronik vs. Yaklaşik %300 fiyat farki var.böyle düşundügümüzde bu fiyatlar normal sayilabilir simdi %300 varsa bizim sattigimizdada %300 olsun diyenler olabilir.
malesef tr şartlarinda bu imkansiz.gecen sene 2500 sattgimiz bugdayi 5000 e satabilirsek yine iyi bana kalirsa. Örn:gecen sene calistirdigimiz elektrikci tesisatci sivaci kalfa vs. Isciliginde %50 lik bir artiş var bazen %70 e kadar cikiyor ama aldigimiz malzemede %250 %300 seviyelerinde.Her zaman bu aradaki kisim eziliyor citfciliktede bana kalirsa bu yetkililer olduğu sürece özellikle az kazanan kuru tarim ciftcileri ezilmeye devam edicek köylerde yaşam azalamaya devam edicek, insanlar şehirlerde gecinemiyecek, azalan tarimdan dolayi aldigimiz gida fiyatlari articak vs vs durumlar kötüye gidiyor. 5 sene önce masraflari ciktiginda 40 50 bin lira kazanan ciftci gecinebiliyorken şaunda 100 150 bin bile kalsa gecinemez durumda.benim düşuncem böyle
Kuruluk altına hazır beton kullandık, 650-700 TL/ m^3 ,
5 yıl önce 130-140 TL/m^3 fiyata alınabiliyordu.
Geçtiğimiz Ekim ayında 4750 TL/ton dan gübre alan olduğu gibi Aralık ayında 14 000 TL/ton dan gübre alanda oldu.
Canı yanan eşek attan hızlı koşarmış.

• Beğen
Tepkiler: muhsinyilmaz25
Üre 8000
Can26 4500'e inse bile Gübre firmaları karda.

Yurtdışı fiyatları diyorlardı. Ne oldu 300-400 dolara aldıkları gübreyi 1100 dolardan satarken, 650 dolara indirmek zorlarına mı gitti. Daha da indirmek zorundalar. Dünyada 577,5 dolar üre. Ah bir denetim olsaydı.

Siz indrim olsa bile gübre fırmaları karda yazınca biraz rakamsal araştırdım

Bakın Can26 gübresinin üretimi ve maliyet hakkında basındada çıkan bir yazıyı aşağıya koyuyorum, tonu 130 dolara malediliyor, tabi para kazanacaklar ama peşin 290 dolar civarında indrimli satış yapıldığında bile 290-130= 160 dolar kazanç, üstelik çiftçi direk 290 dolardan alamıyorki, tali bayilerde nakliye ve kar koyuyor al sana oluyor indirimli 325-330 dolar satış fiyatı...

Bugün dolar kuru 13,78 TL seviyelerinde ve 4500 / 13,78 = 326,5 dolar eder. işte bu rakam çiftçinin indirimli alabildiği rakam.

haklısınız indrimde olsa firmalar karda.

1645605904272.png

Bugün çok samimi olduğum bayii ile görüştüm Gemlik gübre 26 lık ta kampanya var 4550 veriyor fabrika 4000 den veriyormuş siparişler kapanırsa fiyatlar yükselir dedi diğer firmaların gübresi 5500 civarı dedi fabrikaların kampanyasına göre fiyatlar değişir diyor ben aldım 4550 de yüksek ama yapacak bir şey yok üre zamanı geçiyor çiftçilerin 26 lık gübreye talebi artarsa fiyatlar düşmeyebilir ytd
Dün 4300 e aldım aynı gübreyi

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Ülkede bir tek toros ve gemlik mi var gübre üreten getiren satan

Nerde bu gübretaş, yüzde 25 hissesi borsada halka açık, yüzde 75 i tarım kredi kooperatifleri merkez birliğinin

Tarım kredi kimin? üyesi çiftçilerin

peki neden fiyat piyasada 26 lık 4100-4300 gibi satılıyorken tarım kredide 6150 duyuyoruz, indirim yapmadımı daha.

Tarım kredi iyi fiyat belirleyecek malları satılacak öylemiydi hesap?

Tarım krediden borçlanarakmı alacak çiftçi?

fiyat yüksek olunca borçlanarak gübre alan çiftçinin ensesindeki yumruk katmerli olacak öylemiydi hesap?

Rusya harekata başladı diye bahane yaparlar şimdi,

Tıpkı Suriyede operasyon yapılınca fiyat artışına bahane yaptıkları gibi

Halbuki ortada bişey yok ve olacağıda yok...

Rusyanın kendisi kaç ay önceden gübre fiyatlarını sabitledi ne düşürüyor ne çıkartıyor,

Maliyet belli, herkes biliyor Rus yönetimi bilmiycekmi maliyeti, ama bizim yönetimler herşeyi bilir gübrenin maliyetini bilemez ne hikmetse, serbest piyasa ayağına kaosu yaşatır piyasaya.

• Beğen

Ne savaşı?

hani NATO nerede savaş çıkar diyodu?

çıksa ya ortaya

hani ABD biden savaş çıkar diyodu?

hani avrupa esip gürlüyordu?

neredeler?

Ukrayna yalnız kaldı

Rusya yumruğu vurdu masaya ben bu oyunu bozarım dedi, ukrayna batının uşağı olmuştu çünkü.

Hani nerede efendiler ve uşağı?

savaş mavaş yok.

Rusya istediğini alır soydaşlarını bölgedeki kaç yıldır süren karışıklığı bitirir yeni yönetimler sınırlar oluşturur, olmazsa kendine bağlar geçer bölgeyi.

NATO 30 ülkeden askerlen gelip Irak ı işgal etmeyi bildi, kuveyti saddam işgal etmişti kuveyt in toprak bütünlüğünü sağlamaya geldilerdi,

Ukraynanın toprak bütünlüğü için NATO gelsin görelim 30 ülkeyle, olacak işmi bu. Ukraynayı NATO ya üye yapacaklardı hadi yapsınlar şimdi, hala neden birleşik bir güç oluşturamadılar acaba? VOLTRAN mı oluyorlardı neydi o öyle. sopa kalın olunca sesleri çıkmaz şimdi pıstılar Rusya katil vs... açıklamalar komik.

• Beğen