Gübre fiyatları hk.

Hayvanlar alemine inildigi zaman geçmişten bu güne kendi orijinal it sıfatını başkasına benzetenlere bayağı gülesim geliyor. Zavallı olduklarının farkında değiller . En ufak bir benzer yanı olan geçmişteki ülke yönetiminin içinde bulunanların bile bu günden daha beter olduklarının farkında değil galiba .
Bu arada o malum zihniyet bu milletin ahını almış gurup . Demokrasi geldiği günden çırpınan bir yapı haline gelmiş.

Bu günlerde trend olan bir söz ile çok uyumlu hal almış bu olay sanki oda şu

Masum ayağına yatanlar diye laf atanlar için .

Arılar sineklere balın boktan daha iyi olduğunu açıklamaya uğraş mamalıdır.

Onların maya böyle birşey fıtratı bu ne yaparsan boş.
Amacı sadece karnını doyurmak oda yine kenefle ...

Kopek atla beraber insanin en sadik dostudur. It deyip hakaret etmek dogru degil. Sabahin korunde, aksamin karanliginda tarlasindaki ciftcinin yanindadir, meraya koyun goturen ciftcinin yanindadir, gece herkes uyurken ciftcinin malini bekleyip koruyandir. Ama kuzuyu calan, koyunu telef eden , cobanlarin canavar dedigi kurttur, ciftciye zarar veren odur. Diger taraftan bizim tarihimizde dosttur Asena. Ne tezat.
Aramizdaki tartismalara hayvanlari katmayalim , fikirler konsun ortaya.

Ne diyelim . Yine yağmur yağdığını sanalar için hoşuna gidiyor .
Anlamı şu uzun şekilde

İnsanın yüzünü kızartan utanma duygusudur. Bu duyguyu yitiren kimse, insana özgü tüm duyarlılığıda yitirmiştir. Arsız kimse ne kadar ağır hakaret görse, aldırış etmez. Pişkinliğe vurur, iyi karşılar.

Toplumda bazı kişiler vardır ki arsızlıkları yüzünden karşılaştıkları hakaretlere aldırış etmez ve pişkinliğe vururlar.

Utanma duygusu insanlara kişilik kazandırır.

Karşılaştıkları azar ve tembihlerden utanıp ders almazlar. Şahsiyetini yitirmiş menfaatperest kişiler için söylenir

Buna katiliyorum, insan neye sebep oldugunu bilip utanmalidir, yuzu kizarmalidir. Utanmayi bilmeyen sahsiyetsizlerin cokluguna ve menfaatperestligine kesin inaniyorum. Allah bizi bu sahsiyetsizlerden koruyup onlara dogru yolu gostersin.

Basimiza bir is geldiginde ne deriz, Allah sebep olanlarin belasini ....

Buna katiliyorum, insan neye sebep oldugunu bilip utanmalidir, yuzu kizarmalidir. Utanmayi bilmeyen sahsiyetsizlerin cokluguna ve menfaatperestligine kesin inaniyorum. Allah bizi bu sahsiyetsizlerden koruyup onlara dogru yolu gostersin.

Basimiza bir is geldiginde ne deriz, Allah sebep olanlarin belasini ....
E öyleyse son belanızı ülkenin hale gelmesine sebep olanlara gelsin diyelim.

İte gelince ise hayvan olan köpeğe söylenmiş olan bir söz değildir, it deyince sesi işiten gelen gelmiştir.

Varın sağlıcakla kalın, iyi formlar dilerim size

Konuya dahil burada ilk kendini akıllı sanan şahıs
Kim it kim köpek kendini çok iyi biliyor.
Yediğiniz pisliğe bakın ekonimiden nara atmadan başka bir çözümünüz yok olmamış ve olmayacak tır.
Görüş olarak kucağına oturduklariniza bakın "sizin için gene yağmur yağıyor ama olsun".

İtin derdi et yiğidin derdi devlettir . Malum örgütle övgüler aflar isteyen elenbaşına suçsuz diyen ne olabilir.

Konuya bakarken ilk ses çıkarana göre.
Köpeğe sormuşlar niye havluyorsun diye kurdu korkutmak için demiş . Havlayan belli oluyor.

Tilkiye sormuşlar niye osuruyor sun diye kurttan korktuğum için demiş.

Hele her seferinde biri birşey dese de avukat olsam diyen bir şahıs da yamağı allame bilgi kızıl .
Benim etrafımda sıradan insanlar var işi de bu zor şartlarda dönüyorsa problem yok

Dönder aktar her sene aynı şey battık bittik öldük.
Bende burada çiftciyim ben nasıl hersene ileri gidiyorum ben efsunlu değilim . Ozaman sürekli durduk yere it gibi çenilemek benim işimde değil.
İt çenilemeden kurt gelmez miş ...

Malesef gidişat bunu gosteriyo

Çin geçen sene bütün dunyadan gübre, tahıl ve demircelik stokladi, Abd den umduğunu bulamayan yahudiler banka ve sermayeleriyle birlikte bir kaç senedir Çine geçiş yapıyor. Çini dünyanın lideri yaptılar, bu lanetliler oldukça zeki yaratıklar. Çin, abd nin bugday stoklarini alim yaparak eritti,Yahudiler tarafindan önce virüs silahı ve şimdide gıda silahiyla tüm dünyada devletler ve ekonomiler cokertilmeye başladı, bizim ülkemizde malesef tedbir almak yerine ciftciden nasıl ucuz ürün alınır senaryolari oynandigindan kıtlık kapımızda. Artık bu saatten sonra insanımızın en büyük gideri gıda harcamaları olacak, Bir musibet bin nasihatten iyidir misali ülke çiftçisi ve vatandaşı hem iktidarı belirleyecek ve hemde altın çağını yaşayacağı bir döneme girecektir.

Önemli bir not;
Gübre hammaddesi ve fosil yakıt şirketleri % 90 yahudilerin elindedir

FB_IMG_1638367113993.jpg