ton başı 300 tl filan 250 tlGubre bayilerinin kar haddi nedir bilen var mi?
Satışa açmışlar mı?gübre bayisi mesaj atti üre 9120 26 can 5900 tl hayırlı olsun
Satiyor musunuz Hocam?20.20.0 , 4900 TL/ton
15.15.15 , 5000 TL/ton
Dünya genelnde gıda ve enerji krizi kapıda, üreticiler dikkatli olmalı.
CHP'li Gök, olası gıda krizi için TBMM'ye araştırma önergesi verdi
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, gelecekteki muhtemel iklim ve gıda krizlerinin önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması amacıyla Meclis Araştırma önergesi verdi.www.cumhuriyet.com.tr
Dünya genelinde gıda fiyatlarında büyük artış uyarısı: Fiyatlar neden artıyor, ne yapılabilir?
Dünya Gıda Günü'nde Birleşmiş Milletler gıda fiyatlarında büyük artışlar olacağı konusunda uyarı yaptı. Fiyatların niçin arttığını ve neler yapılabileceğini araştırdık.www.cumhuriyet.com.tr
Fransa'da yaşanan gıda krizi market raflarını boşalttı, halk isyan ediyor
Avrupa'da birçok ülkede baş gösteren ekonomik kriz günden güne artış göstererek devam ediyor. Kıtlık sorunuyla karşı karşıya kalan son ülke Fransa olurken, vatandaşlar günlük ihtiyaçlarını karşılayacak ürünlere erişimde büyük sorun yaşadı, market rafları boşaldı. Medya kuruluşları manşetlerinden...www.sondakika.com
TKK dan fiyat bilgisi aldık,Satıyor musunuz Hocam?
Hiç suni gübre kullanmadan sadece tavuk gübresiyle ekim yaptığımızda 450 kg/dk verim aldık.Hocam hiç suni gübre kullanılmadan, hayvan gübresi İle yapılsa tüm is ,ne olur? Yani suni gübre ile buğday verimi ne olur diğer turlu ne olur, kurtarma şansı , kar etme ihtimali var mi?
250 kg verim farki varmis. Peki suni gubre Ile tavuk gubresi farki dekara ne kadar? Yani gelir farki var mi ?TKK dan fiyat bilgisi aldık,
20.20.0 gübre bitmiş, Ocak ayından öncede yeni gübre gelmez, dediler.
Hiç suni gübre kullanmadan sadece tavuk gübresiyle ekim yaptığımızda 450 kg/dk verim aldık.
Buğdayın sapı yatıyor, yağmurunu bulursa tane kavrulma yapmaz.
Suni gübre kullanarak , 30 kg 20.20.0 + 10 kg üre + 10 kg üre + 15 kg nitrat ile 700 kg/dk verim aldığımızda tarla oldu.
Taban arazide bu verimler olabiliyor, kayran arazide değerler daha düşük olacaktır.
Kullanılan ekipmanların maliyetleri farklı olur.250 kg verim farkı varmış. Peki suni gübre İle tavuk gübresi farkı dekara ne kadar? Yani gelir farkı var mı ?
Hayvan gübresi ile elbette çok iyi olur. Ancak bazı şartları var. Güzel bir münavebe yapmak ve 2 yılda bir baklagil bitkisi yetiştirerek toprağa organik azot sağlamak lazım. Bunu sağlarsanız diğer sorunda "fosfor" hayvan gübresinde az bulunur. O yüzden az miktarda da olsa DAP gibi fosfor oranı yüksek gübre kullanmak şart. Bunları yapmak hem toprağın zenginleşmesine ve uzun vadede verimin artmasına yardımcı olur. Ama yeterli hayvan gübresini nereden bulacağız. Onunda değeri artacak maliyet yine de oluşturacaktır.Hocam hic suni gubre kullanilmadan, hayvan gubresi Ile yapilsa tum is ,ne olur? Yani suni gubre Ile bugday verimi ne olur diger turlu ne olur, kurtarma sansi , kar etme ihtimali var mi?
Analiz şart ama hepside doğru değil. Ben Malatya'da maskiye yaptırdım adamlar bana hiç güven vermedi sanki kafalarına göre yorum yapmışlar.Kazanmanın tek formülü verimlilik, verimlilik fazla gübre ile değil bilinçli gübreleme ile mümkün. Topraklarımız uzun yıllardır kimyasal gübrelere maruz kaldı. Organik gübreleme veya analiz doğrultusunda gübreleme yapan çok az bir kesim var, üreticiler bu konuda bilgilendirme amaçlı tarım müdürlüklerinden eğitim almalı.
Katılıyorum, ben Adana da yaptırdım belediyenin toprak su diye bir bölümü var.Adamlar Bugdaya 100 kg gübre onerisi yazmışlardı.Kuru tarimda Oyle bir miktar yok ...Özel sektörde guven vermedigini duymuştum...Analiz şart ama hepside doğru değil. Ben Malatya'da maskiye yaptırdım adamlar bana hiç güven vermedi sanki kafalarına göre yorum yapmışlar.
Doğru abiBu yazilanlar dogru mu?
Bunu neden yapiyor sizce? Ciftciye 3000 vermesinde 2500 versin bari.Doğru abi
Türkiye 235 bin ton arpa ithal etti
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 235 bin tonluk yemlik arpa ithalatı ihalesini tamamladı. Bloomberg'in ticaret kaynaklarından aldığı bilgiye göre ihalede fiyatlar ton başına 330 ile 344,90 dolar arasında değişti.m.bloomberght.com
Haberin detayı. Devletimiz bize 1750+100 TL prim veriyor. Ele 3200 TL veriyor liman teslim... Ve bu 3200 e aldığını 1950 TL ye piyasaya sürüyor.